Huis 11- 21 dec.

Huis 11 (Huis van Vriendschap) is het huis van de vriendschappen, kennissen, gelijkgestemden.

Het elfde huis staat tegenover huis 5, het huis van de vrije tijd. In Huis 11 krijg je zicht op welke vrienden of aspecten van vriendschap belangrijk zijn het komende jaar en dat kun je vergelijken met huis 5 om misschien meer zicht te krijgen op je belangrijkste activiteit in het komende jaar.

Stel je hebt hier tarotkaart De Kracht liggen. Deze kaart heeft te maken met moed, doorzetten en liefde. Goede vrienden waarmee je een gelijkwaardige relatie hebt ook al ben je het niet altijd met elkaar eens is het hoogste goed. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat mensen met goede vrienden vaak langer leven dan mensen zonder en zich ook gelukkiger voelen. Moet je dan een hele schare goede vrienden hebben? Nee, één of twee is al voldoende. Kracht duid ik daarom hier als de kracht van vriendschappen en de liefde die je voelt voor je vrienden en dat je elkaar bijstaat ook in moeilijke en verdrietige situaties. Een soort overtreffende trap van tarotkaart Pentakels Vijf.

Verrassend genoeg trok ik als volgende kaart Pentakels Vijf. Deze kaart duidt op armoede en ellende, en het gevoel hebben er alleen voor te staan. Maar Pentakels Vijf duidt ook op elkaar helpen in moeilijke tijden. Als je zelf zit in een Pentakels Vijf situatie, wie staan je dan bij? Door wie word je geholpen, aan wie kun je hulp vragen? En ook omgekeerd: wie sta jij bij, wie kan jou om hulp vragen?

Tarotkaart Pentakels Drie in het 11de huis zou kunnen duiden op het samen ergens aan werken. Dus een aantal gelijkgestemden die zich ergens voor inzetten, voor een club of iets van maatschappelijke belang. Want ook het je inzetten voor maatschappelijke zaken met gelijkgestemden kan hieronder vallen.

Tarotkaart Het Oordeel in dit huis kan erop wijzen dat je vrienden je helpen ‘wakker’ te worden. Dat je bijvoorbeeld ineens heel scherp ziet hoe je bepaalde zaken zelf in stand houdt en hoe je dat kunt veranderen. Of je krijgt zicht op iets dat je heel graag wilt; een droom of wens waar je maar niet aan toe kwam. Dit jaar kan die droom of wens ineens weer de kop op steken (wakker geschud worden) en kun je die misschien verwezenlijken.

Klik hier voor huis 12

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00