Haindl Tarotcursus

Al cursist? Login voor toegang tot de online cursusomgeving.

Nog geen cursist? Lees verder voor meer info over deze fantastische cursus.

Haindl Tarot, een fascinerende en bruikbare tarot

 

In het kort
De Haindl Tarot is een intrigerende Tarot die bol staat van de symboliek. In deze cursus leer je die symbolen lezen en de Haindl Tarotkaarten interpreteren in verschillende legpatronen om allerhande vragen te beantwoorden.

Het uitgebreide cursusboek (53.455 woorden/118 pagina’s A4) bestaat uit 11 lessen. In de eerste 7 lessen leer je stapsgewijs alle Haindl tarotkaarten kennen en iedere les een nieuw tarotlegpatroon. In de lessen 8 t/m 11 ga je oefenen met alle 78 Haindl tarotkaarten en leer je nog een aantal legpatronen. Les 12 is het examen.

Meer info
De Haindl Tarot is een prachtige tarot die aanspreekt vanwege de intrigerende afbeeldingen waarbij je gewoon aanvoelt dat ze een diepere betekenis hebben. Helaas zijn de kaarten niet altijd even gemakkelijk te doorgronden. Enerzijds komt dit doordat de Haindl Tarot, zo op het eerste gezicht, niet veel verwantschap lijkt te vertonen met de veel bekendere Rider-Waite Tarot. Anderzijds, omdat via de afbeeldingen gerefereerd wordt aan andere orakelmethoden zoals Runen en I Tjing. In deze cursus krijg je, waar nodig, een beknopte toelichting op die methoden. Om met de Haindl te kunnen kaartleggen is het niet nodig om ‘ingewijd’ te zijn in die orakelmethoden, maar enige kennis is wel handig. Daarom geef ik in deze cursus, waar nodig, een beknopte toelichting op die methoden.

Opbouw van de cursus
Iedere les bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. In het theoriedeel maak je kennis met de kaarten en hun betekenissen en in het praktijkdeel ga je zelf met de kaarten aan de slag. Op deze manier krijg je op de unieke, stapsgewijze methode van Nelly van der Werff, de Haindl Tarot snel onder de knie.

Eigen karakter
De Haindl tarot is echt een mooie en bruikbare Tarot met een geheel eigen karakter. Ik heb dit belicht in een artikel waarin ik de Osho Zen, de Rider-Waite en de Haindl Tarots met elkaar vergelijk. De Haindl is spiritueel maar ook praktisch. En sterk op het gebied van hoe we creëren en hoe beperkende overtuigingen het creëren van onze wensen in de weg staan. Dat het creatieproces sterk naar voren komt, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Hermann Haindl kunstschilder is.

Mooi
Behalve dat deze Tarot heel bruikbaar is, vind ik hem ook heel mooi. Een van mijn favoriete kaarten uit deze tarot is De Kluizenaar. Vandaar dat ik die kaart voor het voorblad van het pdf-tarotcursusboek heb gebruikt. De Kluizenaar komt vrij, vrolijk en levenslustig over. Links op de kaart is een dwerg afgebeeld. Je zou kunnen denken dat De Kluizenaar ‘ze ziet vliegen’. Maar Hermann Haindl wilde hiermee aangeven, dat de Kluizenaar, door zijn hoge ontwikkeling in staat is energetische vormen, zoals natuurgeesten, te zien.

De Haindl Tarot is zeer beslist de moeite van het leren waard!

Twee varianten van deze tarotcursus

Je kunt deze tarotcursus bestellen met huiswerkbegeleiding. Je kunt dan je de huiswerkopdrachten insturen per e-mail voor feedback. Met de feedback ga je snel vooruit.

Je kunt ook kiezen voor de variant zonder huiswerkbegeleiding.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00