Shadowscapes Tarot

Een Magisch Tarot Schaduwlandschap

Shadowscape betekent schaduwlandschap en iedere tarotkaart in de Shadowscapes tarot heeft een dromerige kwaliteit. Een kaart kan gezien worden als een schaduwbeeld van de werkelijke wereld, een aanwijzing van je onbewuste, vanuit je intuïtie over waar je nu staat en toekomstige ontwikkelingen.

Shadowscapes tarotkaarten

Om de Shadowscapes Tarot the leren kennen, wordt aangeraden om het volgende te doen. Barbara Moore zegt in de introductie:

“Dit magische dek verdient een magisch moment, een moment tussen jou en het spel. Het is van belang om een eerste indruk van elkaar te vormen. Iedere kaart in dit deck is als een deur die werelden kan openen.”

Visualiseer een tarot kaart en zoek dan pas de betekenis op

Dus wat je doet: Je neemt een kaart en kijkt naar de afbeelding, laat deze helemaal tot je doordringen, geniet van de eenvoudige schoonheid. Kijk er zo lang naar dat je de tarotkaart met je ogen dicht, voor je kunt zien. Wanneer dat gelukt is, stap dan (met ogen dicht) in de kaart. Stel je voor hoe het voelt, hoe het ruikt, hoe het klinkt. Ervaar het. Als je je avontuurlijk voelt kun je ook de interactie aangaan met de afgebeelde figuur. Stap weer uit de kaart, doe je ogen open en schrijf snel je ervaringen op.

Lees dan pas de betekenis van de kaart in het bij de kaarten geleverde boek en/of hier op de site. De betekenis is een vertaling uit het bij de kaarten geleverde boek. Deze staat tussen aanhalingstekens. De rest is mijn toevoeging.

Klik op een kaart hieronder voor een uitvergrote afbeelding van die tarotkaart en de betekenis van die kaart. Ik heb gekozen om de kaarten in de afzonderlijke berichten over de Shadowscapes Tarot groot te plaatsen, zodat je de verschillende elementen op de kaart goed kunt zien.