Zelf je Tarot Jaarconsult opzetten

Stap voor Stap je eigen astrologische jaarconsult opzetten voor 2022.

Een jaarconsult opstellen hoeft niet in één zitting!

Een Astrologische Tarotlegging doen voor jezelf lijkt veel lastiger dan het is, maar dat gezegd hebbende, het is best veel werk om de getrokken kaarten in de huizen te interpreteren. Daar heb ik iets op gevonden, namelijk dat het best in stapjes kan.

In deze cursus help ik je stapje-voor-stapje om je eigen Astrologische jaarconsult op te stellen.

Meer info over het astrologische tarotlegpatroon en een uitgebreid voorbeeld kun je vinden op de pagina Astrologische Tarotlegging.

Om de dag zet ik een ‘huis open’. Jij trekt een kaart voor dat huis en geeft een interpretatie. Als je er vragen over hebt, kun je die stellen in de “reacties” onder dat huis.

Dus vanaf 1 december 2021 plaats ik om de dag de betekenissen van een huis op facebook en geef ik een aantal voorbeelden hoe je verschillende tarotkaarten in zo’n huis kunt interpreteren.

Klik hier voor huis 1

Als je dan stap-voor stap meedoet, heb je voor het eind van het jaar je eigen astrologische jaarconsult met een vooruitblik op 2022!

Verschillende methodes

Methode 1

Normaal gesproken trek ik voor de astro-jaar tarot spread achterelkaar (in één zitting) 13 kaarten uit het hele spel. Ik leg de eerste getrokken kaart op huis 1 en ga zo door tot huis 12 en de 13de kaart leg ik in het midden. Je kunt dat nu ook doen en dan stap voor stap werken aan je interpretatie.

Methode 2

Wat je ook kunt doen is om iedere andere dag een kaart te trekken uit je hele spel voor het huis dat we die dag bespreken. Je kunt die kaart uit je spel laten, zodat je die niet nog een keer kunt trekken, maar je kunt hem ook terug stoppen, zodat je die kaart wel weer kunt trekken. Dat kan een interessant effect geven. Ik ben van plan deze methode te gebruiken en trek mijn kaart met het online tarotprogramma om een dagkaart te trekken. https://tarotstapvoorstap.nl/tarot-dag-advieskaart/. Op die manier trek ik dus iedere keer een kaart uit het hele tarotspel. Ik kies dit jaar voor de Rider Waite Tarot, maar je kunt ook kiezen voor een andere tarot.

Methode 3

Wat je ook kunt doen, is om alleen de grote arcana te gebruiken. Je kunt er dan eventueel een kaart uit de Kleine Arcana bij trekken. En als je wilt, kun je een grote arcana tarotkaart, een getalskaart en een hofkaart trekken voor ieder huis. Maar ik stel voor dat je dat alleen doet als je dit legpatroon al een aantal keren hebt gedaan en bedreven ben in het lezen van de Tarot, want dit kan best een hele klus worden. Maar wel leuk. Ik zou in dit geval voor ieder huis echt de hele grote Arcana gebruiken (dus inclusief eerder getrokken kaarten). Ik zou ook heel zeker alle hofkaarten iedere keer gebruiken. En in dat geval is ook wel logisch om voor je getalskaart ook iedere keer alle getalskaarten te gebruiken.

Als je vragen hebt, hoor ik het graag. Meer info over het astrologisch jaarconsult, kun je hier vinden: Zelf je Tarot Jaarconsult opstellen.

Naar het 1ste huis

Voor het plaatsen van een reactie wordt je naam en e-mailadres gevraagd. Je kunt als naam een alias invullen. Je e-mailadres wordt niet weergegeven op de site, dus daarover hoef je je geen zorgen te maken.

5 gedachten over “Zelf je Tarot Jaarconsult opzetten”

 1. Hallo Nelly,
  Hoop dat je jaar goed is begonnen!!
  Wat super leuk en goed om te doen deze legging!!!
  Wil je graag een vraag stellen over huis 12 daar had ik zwaarden 4;hoe deze te duiden
  En huis 7 daar trok ik de kaart zwaarden 8

  Fijne dag!
  Warme groet, Ige

  Beantwoorden
  • Zwaarden 4 op huis 12 is een kaart van rust en zaken overdenken. Niet te hard van stapel lopen. Wanneer een instelling iets van je wil, even diep ademhalen en er over nadenken. Op het niveau van het spirituele, zou ik zeggen ook rust nemen en ontspannen om de boodschappen vanuit het Universum te kunnen ontvangen. Huis 7 met Zwaarden 8 kan duiden op je vastgelopen voelen. Maar er is altijd een uitweg. En wellicht dat je die uitweg, de oplossing kunt vinden door het Universum te vragen je de oplossing aan te reiken in meditatie bijvoorbeeld, of in een droom. Ik vraag soms ‘s avonds voor het slapen om een bepaalde oplossing voor een dilemma of een probleem en dan ga ik er vanuit dat ik ‘s ochtends het antwoord heb. Dat moment waarop je net wakker wordt, is voor mij vaak een magisch moment waarin belangrijke inzichten binnenkomen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00