Shadowscapes Tarot Het Oordeel

Opstaan!
shadowscapes tarot het oordee

Het Verhaal

Wanneer de Dag des Oordeels aanbreekt, blaast een engel op zijn hoorn om deze waarheid te verkondigen. Laat alle zielen opstaan bij het horen van deze oproep, en hun daden ten toon spreiden om gezien en beoordeeld te worden door iedereen. Laat de geest gereinigd worden met het brandend licht en vuur, om zuiver te worden gemaakt.

Er komt een tijd voor iedereen, waarop de balans moet worden opgemaakt. Het is tijd om de fase van het leven die net voorbij is, te evalueren, te herkennen en te beoordelen met een onbevooroordeelde geest en eerlijkheid naar jezelf. Elke actie heeft zijn resultaat, ten goede of ten kwade, om beloond te worden of voor absolutie, vergeving, reiniging en verzoening. En buiten dat is dit de overgang naar de volgende fase, een wedergeboorte en het opnieuw beginnen met een schone lei.

Rode papavers zijn een symbool van de slaap en de dood, soms als een offer voor de doden. Als bloed, kleuren de papavers de velden, stralend en prachtig. Op die uitgestrektheid vol leven, van zacht wuivend rood en goud, krijgen vlinders vleugels om de geesten verder te dragen in de metamorfose van de ziel. De brede vrijheid en het eindeloze blauw van het hiernamaals wacht.

Betekenis

Loslaten en vernieuwing, absolutie, de frisheid van een nieuwe dageraad, een nieuwe start. Een oordeel vellen, hoewel dat pijnlijk en moeilijk kan zijn om te moeten doen, de noodzaak van harde keuzes. Kijk die beslissingen in de ogen, erken de noodzaak, en vergeef. Ontwaken, het mysterie van geboorte en dood. De stemmen van het lot roepen u verder te gaan. Gehoor geven aan die onmiskenbare oproep, aangespoord ernaar te handelen; weten wat gedaan moet worden.

In mijn ervaring wordt deze tarotkaart vaak getrokken als er sprake is van oordelen over van alles en nog wat en al dat oordelen beperkt je in je mogelijkheden. Kijk ernaar, laat los, vergeef etc, en dan zul je die ‘brede vrijheid’ uit het verhaal ervaren.

De andere mogelijke betekenis is die van die onmiskenbare oproep. Heb je dat moment van ‘wakker geschud worden’ meegemaakt, dan ken je die oproep. Het zet aan tot handelen, je weet wat er gedaan moet worden. Maar door alle beslommeringen van het dagelijks leven, vergeet je het weer, dreig je weer in slaap te vallen en op oude en vertrouwde voet voort te gaan. Het trekken van deze kaart is dan vaak een “wake up call” * om je weer wakker te maken.

* Het is wel ironisch dat ik zo mijn best doe om alles te vertalen om dan in mijn eigen toevoeging met Engelse woorden te gaan strooien!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00