Tarot leggen op gezondheid – Ja of nee?

Vraag: Waarom mag je geen tarot leggen op vragen over gezondheid?

Antwoord: In principe mag alles, maar het is mijn ervaring dat vragen over gezondheid of enorme angst en dus stress kunnen opleveren, of dat de kaarten prachtig liggen en dit niet overeenkomt met de werkelijkheid. Daarom raad ik met klem af om de tarot te raadplegen op gezondheidsvragen. Hieronder mijn ervaringen en gedachten hierover.

Tarot leggen op de gezondheid van een ander

Rider Waite Tarotkaart Kelken Tien
Rider Waite Tarotkaart Kelken 10

Ik heb het een keer gehad, na een lezing over tarot, dat twee zussen van in de vijftig, vroegen of ze een kaart konden trekken op een situatie waar ze moeite mee hadden en graag wilde weten hoe die situatie ging uitpakken. Ze wilden de vraag niet noemen. Ze trokken Kelken 10. Kelken 10 is een prachtige kaart die duidt op emotioneel welzijn, maar ook op omarmen wat er is. “O, ze wordt beter!” riep één zus blij.

Nu had ik in de lezing nog aangegeven dat het onverstandig is om op gezondheidsvragen tarotkaarten te trekken en dan toch stiekem doen.  De situatie was dat moeder ernstig ziek was en herstel was eigenlijk uitgesloten. Kelken 10 wijst dan misschien meer op genieten van de tijd die je nog hebt en het omarmen (accepteren) van de situatie zoals die is. Maar is er een kans, dat ze beter gaat worden, dan kan dat ook. Ook is het mogelijk dat Kelken 10 aangeeft dat de moeder blij is om eindelijk deze wereld te mogen verruilen voor de volgende en ernaar uitkijkt. Voor de achterblijvers is dit uiteraard verdrietig en waarschijnlijk meer een Toren-situatie of op zijn minst een Zwaarden Drie situatie.  

Er zijn twee grote problemen met het stellen van dit soort vragen. De eerste is dat de vraag ging over een ander en de tweede was het vragen om een toekomstvoorspelling op een situatie waar je totaal geen invloed op hebt.

Vragen over anderen

Het probleem in bovenstaand voorbeeld is dat de vraag gaat over een ander. Dat soort leggingen zijn uiterst onbetrouwbaar omdat in de legging vaak de wens van de vrager wordt weergegeven, want tarotleggingen gaan altijd over de vrager zelf. Het universum is geen vraagbaak waar je terecht kunt om te ontdekken wat anderen denken, willen of van plan zijn.

Geen invloed op de uitkomst

Een ander probleem met de vraag uit het voorbeeld hierboven is, dat de vragers totaal geen invloed hadden op de uitkomst. Het is mijn beleving dat tarotkaarten geen antwoord geven op vragen waar je totaal geen invloed op hebt, maar juist handreikingen geven van acties die je kunt doen, of inzichten geven hoe je een zaak ook van een andere kant kunt bekijken, of hoe je je het beste kunt opstellen of voorbereiden in een situatie waar je verder weinig invloed op hebt. 

Rider Waite Tarotkaart De Dood
Rider Waite Tarotkaart De Dood

Daarom ook dat De Dood niet duidt op een fysieke dood; bijvoorbeeld dat iemand in je omgeving binnenkort doodgaat. Dat kan wel gebeuren maar heeft niks met je tarotlegging te maken. Je koppelt dan twee dingen aan elkaar die los van elkaar staan. 

Je eigen gezondheid

Vragen aan de tarot over je eigen gezondheid werkt net zo goed niet. Je kunt een ‘mooie tarotkaart’ trekken en denken dat het wel goed zit. Je ziet er daarom vanaf om naar de dokter te gaan, wat je eerst wel van plan was. Dit kan ook verkeerd uitpakken.

Wat vaker voorkomt is dat je waardeloze tarotkaarten trekt die je angst laten zien! Misschien is je angst zelfs zo groot voor een negatieve uitslag, dat je daarom het bezoek aan een arts steeds voor je uitschuift. En deze negatieve kaartlegging gaat je dan niet helpen. Bovendien levert al die angst je veel stress op, die je dan probeert te onderdrukken, wat nog meer stress geeft en je lichaam gaat allemaal negatieve stofjes aanmaken met als resultaat dat je misschien niet ziek was, maar het uiteindelijk wel wordt. Dus gewoon naar de dokter gaan!

Chronisch Ziek

Ben je chronisch ziek, dan kun je de tarot wel gebruiken voor inzicht hoe je bijvoorbeeld je energieniveau kunt verhogen, of hoe je beter je tijd kunt doseren of een andere ondersteunde vraag om je dagelijks leven gemakkelijker te maken.  Je vraagt dan om inzicht en niet om een toekomstvoorspelling.

Tarotkaarten koppelen aan lichaamsdelen?

Vraag: Maar ik heb tijdens mijn tarotopleiding geleerd dat de iedere kaart te maken heeft met een bepaald lichaamsgebied?

Antwoord: Ja, ik weet dat dit gebeurt en ik ben er faliekant tegen. Want daarmee loop je het risico om in het gebied van de selffulfilling prophecy te komen en iets wat niet bestond alsnog waarheid te maken. Dus leert een opleiding je dit, dan zou ik die opleiding in twijfel trekken. Bekijk voor mijn mening hierover ook de video die ik gemaakt heb bij tarotkaart De Toren.

Toelichting op Tarotkaart De Toren

Rechtszaken

Vraag: Maar je legt wel tarot op rechtszaken, moet je daar dan niet een jurist voor raadplegen?

Antwoord: Ja, en dat doen mensen ook. En vervolgens zijn ze benieuwd hoe de zaak gaat lopen. Heel vaak trekken ze dan tarotkaart Het Oordeel of tarotkaart Gerechtigheid, die in feite allebei aangeven dat je krijgt wat je toekomt. Niet meer en niet minder. Je krijgt een rechtvaardige uitspraak. Maar vaak ook willen mensen inzicht wat ze nog meer kunnen doen om de zaak goed voor te bereiden. En dat is een goede vraag, want daar heb je invloed op.

Conclusie

Tarot is niet het juiste gereedschap om een diagnose over je lichamelijke gezondheid te krijgen.  

Tarotleggingen gaan over jezelf én over zaken waar je invloed op hebt.

Daarbij denk ik dat de grote kracht van de tarot ligt op het gebied van inzicht krijgen in je denken en handelen, zodat je meer invloed en greep op je leven kunt krijgen, waardoor je vrijer en met meer plezier in het leven komt te staan.

Lees ook het artikel: Tarotvoorspellingen beangstigend en gevaarlijk?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00