Staven Negen – Macht

Globale betekenissen: Grote kracht. Arrogantie, speciaal ten opzichte van mensen die zich zwak voelen. Het vermogen van het leven om zich te herstellen.

Keerzijde: zwakte. Passiviteit. Arrogantie of misbruik van macht.

haindl tarotkaart staven 9De Engelse naam voor de Haindl Tarotkaarten Staven Negen is Power dat zowel ‘kracht’ als ‘macht’ betekent.

Het hexagram op deze tarotkaart is hexagram 7, Sje/Het Leger. Het oordeel luidt: “Het Leger heeft standvastigheid nodig en een sterke man. Heil zonder blaam.” Dit hexagram bestaat uit vijf weke of yinlijnen en één yanglijn. De weke lijnen worden gezien als ‘de massa’ die door de sterke lijn, de yanglijn, in bedwang wordt gehouden. De manier waarop de staven op de tarotkaart Staven Negen zijn gegroepeerd doet ordelijk aan en je zou je kunnen voorstellen dat hier soldaten keurig in twee rijen staan opgesteld. Deze tarotkaart suggereert door zijn afbeelding een opwaartse beweging. Alle elementen van deze kaart (naam, hexagram en beeld) duiden erop dat wanneer je vooruit wilt blijven gaan het noodzakelijk is om duidelijk te weten wat je wilt en te zorgen dat je iedereen mobiliseert en met de neuzen dezelfde kant op krijgt. Wanneer er geen andere mensen bij de situatie betrokken zijn, is het nodig je doel goed in de gaten te houden en de dingen te doen die je vooruit helpen en er voor te zorgen niet te verzanden in bijzaken.

De achtergrond voor deze kaart is genomen van het schilderij Kathedrale. Pollack zegt dat Staven Negen hierdoor een meer spirituele betekenis krijgt dan deze kaart normaal gesproken heeft. In positieve zin draait het bij deze kaart om een positieve toepassing van macht, waarbij je kunt denken aan de macht om je doelen te bereiken die in overeenstemming zijn met je diepste zielswensen of je hoogste spirituele waarden. In negatieve zin draait het bij deze kaart om machtmisbruik wat niets met spiritualiteit te maken heeft.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00