Lenormand kaarten trekken

Hieronder kun je Lenormand kaarten trekken. Als je met je muis over de kaart beweegt, zie je de naam van de kaart en een aantal steekwoorden. Het lastige van Lenormand, is dat de kaarten eigenlijk niet op zichzelf staand gelezen worden, maar altijd in combinatie. Met de drie, vijf en negen kaarten leggingen is de middelste kaart het uitgangspunt. Bij het Grand Tableau is de persoonskaart het uitgangspunt. Voor een vrouw is dat kaart 29-De Dame. Voor een man is dat kaart 28- De Heer.

De kaarten links duiden op het verleden, en de kaarten rechts op de toekomst. De kaarten boven op waar je aan denkt, wat je overweegt, je wensen en verlangens. Onder liggen de kaarten die iets kunnen zeggen over wat er onbewust speelt of wat je onder controle hebt.

De combinaties lezen: Heb je bijvoorbeeld De Ruiter en wordt die gevolgt door De Klaverbladen, dan zijn de klaverbladen een soort van bijvoeglijknaamwoord voor de Ruiter. Dus stel dat Klaverbladen ‘groen’ zou betekenen, dan zou dit van de Ruiter een ‘groene ruiter’ maken. Nu betekenen de Klaverbladen geluk en dat samen met de Ruiter kan duiden op gelukkig nieuws, op een meevallertje.

Drie-kaarten Lenormand legging (uit 1 spel)

 

Vijf-kaarten Lenormand legging (uit 1 spel)

 

Negen-kaarten Lenormand legging (uit 1 spel)

 

Grand Tableau Lenormand (uit 1 spel)

 

Kijk op de pagina Lenormand Huizen voor een toelichting op een Grand Tableau en een download voor Lenormand Huizen.

Kijk voor het trekken van Rider Waite tarot- en andere tarotkaarten op de pagina: Tarotkaart Trekken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00