Tarot, aura en chakra’s

Tarot geeft inzicht in werking aura en chakra’s

Zeven Chakrasysteem en tarotIeder mens heeft om zijn fysieke lichaam een energieveld. Dit energieveld noemen we de aura. Dat ziet er een beetje uit zoals op tarotkaart De Wereld uit de tarot. In dit aura zitten energiepunten die een verbinding vormen tussen het fijnstoffelijke energieveld en de meer verdichte energie van het lichaam. Deze energiepunten, de chakra’s, zijn er om energie op te nemen en uit te scheiden.

Chakra betekent wiel of rad in het Sanskriet. We hebben heel veel chakra’s. Eigenlijk heeft iedere lichaamscel een corresponderend chakrapunt in de aura. Echter, voor algemeen welzijn is het meestal voldoende om de zeven belangrijkste chakra’s in balans te brengen en houden. Deze hoofdchakra’s zijn te vinden tussen anus en kruin. Er is, zoals over zoveel onderwerpen, veel geschreven over Chakra’s, en ook hier spreekt men elkaar nogal eens tegen. Ik denk dat het belangrijk is dat je voor jezelf uitmaakt wat ‘waar’ voelt voor jou. En nog belangrijker; werkt het!

Het is mogelijk dat een chakra te open is waardoor je het risico loopt energieën van mensen in je omgeving over te nemen en waardoor je dus niet goed in je eigen energie zit. Ook kan het zijn dat een chakra juist te veel gesloten is, waardoor je niet goed energie kan opnemen en afvoeren, wat weer problemen kan geven in het bij dat chakra behorende levensgebied. Om dit soort dingen te voelen is niet makkelijk. Dat vergt oefening. Er zijn echter ook makkelijker manieren om te kijken hoe het met je chakra’s gaat, zoals kijken hoe het met het bijbehorende levensgebied gesteld is en dat is hoe ik de chakra’s zal benaderen. Na een tijdje aandacht besteed te hebben aan je chakra’s zal het voor tarotkaartleggers eenvoudig zijn om via de kaarten inzicht te krijgen in het functioneren van de chakra’s.

Veel natuurgenezers gaan er vanuit dat ziekte eerst ontstaat in het aura, op fijnstoffelijk niveau, en wanneer er niets aan gedaan wordt dat zich doorzet naar fysieke klachten. Vanuit dit gezichtspunt is het dan ook mogelijk dat homeopatische middelen, bachbloesems, aromatherapie, kristaltherapie e.d. effect hebben. De fijnstoffelijke energieën waar die geneeswijzen mee werken hebben invloed op het aura en de chakra’s en wanneer deze zich herstellen, herstelt het lichaam.

Ik ben van mening dat het nuttig is om te weten hoe het met je chakra’s gesteld is omdat hier belangrijke levensgebieden mee gemoeid zijn. Door het werken aan je chakra’s kun je niet alleen je algeheel welzijn vergroten, maar ook meer voorspoed en geluk in je leven brengen.

De meeste mensen kunnen het aura en de chakra’s niet zien en ‘werken’ aan je chakra’s lijkt dan vreemd en ongrijpbaar. Maar door enige aandacht aan je chakra’s te besteden, of je ze nu wel of niet kunt zien of voelen, zul je zien dat je daarmee tastbare  (concrete) resultaten boekt in de fysieke wereld. Hierdoor zal je vertrouwen groeien dat er inderdaad zoiets is als een aura en chakra’s.

Wat we gaan behandelen:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00