Tarotkaart Staven Vier – Een Plan

Rider Waite Tarotkaart Staven Vier

Globale betekenis: Oogst, prestatie, resultaat van hard werken. Vreugde en feest omdat de gewenste resultaten bereikt zijn. Een goed uitgewerkt plan dat uitgevoerd kan worden. Intuïtief het juiste doen. Harmonieuze samenwerking.

Rider Waite Tarotkaart Staven Vier

Het getal vier suggereert dat we op een of andere manier te maken hebben met vormgeving. Blijven we bij het voorbeeld van de man die een eigen bedrijf wil starten, dan heeft hij nu de nodige vergunningen binnen, de eventuele lening is rond, het pand gehuurd en hij viert het openingsfeest van zijn nieuwe zaak. Alles is rond, hij kan aan de slag.

Deze kaart toont een vreugdevol beeld van feestvierende mensen. Meestal duidt deze kaart op feesten met een terugkerend karakter, zoals verjaardagen, jaarlijkse personeelsuitjes, oogstfeesten, zoveeljarige huwelijks-feesten. In een legging duidt deze kaart soms op een verlovingsfeest. Een huwelijk wordt aangeduid door De Hogepriester.

Staven Vier kan ook verwijzen naar harmonieuze samenwerking in de werkkring. Dit leiden we af uit het feit dat er twee staven links staan en twee rechts met een vrolijke bloemenslinger als verbinding. Dit symboliseert harmonie in verscheidenheid. Daarbij duiden de twee staven links en twee staven rechts ook op ‘intuïtief het juiste doen’. Twee is immers ‘intuïtie’ en vier is ‘vormgeving’.

Bloemen symboliseren levenskracht en levensvreugde, het einde van de winter en de zege over de dood. De Bloem in de Azteekse kalender symboliseert het artistieke en smaakvolle. Aan mensen die onder dit teken geboren zijn, worden artistieke en ambachtelijke talenten toegeschreven en bovendien zouden zij goede magiërs zijn.

In Staven Aas zagen we een kasteel op de achtergrond. Nu zien we een kasteel van dichtbij. Dit zou erop kunnen duiden dat we ons doel naderen, dat ons doel vorm begint te krijgen.

In de Liefde

Staven Vier duidt op een oogstfeest of op een plan dat klaar is om uitgevoerd te worden. Voor bestaande relaties kan dit duiden op het vieren van jubilea. Voor mensen die nog een relatie zoeken, kan deze kaart erop wijzen dat je misschien een plan van aanpak nodig hebt.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Vier van Staven

ator tarot staven 4
Ator Tarot Staven Vier: Oogstfeest. Plan heeft voldoende vorm gekregen om uitgevoerd te kunnen worden.

Ator Tarot eigen: De met bloembossen afgebeelde personen, lijken te roepen tegen hun vrienden aan de rechterkant, die we niet kunnen zien (en ik er dus bij bedacht heb): “Hé, kom snel, de kasteelheer geeft bossen bloemen weg.”  Hoe dan ook, het enthousiasme voor het feest, spat van deze kaart af.


Morgan Greer Tarotkaart Staven Vier

Morgan Greer Tarot Staven 4

Op de Morgan Greer Staven Vier zien we wel de feestelijk versierde staven, maar de feestende mensen, die op de Waite tarotkaart aanwezig zijn, zijn nergens te bekennen. Hierdoor doet de kaart een beetje leeg aan. Waar zijn de mensen om te genieten van de welverdiende oogst? Deze staven doen mij denken aan een poort naar het streng uitziend kasteel erachter, waardoor je het idee krijgt dat deze welkomstpoort wil zeggen dat het binnenin dat kasteel veel vrolijker en gezelliger is dan je van buiten zou verwachten.

Het kasteel lijkt op een zandkasteel, eenvoudig en zonder poespas. Ik krijg hier het gevoel dat hard werken en eenvoud worden neergezet als positieve waarden die leiden tot een rijke oogst.

Betekenissen rechtop: Een rijke en welverdiende oogst van vrede, welvaart en harmonie.
Omgekeerd: Ongewijzigde vrede, welvaart en harmonie.


Shadowscapes Tarot Staven Vier

Shadowscapes Tarotkaart Staven Vier

In principe komen de betekenissen van de Shadowscapes Staven Vier en de Waite Staven Vier met elkaar overeen. Wat ik aardig vind, is het aspect dat een idee/plan/project in de lift zit. Er is een voorwaartse energie waar je gebruik van kunt maken om het idee/plan/project af te ronden. Bij Waite staat het aspect van vieren dat de oogst binnen is, meer op de voorgrond.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00