Dugan Witches Tarot

Maak kennis met de energie van de Dugan Witches Tarot

De Dugan Tarot bevalt mij uitstekend voor het trekken van Tarot dagkaarten. Aan de ene kant zijn ze gemakkelijk te interpreteren omdat de betekenissen veelal gelijk zijn aan de Rider Waite Tarot betekenissen. Maar daarbij hebben deze Witches tarotkaarten ook iets eigens, en het zit hem in de afbeelding en de energie. Het is een deck dat mij helpt in mijn kracht te staan. Zelfs als ik een kaart als hoofdzakelijk negatief ervaar, dan nog zie ik in de kaart iets positiefs.

Dugan Witches Tarot dagkaart trekken

Sinds ik de Dugan Tarot heb ontdekt, kijk ik ernaar uit iedere dag een tarot dagkaart te trekken. Dit heb ik nog met geen enkel ander deck gehad. Hieronder kun je het zelf proberen.

Hoewel de Waite betekenissen heel bruikbaar zijn, voegt de door Ellen Dugan gegeven beschrijving en betekenis bij iedere kaart, beslist iets toe!

 

Overzicht van de Dugan Tarot

Van de Dugan Tarot heb ik de sleutelwoorden, beschrijvingen en betekenissen uit het Witches tarotboek voor alle tarotkaarten vertaald. Voor een deel van de kaarten heb ik extra informatie toegevoegd zoals mijn beelden, ervaringen en conclusie. Meer informatie waarom dit zo is kun je vinden onder het tarotkaarten-overzicht.* Je kunt de Witches Tarot kopen op Bol.com.

Mijn vertaling van de Shadowscapes Tarot kun je hier downloaden.

De Dugan Tarot voor iedereen

Bij een deel van de Dugan Tarotkaarten heb ik extra informatie toegevoegd over hoe de kaart op mij overkomt en hoe ik die heb ervaren als dagkaart en een vergelijking gemaakt met de Rider Waite.

Ook zocht ik andere informatie op om een kaart beter te kunnen begrijpen. De afgebeelde dame op de Dugan Maan is de godin Hekate. Maar wie is zij? Dat zij een maangodin is, vond ik leuk en aardig, maar die kennis hielp mij niet tarotkaart De Maan te begrijpen. En dan zoek ik verder. Hoe ik dit doe kun je lezen bij de Dugan Tarotkaart De Maan. Dit proces is nogal tijdrovend, maar dat deerde mij totaal niet, want ik had er plezier in. Bij Tarotkaart Kelken Zes, die ik daarna bestudeerde, vroeg ik mij af waarom ik een aversie heb in het geloven in magie maar niet in het geloven in wonderen. En wat is eigenlijk het verschil tussen magie en wonderen, zo vroeg ik mij af. Ook dit was nogal tijdrovend maar wel een eye-opener.

Bovendien kwam het sprookje Tafeltje Dekje in me op en heb ik dat sprookje ook maar opgezocht, want behalve dat er een Tafeltje in voor komt dat zichzelf vol zet met lekkernijen als je ‘tafeltje dekje’ zegt, kon ik me niet herinneren waar dit sprookje overging. En zo duurt het eindeloos voordat ik het idee heb dat ik een kaart en alle symbolen, naar mijn idee, voldoende bestudeerd heb om er iets zinnigs over te kunnen schrijven om online te plaatsen.

De volgende kaart die ik wilde bestuderen was Kelken Aas, maar daar stak de Koningin van Pentakels een stokje voor. Voor wie het nog niet weet, de Tarot hofkaarten en met name de Tarot Koninginnen, praten tegen mij. Dat is misschien een beetje vreemd, maar volgens mij onschadelijk. De Koningin van Pentakels zei: “Wanneer ga je ons beschrijven? Je beschrijft ons toch altijd eerst?”

En dat is waar, meestal begin ik met de koninginnen omdat ze om me heen staan te drammen en willen weten hoe ze eruitzien en wat er in het boekje over hen gezegd wordt. Dus in plaats van Kelken Aas, pakte ik tarotkaart Pentakels Koningin uit de Dugan Tarot erbij en begon aan mijn studie. Waarom een rode bindi op het voorhoofd van deze koningin? Kon het ook een Keltische versiering zijn? Bestaan smaragden van het formaat die zij om haar hals heeft eigenlijk wel? Enzovoort. En ineens zei de Koningin van Pentakels: “Die beschrijving en betekenissen zijn prima. Gewoon vertalen, niet over nadenken, maar doorgaan. Anders ben je over een jaar nog niet klaar.”

Die opmerking van de Koningin van Pentakels verraste mij want ik vond de beschrijving en betekenissen uit het boek, die inderdaad goed zijn, soms kort door de bocht. Maar de Koningin van Pentakels had wel een punt. Als ik op het huidige tempo door zou gaan, dan is zelfs twee jaar niet ondenkbeeldig, voordat ik klaar zou zijn met het bestuderen van iedere kaart. Dus ik vertaalde braaf wat erin het boekje stond over de Koningin van Pentakels en vervolgens ging ik door naar de Koningin van Staven. Het leek mij dat zij wel commentaar zou hebben op de in het boekje gegeven beschrijving. Maar nee, ook zei spoorde mij aan om enkel te vertalen en verder te gaan. En zo ging het met alle hofkaarten. Iedere keer als ik iets wilde opzoeken, riep de betreffende hof-persoon, dat ik me niet druk moest maken en gewoon door moest gaan alles te vertalen. Want dan zou ik de Dugan Tarot een ere plaatsje kunnen geven op de pagina Tarotkaarten Trekken, zodat iedereen zou kunnen kennismaken met deze fantastische tarot.

Ik mopperde nog wat, dat ik vond dat mijn extra informatie toch wel een mooie toevoeging was en voor diepgang zorgde. Waarop het antwoord was: “Totaal overbodig, dat kunnen je bezoekers zelf wel.” En dat is natuurlijk waar.

“Maar ik vind het zo leuk,” probeerde ik nog. Waarop de Koningin van Zwaarden zei: “Dat doe je dan maar in je eigen tijd.” Tja, daar zit ook wat in.

Zo is het dus gekomen dat een deel van de Dugan Tarot extra informatie bevat over wat ik allemaal extra uit de kaarten heb gehaald en een groot deel van de kaarten heeft dat nog niet. Maar nu ze allemaal vertaald zijn en online staan, kun je wel een Dugan tarotkaart trekken, of twee of drie. Maak er gebruik van, want voor je het weet staat er een tarot koningin aan je kop te zeuren dat het weer de hoogste tijd is om een tarotkaartje te trekken op Tarot Stap voor Stap. Een Dugan Witches Tarotkaart.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00