Huis 6 – 11 dec.

Huis 6 (Huis van Werk en Gezondheid) is het huis van werk, dienstverlening, dienstbaarheid, dagelijkse verplichtingen en gezondheid.

De tarotkaart die je trekt voor dit huis zegt dus iets over je routines en de dagelijkse gang van zaken voor huishouden, werk, en andere zaken die je bezighouden. Het is ook mogelijk dat de tarotkaart iets zegt over hoe je je werk en werkomgeving ervaart.  Ook wat je dagelijks (regelmatig) doet voor je gezondheid kan hier worden weergegeven, zoals gezond eten en bewegen.

Nu leg ik geen tarotkaarten op gezondheid, want het is erg moeilijk om te interpreteren. Je kunt tarotkaart De Zon op je gezondheid trekken omdat je iets hebt dat met de juiste medicijnen gemakkelijk verholpen kan worden. Maar omdat je De Zon hebt getrokken, zie je af van je voornemen om de dokter te bezoeken. Dat pakt dan verkeerd uit. De wat minder fijne tarotkaarten kunnen je zo angstig maken, dat je daar ziek van wordt. Letterlijk! Dat is ook niet zinvol. Mijn advies is dus om voor gezondheidsproblemen of twijfels over je gezondheid gewoon altijd een arts te bezoeken.

In ons voorbeeld hebben we tarotkaart De Geliefden liggen op het Zesde Huis. Ik zou zeggen dat De Geliefden op het zesde huis aangeven dat je meer dan tevreden bent met de dagelijkse gang van zaken of je kunt daar het komende jaar gemakkelijk naartoe werken. Wellicht keuzes maken die je dichter bij je ‘paradijselijke’ doel brengen.

Trek je Staven Aas, dan kan dat een aanwijzing zijn om nieuwe activiteiten te ontwikkelen op een gebied van het zesde huis. Misschien loop je al een tijd met het idee om een andere baan te zoeken, dan kan de krachtige ga-ervoor-energie van Staven Aas je daarbij helpen. Of wanneer je plan is om te werken aan je algehele gevoel van welbevinden door regelmatig gezond te koken en/of meer te bewegen is Staven Aas een fijne kaart. Het aankweken van nieuwe gewoonten kan met Staven Aas lekker snel verlopen. Er is wel een kleine ‘maar’. Staven Aas begint graag enthousiast, maar heeft nog weleens de neiging om snel op te branden. Het kan dan handig zijn om kleine stapjes te nemen die gemakkelijk zijn vol te houden. Maar als je verandering wilt in dit huis, dan is Staven Aas een uitstekende kaart.

Tarotkaart De Zegewagen op het zesde huis is uiteraard ook een uitstekende kaart die beslist duidt op succes.

Zoals eerder gezegd, zit ik die kaarten gewoon blind te trekken. Bij het vijfde huis trok ik allemaal pentakels, wat zo opvallend was dat ik daar wel iets over moest zeggen. Het vijfde huis is een heel ‘fysiek’ huis en het is aardig dat de tarot mij daar opmerkzaam op heeft gemaakt met al die pentakel-kaarten.

Nu zit ik met eenzelfde soort aanwijzing vanuit de tarot. Want De Geliefden, Staven Aas en De Zegewagen zijn alle drie heel positief en duiden stuk voor stuk op succes in dit huis. Maar ze verschillen ook van elkaar. Tarotkaart De Geliefden duidt op keuzes maken, en dan met name keuzes die je naar je persoonlijke paradijs brengen. Dat is voor iedereen heel verschillend. De één wil graag dat zijn/of haar partner meer bijdraagt aan de dagelijkse gang van zaken. Een ander wil zijn huishouden uitbesteden. Weer een ander wil daar juist meer tijd voor vrij maken.

En dan is er nog de dagelijkse gang van zaken op het gebied van werk en gezondheid. Ik vind een sportschool niks, maar ik wandel dagelijks braaf mijn 10.000 stappen. Wij hebben er ook voor gekozen om te koken zonder ‘pakjes smaakmakers en sausen’ en zelfs zonder bouillonblokjes. Alles vers. Soep maken is dan best lastig. Af en toe bekruipt me de neiging om een bouillonblokje te willen gebruiken, maar ik doe dat niet omdat mijn lichaam er gewoon niet blij mee is. Alles vers smaakt ons ook het beste.Dus ik blijf daarvoor kiezen. Om te bepalen of je je doelen en wensen op dit gebied bereikt, is daarom heel persoonlijk. Bovendien heeft De Geliefden voor mij een soort van gezelligheidscomponent, van samen iets doen en niet alleen.

Staven Aas heeft, zoals gezegd, een ga-ervoor-energie en duidt meestal op iets nieuws aanpakken. In mijn keukenvoorbeeld zou dat kunnen wijzen op een verandering van dieet, of een andere manier van koken. Pak je iets op, begin je ergens aan, dan kun je rekenen op een energiestoot om je in de juiste richting te bewegen. De energie, de vuurkracht (en dus ook enthousiasme) is voorhanden. Hoe lang dat aanhoudt, hangt erg van jezelf af.

De Zegewagen houdt zich bezig met meetbare resultaten. Die 10.000 stappen helpen mij om overtollige kilo’s kwijt te raken. Allebei zijn meetbare resultaten. Daar kun je gemakkelijk over opscheppen: “Ik ben 10 kilo afgevallen!” Dit is een verschil met De Geliefden die zichzelf naar het persoonlijke paradijs begeeft en kan roepen ‘ik ben toch zó gelukkig!’ Een ander kan daar niks mee, want het is niet meetbaar. Hoe gaan we bepalen wie het gelukkigst is? De geliefden kan erop wijzen dat je goed op weg bent je droombaan te creëren en De Zegewagen kan erop wijzen dat je mooie sprongen voorwaarts maakt in je carrière met bijbehorende functietitels en salarisverhoging. Het accent ligt net even anders, waarbij het niet gezegd is dat je Zegewagen-carrière niet je droombaan kan zijn, of dat er aan je droombaan geen goed inkomen kan hangen.

Dus wanneer je een tarotkaart trekt, ongeacht in welk huis, en het is een kaart die duidt op succes, probeer dan te zien op welke manier je dat succes kunt bereiken of welke kwaliteit dat succes heeft. Probeer voor jezelf concreet te maken hoe je de energie die door de tarotkaart wordt aangegeven concreet kunt inzetten in het betreffende astrologische huis.

Klik hier voor huis 7

1 gedachte over “Huis 6 – 11 dec.”

  1. Voor het zesde huis trok ik De Zon. Hier werd ik op slag blij van. Betekenissen zijn: “Je blij en onbevangen voelen als een kind. Warmte, geluk, succes en vervulling. Ontspan en luister naar je innerlijke kind. Je bent veilig. Straal warmte en liefde uit. Maak je niet zo druk. over dingen. Voel verwondering en enthousiasme voor het leven.”

    Ik voel me geborgen, veilig, gesteund. Ik kan dingen uitproberen en het kan falen, maar daar leer ik van. Ik kan fluitend mijn verplichtingen vervullen! En als je er even bij stilstaat, dan is dat altijd mogelijk. Voor mij is dat het kiezen om vervelende werkzaamheden eerst te doen. Dan ben ik er maar van af. Het ervoor ‘kiezen’ is een belangrijke component want het vermindert weerstand.

    Een ander ding om te herinneren is onze ‘stille to-do-lijst’. Ik kwam dit idee tegen in een video van Minimal Mom; een dame die een minimalistische levensstijl promoot op haar youtube kanaal. https://youtu.be/BtpAbdv4d98. Dingen in ons huis sturen ons een boodschap. Bijvoorbeeld de volle wasmand. Iedere keer dat je daar langs loopt, krijg je een seintje dat het de hoogste tijd is om de was te draaien. De aangekoekte pan op het aanrecht. Ook zo’n seintje. Het negeren van die seintjes kost bergen energie. Ik wist dat al, maar nu heb ik er een naam voor. Het zijn punten op mijn ‘stille to-do lijst’.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00