Shadowscapes Tarot De Wereld

De wereld draait door

shadowscapes tarot de wereld

Verhaal

De polsslag van de wereld pulseert in een bevestiging van al het leven dat het omvat en alle einden die voorbij trekken. Elk blad en boom, elk wezen – van de kleinste insecten tot de grote zingende walvissen – de patronen die zij weven zoals ze zijn geboren en gestorven cirkelen verder, allen kloppen in harmonie met die ene hartslag, bij elkaar gebracht door een machtige dirigent. Het is een prachtige dissonante harmonie, de essentie van de balans, een eenheid van ongelijksoortige delen.

Ze zet de kroon van inzicht zachtjes op haar voorhoofd. Ze draagt ​​de gordel van de waarheid. Ze reikt naar binnen en voelt ook de levensader waarop ze is aangesloten. Ze raakt het aan, en het is als een tastbare aanwezigheid in haar hart, delicaat maar sterk. De stralende web van verbindingen strekt van haar hart uit de ether in. En dan opent ze haar gedachten, naar boven, zo hoog! Ze voelt zich één met de stijgende vogels, kent het rekken en de stress van de vleugelspieren die klappen en balanceren op de wind, kent de kus van zonlicht op haar uitgestrekte bladeren en takken, voelt de langzame erosie van water op steen door de millennia heen.

Er is geen verleden of heden of later. Deze hartslag klopt al van de eerste vonk van het universum, en zal kloppen tot het einde der tijden. Het is een eeuwige moment van nu, en het glinsterende web van verbondenheid trilt heerlijk warm in haar aderen. Met een plotselinge helderheid, weet ze in dit moment, dat ze gezegend is.

Betekenis

Tevredenheid en gemoedsrust. Een goed einde, en het einde is in zicht. Het bereiken van evenwicht, versmelting en vermenging, om als geheel, in koor, de verschillende nummers van het leven ten gehore te brengen. De wereld is een kaart van gerealiseerde doelen en welvaart. Het is een staat van voltooiing, maar niet zonder een eigen aandeel van betrokkenheid en hard werken. Wanneer iemands doelen zijn bereikt, is er een ruimte, een rustige ademhaling van een moment in de tijd waarin een gevoel van ultieme vervulling door het bewustzijn stroomt. Het is een wonderlijk en kostbare moment, de bekroning van hard werken, om mee te maken dat je dromen uitkomen en om die lastig te vangen mythische schat, beloofd in sprookjes, te kennen: het verlangen van het hart.

Het verhaal van de Shadowscapes Wereld sluit heel mooi aan bij de ‘vierde wereld’ zoals beschreven door Serge Kahili King.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00