Halloween op Slot Pentakels, deel 2

Hoe verkleden de tarot hofkaarten zich?

De tarot Pages zijn klaar voor Halloween

dolfje weerwolfje maskerDe Page van Pentakels heeft alles over Halloween opgezocht en er een werkstuk over geschreven. Hij heeft een mooi vossenmasker besteld, de ogen iets ronder geknipt en met een brilletje met ronde glazen is hij net Dolfje Weerwolfje.

De Page van Kelken gaat als prinses. De andere pages geven toe zich een beetje zorgen te maken over de Page van Kelken. Waarop hij zegt dat ze niet zo stom moeten doen. Hij is een mannelijke feministe! Bovendien kan hij ‘als meisje’ zich de hele avond aansluiten bij de meidenclubjes.

wondenschminkDe Page van Zwaarden wikkelt zich in veel verbandgaas en gaat zichzelf afgrijselijk schminken met wondenschmink om zijn moeder een hartverzakking te bezorgen.

De Page van Staven gaat verkleed als Spook en is van plan, zoals ieder jaar, iedereen te besluipen en boodschappen uit het hiernamaals te geven. “Ik ben je overgrootvader, en je moet beter je best doen op school om over te gaan,” zei hij vorig jaar, met een diepe krakerige opastem, tegen een jong neefje dat zich kapot schrok maar wel beter zijn best is gaan doen en met allemaal achten overging. Tegen tante Mieke zei hij: “Ik ben je oudtante Greet en ik was ook zo dik. Ga op dieet voor het te laat is.” Hij geeft in feite zijn boodschappen, zijn mening, maar het enge is, dat hoewel hij een irritant betwetertje is, hij het inderdaad vaak bij het rechte eind heeft. Tante Mieke bleek inderdaad een oudtante Greet te hebben gehad. Tante Mieke is op dieet gegaan en haar lichamelijke problemen zijn met 90% afgenomen en ze is super gelukkig.

Ghosts-Page“Hoe wist je van tante Greet, als je haar nooit gekend hebt?” wil de Page van Zwaarden weten.
“Ik zal mijn ouders wel hebben horen praten over hoe tante Mieke dezelfde weg op gaat als oudtante Greet.”
“Je vader en moeder zeggen nog nooit van Tante Greet gehoord te hebben, tot jij erover begon!” dramt de Page van Zwaarden door.
“Dan zal ik het wel van iemand anders gehoord hebben, en het in mijn onbewuste hebben opgeslagen. Tante Mieke kende tante Greet en  wist ervan dat haar extreme overgewicht haar dood werd. Tante Greet was blijkbaar al een schrikbeeld voor haar. Ik wist het niet bewust, maar blijkbaar wel onbewust.”
“Dus je bent niet paranormaal, zoals neef Kelken?” vraagt Page Zwaarden?
“Jawel, wij luisteren naar ons onbewuste, naar ons buikgevoel, we zijn niet totaal gefocust op ons verstand zoals jij.”
“Natuurlijk niet, want je hebt niet zo’n hoog IQ als ik,” antwoordt de Page van Zwaarden.
“Mensen vinden mij een onuitstaanbaar betwetertje,” zucht de Page van Staven, maar jij bent echt erg. Iedereen is paranormaal! Maar je moet wel luisteren naar je onbewuste!”
“En stemmen horen zoals jij? Nou nee!”
“Het is zinloos, neef Staven. Zijn intellect zit hem in de weg. Laten we gaan tennissen,” stelt de Page van Kelken voor.

De Ridders als beschermde diersoorten

De Ridders die nog steeds bezig zijn met het milieu hebben besloten zich te verkleden als beschermde diersoorten.

spinDe spin is al jaren een beschermd dier en de Ridder van Zwaarden heeft besloten zich te verkleden als spin. De andere ridders vinden dit behoorlijk dom, want daarmee reduceert hij zijn kansen om te scoren bij de meiden tot nul.

“Des te meer meiden voor ons,” zegt de Ridder van Staven opgewekt. Ik ga als Panda. Dat doet het altijd goed.

De Ridder van Pentakels wil een degelijk dier. Hij gaat als Sint Bernard hond.

“Dat is geen beschermde diersoort!” merkt de Ridder van Zwaarden op.

“Dat weet ik ook wel, maar als Sint Bernard is het gegarandeerd scoren. En ik heb bessenlikeur in het vaatje om mijn nek, dat doet het altijd goed bij de meiden.”

De Ridder van Kelken gaat als Orang Oetan. Hij heeft een knuffelig pak met brede borst en lekkere lange armen om met gemak twee meiden te kunnen omarmen.

“Die spin is tenminste nog eng,” merkt de Page van Pentakels op. “Maar een Panda, een Sint Bernard en een Orang Oetan? Dat slaat nergens op voor Halloween.”

De Ridder van Pentakels geeft zijn broer een aai over de bol. “Jongen, nog een jaartje of twee en je wilt mijn Sint Bernard pak lenen.”

“Hij heeft een wit weerwolvenpak, en met een brilletje is hij net Dolfje Weerwolfje. Ik denk niet dat hij jouw pak nodig heeft,” merkt de Ridder van Staven droogjes op, terwijl hij knipoogt naar de Page van Pentakels die onschuldig terugkijkt.

De Koningen en Koninginnen

De Koning en Koningin van Zwaarden gaan als vampieren. Ze vinden Halloween onzin, maar voor een feestje zijn ze wel te porren. En vampieren staan bekend om hun intelligentie.

De Koning van Kelken gaat als tovenaar. Dat doet hij ieder jaar. Zijn vrouw als lichtfee.

De Koning van Staven heeft zijn secretaresse gevraagd een pak te regelen en haar gelijk mee gevraagd naar het feest, want zijn vrouw is immers naar haar coven en gaat niet naar het grote feest op Slot Pentakels. Wat we daarvan moeten denken? Ik weet het niet. De secretaresse heeft met een knipoog naar de leeuwsymboliek van de Staven en omdat ze hem af en toe wel kan schieten, een leeuwenpak voor hem besteld en voor zichzelf een safari outfit.

Ook de koning van Pentakels heeft zijn secretaresse gevraagd zijn kostuum te regelen. De secretaresse is er via de tuinman achter gekomen dat de Koningin van Pentakels gaat als Sandy uit de musical Grease. Niet de lieve, keurig nette Sandy van het begin van de film, maar de sexy Sandy aan het eind. Kan de koningin dat hebben? Ze kleed zich ook in studs, dus waarom niet? De secretaresse heeft voor haar koning een Danny-pak besteld. Niet met stoer leren jack, maar met het het zedige witte high-school vest dat Danny aan het eind van de musical draagt. Om haar koning te plagen heeft ze nu de soundtrack van Grease als ringtone op haar telefoon gezet.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00