Prisma Visions Tarot – De Kluizenaar

De Kluizenaar rust in zijn innerlijke stilte

Uit het boek

De kluizenaar staat op een brug die uitkijkt over een beek. Hij heeft geen gezelschap behalve de wilde dwaallichtjes die langs de oevers dansen. Het dichte bladerdak van bomen dempt al het geluid behalve het lome kabbelen van de rivier. De maan, heerser van het onderbewuste, komt vol achter hem op. Met een helderheid die voortkomt uit stilte, kijkt hij naar binnen.

Relaties met anderen zijn essentieel, maar voordat we met anderen kunnen communiceren, moeten we met onszelf kunnen communiceren. Als je gedachten constant verward of verwaterd zijn, neem dan even de tijd om je visie te zuiveren door jezelf voorzichtig uit de samenleving te verwijderen. Zoek in jezelf naar antwoorden en je zult misschien verrast zijn door wat je vindt. Maak je geen zorgen over de plotselinge stilte. Het is een stilte die wacht op jou om te spreken.

Mijn beelden bij Prisma Visions Tarotkaart de Kluizenaar

Deze Heremiet (kluizenaar) staat inderdaad op een brug met een volle maan achter zich. Hij heeft een lantaarn vast, die mij doet denken aan een straatlantaarn die op de brug staat. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat hij dat ding meezeult.

De dwaallichten zijn precies dat. Het zijn beweeglijke vlammetjes boven een moeras of water. Hiervan wordt gezegd dat het zielen zijn die na hun dood geen rust konden vinden. Het volgen van een dwaallicht is onverstandig omdat het vaak te maken heeft met moerassen en kan leiden tot het verdrinken in het moeras.

De Heremiet trekt zich even terug, laat zijn geest rusten en geniet van de stilte en uit die stilte komt vanzelf wel een inzicht naar boven waar hij iets mee kan.


Meer informatie over de Prisma Visions Tarotkaarten kun je vinden in de categorie Prisma Visions Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00