Pick-a-card tarot reading, nieuwe maan 1-2-2022

1 februari 2022 – een dag om veel te vieren

De tweede nieuwe maan van 2022 valt samen met Imbolc, en ook met het Chinese Nieuwe Jaar (jaar van de Tijger), dat dit jaar begint op 1 februari. Imbolc is één van de 8 grote Keltische jaarfeesten waar we vieren dat het ergste van de winter achter ons ligt en waar we uitkijken naar het voorjaar.

Nieuwe Maan in Waterman: Breng liefde in de situatie (Moonology orakelkaart)

De nieuwe Maan van 1-2-2022 staat in het teken van Waterman, dat onconventioneel, revolutionair en vrijheidslievend is. Was je goed van start gegaan bij de eerste nieuwe maan en voel je dat de vaart er nu een beetje uit is, of voel je je vastgelopen op een of ander vlak? Dan is het tijd om je innerlijke Waterman te channelen en out-of-the-box te denken en te brainstormen.

Visualisatie met Waterman

Je kunt je innerlijke Waterman channelen in een visualisatie net zoals met de dieren uit de Animal Totem Tarot. De ontspanningsoefening die ik gebruik voorafgaand aan de visualisaties voor de Animal Totem dieren kun je zelf doen. Haal een aantal keren diep adem en adem goed weer uit. Stel je voor dat je alle gedachten van je af laat glijden. Vervolgens ontspan je je lichaam van beneden naar boven door lichaamsdelen aan te spannen, enkele tellen vast te houden en te ontspannen. Vergeet je gezicht niet door een brede grijs te trekken en je voorhoofd te fronsen. Mij helpt dit om vervolgens moeiteloos een dier, een tarotkaart of het sterrenbeeld Waterman te visualiseren. Zonder die ontspanningsoefening ben ik te veel met andere dingen in mijn hoofd bezig om succesvol te kunnen visualiseren.

Meer over Imbolc

Wil je meer weten over Imbolc, dan kan ik je het kersverse, gratis, nieuwe online Magazine Cirkelliefde aanbevelen met 50 pagina’s over van alles en nog wat dat met Imbolc te maken heeft. Ik heb voor dit blad het Wiel van het Jaar tarotlegpatroon bijgedragen.

Voor Imbolc kun je ook kiezen voor het Imbolc tarotlegpatroon dat gebaseerd is op de Haindl tarotkaart Brigid van Ierland. Dit is de Kelken Prinses, die in het Rider Waite tarotspel de Page van Kelken wordt genoemd.

De stapeltjes voor de tweede nieuwe maan van 2022

Laten we dan nu kijken naar de Stapeltjes van deze week. Ik heb weer vier stapeltjes gemaakt. En deze keer hebben we figuren uit de Disney Film Aladdin gekozen. Ik was eigenlijk op zoek naar iets dat de voorbode van de lente zou symboliseren, maar het werd dit.

Swarovski collectie 2022

Kies op gevoel een stapeltje en klik vervolgens op het plusje van het door jou gekozen stapeltje, voor de getrokken tarotkaarten en Moonology orakelkaart met uitleg wat deze nieuwe maan van 1 februari voor jou te betekenen heeft.

Stapeltje 1

De vraag luidt: Wat betekent de nieuwe maan van 1 februari 2022 voor jou?

De getrokken kaarten voor Stapeltje 1 zijn Pentakels Vijf, Zwaarden Acht en Staven Vier.

Tarotkaart Pentakels vijf duidt erop dat je het misschien zwaar hebt gehad op het gebied van financiën. Je voelde je misschien angstig op dit gebied. Het is ook mogelijk dat je voor iemand hebt gezorgd waar het niet goed mee ging. Dat is het aspect ‘elkaar bijstaan in moeilijke tijden’ van Pentakels Vijf.

Nu duidt de Pentakels Vijf op allerlei angsten en die hoeven niet te liggen op het vlak van financiën of een dierbare, het kan ook te maken hebben met hoe krijg ik wat dan ook rond? Bijvoorbeeld je werk of relaties. Pentakels Vijf draagt vaak dat aspect van angst voor de toekomst in zich en het gevoel er alleen voor te staan, zelfs als je er niet alleen voor staat, kan je het gevoel hebben het zwaar te hebben.

Zwaarden Acht duidt op vastgelopen zijn. Dit is een werkelijke situatie, maar die wordt veroorzaakt door je denken, door de manier waarop je naar iets kijkt. Je hebt het druk maar je wilt bijvoorbeeld niets uit handen geven. Er zijn dingen die je misschien kunt uitbesteden. Bijvoorbeeld je huis moet eens goed gesopt worden van boven naar beneden, maar je hebt er echt helemaal geen tijd en puf voor. Huur iemand in. Geen tijd om te koken? Wat doen andere mensen? Mijn zus stond op zondag voor de hele week te koken, dan kon ze uit werk een bak uit de vriezer pakken en in de magnetron zetten. Dat gaf haar rust. Ik kookte meestal voor 2 dagen, dan had ik om en om rust. Ik houd niet van invriezen en ook niet van de magnetron En op die manier maak ik het mezelf ‘lastig’. Maar het is een ‘last’ waar ik niet op vastloop. Met Zwaarden Acht heb je vaak een last waar je wel op vastloopt. En het kan handig zijn om out-of-the-box te denken en te brainstormen hoe het anders kan.

De volgende tarotkaart is Staven Vier. Deze kaart duidt op een oogstfeest, en ook op een goed plan dat rijp is om uitgevoerd te worden. Dus door te kijken naar de Pentakels-Vijf- en Zwaarden-Acht-situaties in je leven, daarover te brainstormen al dan niet met anderen, kun je een oplossing vinden waardoor je weer ruimte en plezier krijgt.

Je Moonology kaart is: Volle Maan in Steenbok met als titel: Het einde van een zware cyclus is in zicht. Dat past mooi bij de getrokken Rider Waite tarotkaarten.

Uit het boekje: “Hoe hard ben je bereid te werken voor wat je wilt? Deze kaart herinnert je eraan dat inspanning vereist is. Werkproblemen kunnen op het punt staan ​​tot een hoogtepunt te komen wanneer deze kaart verschijnt. Als je je afvraagt ​​of je in je baan moet blijven of weg moet gaan, kan deze kaart een sterk teken zijn om te vertrekken.* Het einde van een moeilijke tijd wordt voorspeld. Deze kaart vraagt ​​je ook om na te denken over hoe ambitieus je bent en of je bereid bent alles uit de kast te halen om je professionele dromen waar te maken, zonder meedogenloos te zijn. Bij een liefdesvraag kan deze kaart een oproep zijn om de realiteit onder ogen te zien. Naar welke situatie je ook vraagt, het maken van een plan zal helpen. Als je problemen hebt in je persoonlijke leven, geef er dan meer prioriteit aan.”

*De uitspraak dat de Volle Maan in Steenbok een aanwijzing is om te vertrekken uit je baan, wil niet zeggen op stel en sprong. Maar als je wilt vertrekken, ga dan zeker solliciteren. Of als je een eigen praktijk wilt opzetten, begin ermee in je vrije tijd, of kijk of je een dag minder kunt werken.

Het is toch weer verbijsterend, hoe mooi de Moonology orakelkaart de situatie samenvat! Zelfs het maken van een plan wordt genoemd; wat helemaal past bij Staven Vier. Dus niet bij de pakken gaan neerzitten, maar schouders eronder en gewapend met nieuwe ideeën van de Waterman en een plan, lekker doorgaan. Misschien op een rustiger manier. Want beter langzamer richting doel gaan, dan helemaal afhaken.

Stapeltje 2

De vraag luidt: Wat heeft de komende nieuwe maan voor jou te betekenen.

De getrokken kaarten voor stapeltje 2 zijn de Magiër, Koning van Zwaarden en Kelken Twee.

Tarotkaart De Magiër heeft te maken met individualisme en dat past ook heel goed bij de aard van de Waterman. Hij wil iets voor zichzelf, hij is het liefst scheppend bezig.

De Koning van Zwaarden is een kaart die aangeeft dat de gedachte aan de manifestatie vooraf gaat. Zwaarden hebben sowieso met lucht en denken te maken. Vaak wordt gedacht dat Waterman een water teken is, maar de Waterman is een lucht teken! De Waterman en de Koning van Zwaarden hebben veel gemeen.

Kelken Twee heeft vaak te maken met een conflict in een relatie en dat kan iedere relatie zijn. Met je partner, maar ook met een kind, een ouder, een collega, een vriend. Dat ik-gerichte van zowel de Magiër als de Koning van zwaarden kan problemen veroorzaken. Als dit het geval is kun je bijvoorbeeld iets moois plannen voor Valentijnsdag.

Anderzijds is het ook mogelijk dat je de sterke drang hebt om iets voor jezelf neer te zetten en dat je aanloopt tegen je eigen denken op het uitvoerende vlak. Bijvoorbeeld de gedachte van daar heb ik geen tijd voor, dat kan ik niet, dat is te veelomvattend, het gaat nooit lukken.

Je getrokken Moonology orakelkaart is de Vaste Maan met als titel “Houd je visie vast. 

Uit het boekje: “Er zijn twee hoofdmogelijkheden met deze kaart. De eerste is dat je standvastig moet blijven in welke situatie je ook bent. De tweede, heel andere interpretatie is dat er iets vastzit. Dat zou heel goed kunnen verwijzen naar de situatie waar je naar vraagt. Als dat het geval is, bedenk dan wat je kunt doen om de wielen te smeren zodat de gebeurtenissen weer vooruitgaan. Ben je koppig? Zo ja, dan is dat mooi, want als je echt wilt dat er iets verandert, is er een oplossing: stop met je hakken in het zand te steken! Wees degene die een impasse doorbreekt. Met twee interpretaties voor deze kaart, is het aan jou om te beslissen wat er aan de hand is en wat voor jou van toepassing is. Dit biedt ruimte voor zelfreflectie.

Afstemming op de Maan

Ja. Zeg het woord gewoon veel en kijk hoe het voelt.

Extra betekenissen voor deze kaart

 • Volharding, geloof of geduld zijn nodig.
 • Iemand moet bakzeil halen.
 • Voorkom stagnatie.
 • Een persoonlijke of professionele relatie zal blijvend zijn.

De Lering

In astrologie zijn er drie groepen van ieder vier dierenriemtekens: kardinaal, vast en beweeglijk. De vaste tekens zijn Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. De vaste tekens kunnen koppig zijn. Alles dat net begint, terwijl je deze kaart trekt, kan daarom best langer duren.

Vergeet niet dat we allemaal alle sterrenbeelden in onze horoscoop hebben – het is gewoon de manier waarop het astrologische wiel werkt – dus er is geen oordeel als we zeggen dat hoewel het bewonderenswaardig is hoeveel uithoudingsvermogen de vaste tekens hebben, ze ook koppig kunnen zijn.” (Einde beschrijving van de kaart uit het boekje.)

Stapeltje 2 van de aankomende nieuwe maan van 1 februari lijkt een regelrecht vervolg op stapeltje 2 van de nieuwe maan van 2 januari 2022.

Stapeltje 2, nieuwe maan van 2 januari 2022

Daar waren de getrokken kaarten De Magiër, Kelken Drie (richt je op wat leuk is, vier je successen) en Zwaarden Vijf (ga niet mee met negativiteit, versla jezelf niet met een negatieve gedachtegang) en de getrokken Maan voor Stapeltje 2 is evenals nu ook weer de Vaste Maan.

Bij Stapeltje 2 van 2 januari had ik als conclusie gegeven dat de betekenis van de Vaste Maan perfect past bij de getrokken kaarten van Magiër, Kelken Drie en Zwaarden Vijf. Ga ‘koppig’ vasthouden aan de Kelken Drie en laat al het negatieve los. Je kunt Zwaarden Vijf ook zo zien: Er komt iets negatiefs bij je omhoog, en je verslaat het direct! Roep positieve gevoelens op over je project. Zie wat je al gedaan hebt. Als je het idee hebt, dat je je project niet helemaal helder en duidelijk voor ogen hebt, ga er dan eens voor zitten om je voor te stellen hoe het afgeronde project eruitziet. En zolang je de volgende stap nog kunt zien, kun je verder. Kun je de volgende stap niet zien, dan kun je daar tarotkaarten op leggen voor inspiratie.

Als ik in dat licht naar Stapeltje 2 kijk voor de nieuwe maan van 1 februari dan lijkt het mij dat je al een hoop bent opgeschoten. Ga zo door, maar geef je relaties wat meer aandacht en misschien ook de relatie met jezelf. Af en toe hebben we een dagje vrij nodig om iets anders te doen. Iets geheel anders. Een nieuwe ervaring op doen. Dan ben je daarna weer fris om weer verder te gaan met wat het dan ook is waar de Magiër aan werkt. Soms zit je te dicht op iets om er een frisse kijk op te kunnen krijgen. Door iets heel anders te gaan doen, zul je zien dat je daarna wel met frisse blik naar het probleem kunt kijken en wellicht komen er tijdens je dagje vrij (wandeling of wat dan ook) spontaan innovatieve gedachten bovendrijven die zo goed passen bij Waterman. Maak gebruik van de Waterman energie om ‘out of the box ‘ te denken! De Magiër en Koning van Zwaarden houden er niet van om beperkt te worden. Het is mogelijk dat omstandigheden je beperken, het is ook mogelijk dat je jezelf beperkt. Kijk ernaar.

Stapeltje 3

De vraag is wat de Nieuwe Maan van 1 februari 2022 voor jou betekent. De getrokken kaarten voor stapeltje 3 zijn de Koning van Pentakels, Staven Vijf en Pentakels Vijf.

De Koning van Pentakels is een zakelijke bourgondiër die zijn welstand waardeert omdat hij houdt van een luxe levensstijl.

Staven Vijf kan duiden op een woordenstrijd, discussie of zelfs ruzie. En mogelijk is het iets waardoor de levensstijl van de Koning van Pentakels in gevaar is gebracht. Maar het is evenzogoed mogelijk dat Staven Vijf te maken heeft met het aspect ‘leren in de praktijk’, waarbij de Koning van Pentakels iets aan het uittesten is wat kan leiden tot een discussie in zijn hoofd over de resultaten.

De Pentakels Vijf is een kaart van angst voor armoede. De Koning van Pentakels zet zijn luxe levensstijl niet graag op het spel, maar wil meer luxe. Deze combinatie van kaarten kan bijvoorbeeld duiden op investeren in iets, en de angst dat de investering niet gaat leveren wat de Koning van Pentakels ervan had gehoopt.

De getrokken Moonology orakelkaart is Balsamiek Maan met als titel “Een tijd voor heling.”

Uit het boekje: “Het trekken van deze kaart suggereert dat het verleden in het verleden ligt en dat een mooie toekomst lonkt. Maar zorg ervoor dat voordat je de volgende stap zet, zowel jij als de situatie geheeld voelen – dit is niet het moment om de scheurtjes weg te werken of gewoon te doen alsof alles in orde is. Integendeel, je hebt nog wat meer tijd nodig om te genezen en om jezelf en iedereen die het nodig heeft te kalmeren. Herinner jezelf er dan aan dat alles mogelijk is als je erin gelooft. Dit is ook een tijd om je over te geven en te wachten op begeleiding van het Universum. Er kunnen machtige inzichten worden verkregen. Als je weet dat iemand of iets echt niet goed voor je is, is deze kaart een herinnering om je over te geven. Begin te werken aan je geloof in je dromen, zodat je er klaar voor bent als de tijd daar is.

Afstemmen op de Maan

Als er één genezen is, wordt iedereen genezen.

Extra betekenissen

 • Het is tijd om het verleden los te laten.
 • Je staat op het punt om een nieuwe weg in te slaan.
 • Je neemt meer tijd om te genezen.
 • Bedenk hoe deze situatie eruit zou zien als iedereen zou zijn genezen.

De lering

Geduld is vereist op het moment van de balsamiek-maan. Het is een tijd voor zelfzorg terwijl je je langzaam maar zeker voorbereidt op de Nieuwe Maan, die al dichtbij is. Het maakt niet uit op welk punt in de huidige maancyclus je deze kaart hebt getrokken, het is een herinnering om een ​​beetje rustig aan te doen. De tijd om in je creatieve kracht te stappen zal snel genoeg komen. Gun jezelf de tijd die je nodig hebt.”

Conclusie

Het is goed mogelijk dat je je zorgen maakt op financieel of creatief gebied of zelfs op het gebied van gezondheid. Maar de Balsamiek maan duidt erop dat het ergste nu verleden tijd is en dat je een mooie toekomst staat te wachten. Niets overhaasten, neem de tijd om te helen.

Stapeltje 4

De vraag is: Wat betekent deze Nieuwe Maan van 1 februari 2022 voor jou? De getrokken kaarten voor Stapeltje 4 zijn de Kelken Ridder, De Toren en Pentakels Twee.

De Kelken Ridder is een Ridder (m/v) die veel te geven heeft. Hij wil anderen graag zijn kelk vol liefde aanbieden, maar hij is vaak huiverig hoe dit ontvangen gaat worden. Wat hij beslist niet wil is andere mensen voor het hoofd stoten of in verlegenheid brengen en daarom stelt hij zich vaak voorzichtig en terughoudend op. Hij kan ook de neiging hebben om aan zichzelf te twijfelen, wat hem ook terughoudend maakt. Wanneer hij denkt over een relatie dan vraagt hij zich af of hij wel leuk genoeg is. Wat betreft werk kan hij twijfelen aan zijn kwaliteiten op dat gebied. En dit belemmert hem enorm in zijn vooruitgang.

De Toren is een tarotkaart die vaak duidt op een donderslag bij heldere hemel. Het kan een plotselinge ramp symboliseren, een plotselinge verliefdheid, of een plotseling inzicht. Ik denk hierbij vooral aan een plotseling inzicht! En dan met name op het gebied van je gevoel van eigenwaarde! De Ridder van Kelken is een fantastisch mens en je hebt heel veel te geven.

De Pentakels Twee duidt erop dat iedere vooruitgang met ups & downs gepaard gaat. Niets gaat in een stijgende lijn omhoog. Maar ook al zijn er ups & downs, wanneer je dapper doorgaat, zul je zien dat over het geheel genomen je vooruitgaat, ook al lijkt het soms dat je afglijdt naar af.

De voor jou getrokken Moonology orakel kaart is de Nieuwe Maan in Waterman met als titel: “Breng liefde in de situatie.” De komende nieuwe maan van 1 februari 2022 staat in Waterman. Zelfs zonder te weten wat er in het boekje bij deze kaart staat, heb ik direct het gevoel dat je op de goede weg bent. De aanwijzing om liefde naar de situatie te brengen, past ook helemaal bij de Kelken Ridder!

Uit het boekje: “Bij Waterman draait alles om vooruitgang en moderniteit, dus dit is het moment om vooruit te gaan. De Nieuwe Maan in Waterman-kaart betekent ‘Kijk niet om!’ Verandering is onderweg, en het kan snel komen. Of je de verandering krijgt die je wilt, hangt zowel af van of je gelooft dat je het kunt hebben en hoeveel je op anderen vertrouwt om het naar je toe te brengen. Deze kaart wordt geleverd met de suggestie dat je misschien dingen zelfstandig moet doen, alleen. Maar wees liefdevol – niet te pragmatisch! Tijd kan van essentieel belang zijn wanneer deze kaart verschijnt – Waterman-energie heeft een elektrisch gevoel. Er is zeker een gevoel dat je het verleden moet loslaten en zo snel mogelijk naar je toekomst moet gaan.

Afstemmen op de maan

Onderzoek het idee dat het niet draait om wat je kent, maar wie je kent.

Extra betekenissen voor deze kaart

 1. Je moet meer afstand nemen van deze situatie.
 2. Buiten de kaders denken zal de oplossing brengen.
 3. Er is meer pragmatisme nodig.
 4. Verbeter je karma door liefdadigheidswerk te doen.

De Lering

Waterman is het teken van uitvinding, moderne vooruitgang en technologie, en de mensheid. De energie is een beetje broos – het is individueel, zelfs wetenschappelijk en relatief emotioneel afstandelijk. Veel mensen denken dat Waterman een water teken is omdat de Waterdrager het symbool van Waterman is, maar Waterman is eigenlijk een lucht teken en gaat veel meer over intellect dan de emotionele water tekens – net als deze kaart, ongeacht wanneer je hem trekt. Het laten vallen van conventies werkt goed met deze energie.”

Doe je eigen Nieuwe Maan tarotlegging

Je kunt deze legging natuurlijk ook voor jezelf doen en drie tarotkaarten uit je eigen deck trekken of online op de pagina Tarot Geeft Antwoord, waar je drie kaarten kunt trekken uit zes verschillende decks. Interpreteer eerst de drie getrokken tarotkaarten en trek dan een Moonology orakelkaart. Lees de beschrijving en werk je tarotlezing verder uit. Ik denk dat je net als ik, versteld zult staan van de kracht van deze Moonology kaarten. Je kunt ze bestellen bij Bol.com.


Meer info over moonology orakelkaarten en de pick-a-card tarot readings for de eerste volle maan van 2022 kun je hier vinden: Betekenis Nieuwe Maan 2-1-22 voor Jou.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00