Overzicht Prisma Visions Tarot kaarten

De reden dat ik de Prisma Visions Tarot wilde hebben, is dat de kleine Arcana kaarten van iedere kleur een grote afbeelding vormen en dus een verhaal vertellen. Dat vond ik leuk bedacht. Daarnaast vind ik de kaarten sowieso mooi. Ik vind dat ze een Marc Chagall en ook Vincent van Gogh soort van kwaliteit hebben.

In de introductie op de Prisma Visions Tarot kun je meer info vinden over dit spannende tarot deck en stelt het deck zich ook aan je voor.

Het merendeel van de beschrijvingen van de kaarten zijn interessant en geven soms een net even andere invalshoek dan we zien op de Rider Waite.

De Zwaarden zijn een stuk negatiever aangezet dan gebruikelijk, maar in feite is het hier de beschrijving die niet strookt met de afbeeldingen en de sfeer van het deck. Je ziet dit wel vaker bij Tarots waar degene die de kaarten beschrijft eigenlijk iets anders beschrijft dan de artist laat zien. Zelfs bij het meest populaire tarotspel, namelijk die van Arthur Waite en ontworpen door Pamela Colman Smith, is dit het geval. En wat mij betreft is de afbeelding altijd leidend. Uiteindelijk heb ik besloten om de in het boekje gegeven betekenissen van de Prisma Visions Tarot Zwaarden naast me neer te leggen. Voor een interpretatie van deze kaarten ga ik met name af op mijn gevoel, op mijn intuïtie.

De vertalingen van de kaarten uit de vier series van de Kleine Arcana, heb ik per kleur op een pagina geplaatst omdat de stukjes te klein zijn voor een eigen pagina.

De grote Arcana kaarten hebben ieder een eigen pagina gekregen. Je kunt die gemakkelijk vinden via de afbeeldingen van de Grote Arcana hieronder:

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00