Staven Drie – Deugd

Globale betekenissen: Handelen in harmonie met de natuur. Doelgericht. Fortuinlijk.

Keerzijde: Niet in harmonie met de situatie zijn. Moeite om de zin van het leven te vinden of om waardevolle doelen te ontdekken.

haindl tarotkaarten staven 3Het woord Deugd duidt op goede eigenschappen, op doen wat juist is. De achtergrond is dezelfde kathedraal als in Staven Twee. Het lijkt erop dat we nu wat dieper naar binnen zijn gegaan in de kathedraal om als het ware onze normen en waarden te onderzoeken.

Hexagram 50, Ting/De Spijspot, duidt op veranderingen die het voedsel ondergaat wanneer het gekookt wordt. Het getal drie wijst op groei en ontwikkeling. In plaats van een spijspot zou je bijvoorbeeld ook het beeld kunnen gebruiken van een ruwe steen die gepolijst wordt en daardoor gaat glanzen. Door aan jezelf te werken, kun je gaan stralen.

Volgens Pollack vormen de drie speren de rune Hagal. Dit kan verwarrend zijn omdat het niet de rune Hagal betreft uit de Oude Futhark (het oorspronkelijke runenschrift) maar de rune hagalaz en haindl tarotkaart staven 3rune Hagal uit de Armanen Runenserie. De Armanen Runen zijn gechanneld door Guido von List[1]. In de Oude Futhark wordt Hagal geschreven als een soort H (zie afbeelding links). Deze rune Hagal(az) duidt op een ernstige verstoring in iemands leven zoals een hagelbui een verwoestende werking kan hebben op de natuur.

armanen rune hagal op haindl tarotkaart staven 3De Hagalrune waar Haindl aan refereert, ziet eruit als een zespuntige ster (zie afbeelding rechts). Deze Hagal duidt op geestelijk leiderschap door verbondenheid met God, bescherming en harmonie.

Mijns inziens vormen de speren een zespuntige ster (davidster, hexagram) waarbij de vurige speerkoppen extra nadruk geven aan de bovenkant van de ster. Hierdoor wordt het verlangen om in overeenstemming met ‘de hemelse wil’ te handelen, om te doen wat juist is, benadrukt. Tevens symboliseert dit dat betrokkene in harmonie is met de hemelse wil waardoor hij kan verwachten te slagen in zijn ondernemingen, wat ook past bij de gunstige betekenis van De Spijspot.

In negatieve zin zou je kunnen zeggen dat deze kaart je vraagt om te kijken of je een bepaalde richting echt wilt inslaan of dat die richting eigenlijk niet bij je past.

 


[1] Guido von List werd in 1848 in Wenen geboren en overleed in Berlijn in 1919. In 1902 was hij voor een periode van 11 maanden grotendeels blind en in die tijd van blindheid opende zich zijn innerlijk oog en werd hem het ‘geheim van de runen’ geopenbaard. Dit naar eigen zeggen, natuurlijk. Omdat hij als occultist en schrijver grote bekendheid genoot wist hij in korte tijd veel ruchtbaarheid te geven aan zijn ‘openbaring’ met een opleving van de Runen als orakel en als wijsheidsinstrument tot gevolg.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00