Prisma Visions Tarot – Rad van Fortuin

Het Rad van Fortuin staat nooit stil

Uit het boek

Een pauw en een slang zijn verwikkeld in een wrede strijd. Een tweede slang is eronder verstrikt, lijkt te zegevieren maar verslindt zijn eigen staart in verwarring. Een tweede pauw komt van boven naar beneden, vastbesloten om deel te nemen aan de eeuwige, wanhopige strijd om dominantie. Fortuna (Romeinse godin) bevoorrecht iedereen die zich heldhaftig gedraagt.

Voortdurend strijden om de macht lijkt misschien een vergeefse bezigheid, maar het is in feite een eenvoudige, gezegende eigenschap van het leven dat het nooit stilstaat. Het Rad van Fortuin toont de voortdurende verschuiving in de machtsverhoudingen, die zich oneindig manifesteert in elk aspect van je leven. Op elk moment kun je de kampioen zijn, of helemaal geen heerschappij hebben, en jezelf snel in de strijd storten. Deze kaart suggereert dat er een verandering op komst is. De oude koning is dood. Iemand of iets zal in zijn plaats opstaan.

tarotkaart rad van fortuin uit de prisma visons tarot

Mijn beelden bij het Rad van Fortuin uit de Prisma Visions Tarot

Een Pauw en een Slang strijden om de heerschappij. Een tweede slang bijt zichzelf in de staart. En een tweede Pauw schiet naar beneden om mee te doen aan deze strijd. Wie gaat er winnen? We weten het niet. Het ene moment kan er een Pauw aan de macht zijn, het andere moment een Slang. Maar als je niet meedoet, zul je nooit bovenaan staan.

De uitspraak “De oude koning is dood,” is een verwijzing naar de uitspraak “De koning is dood, lang leve de koning!” Dit betekent dat wanneer de oude koning dood is, er direct een nieuwe voor in de plaats komt, met name in landen waarbij de troonopvolger automatisch bepaald is door geboorte.

In de omschrijving wordt aangegeven dat de oude koning dood is en dat iets of iemand die lege plek zal opvullen. Dit sluit leuk aan bij het idee dat het universum een vacuüm verafschuwt en dat leegte vanzelf weer gevuld zal worden.

Wat betreft heerschappij is volgens mij het belangrijkste hoe je denkt over ‘bovenaan staan’ en welke vorm van macht je zoekt. Je hoeft hierbij niet direct te denken aan een hoge positie binnen een of ander bedrijf, in de politiek, of binnen de politie of iets dergelijks. Je kunt ook denken aan het gevoel van persoonlijke macht dat je je leven in de hand hebt, dat je weet waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt en het gevoel dat je dat kunt bereiken.

Symboliek Pauw en Slang

Symbolisch gezien duidt een Pauw vaak op iemand die zichzelf geweldig vindt, veel zelfvertrouwen heeft en graag anderen op een of andere manier overtroeft met zijn uiterlijk, intelligentie enzovoort. Hij is beter, en het is maar beter dat je dat weet.

De Slang komen we overal tegen, ook in de Tarot. De Slang kan duiden op een verleider, maar ook op nieuw leven of wedergeboorte, vanwege het afwerpen van zijn oude huid.

Wat we hier zien is dat twee ego’s strijden om de heerschappij. Wat voor mij betekent dat ze het niet doen voor het geheel, maar voor zichzelf. Dat zou een aandachtspuntje kunnen zijn.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00