Tarotkaart Zwaarden Koning – Denker

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Koning

Globale betekenis: Weet dat de gedachte aan manifestatie vooraf gaat. Sterke handhaver – wet, orde en gezag. Houdt van nieuwe ideeën. Kan hard en dominant zijn.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Koning

Deze Koning zit rustig op zijn troon. Hij weet dat de gedachte aan manifestatie vooraf gaat. Dit is een uiterst belangrijke, universele wet, die betekent dat de film die je draait in je hoofd, je werkelijkheid bepaalt. Deze wet geeft aan dat het gezegde “eerst zien dan geloven” incorrect is en dat “eerst geloven, dan zien” onze werkelijkheid schept.

De positieve Koning van Zwaarden heeft vaak een enorme geestelijke ontwikkeling doorgemaakt en hij is zich van dit principe bewust. Hij schept zijn eigen werkelijkheid. Wanneer deze kaart wordt getrokken in een legging is het mogelijk dat het een aanwijzing is om je denken te onderzoeken. Denk je zelf dat je plannen mogelijk zijn of heb je er een hard hoofd in? Is dit laatste het geval dan is het tijd om je denken te veranderen, om je negatieve overtuigingen op te sporen en te wijzigen.

De negatieve Koning van Zwaarden kan alle spiritualiteit afwijzen als ‘niet wetenschappelijk’. Vaak zie je in een legging dat de Koning van Zwaarden een vader symboliseert die het huishouden tiranniseerde met zijn ‘gelijk’ en het
‘Vaders wil is wet’-principe.

De Koning van Zwaarden duidt vaak op artsen, wetgevers en andere machthebbers waar je het danig mee aan de stok kunt hebben.

In de Liefde

Zwaarden Koning duidt op een persoon met een goed verstand en scherpe inzichten. Met Zwaarden Koning worden vaak gezagsdragers aangeduid zoals mensen die hoge functies binnen de politie bekleden of andere autoriteiten zoals artsen, chirurgen, juristen. De Zwaarden Koning belichaamt het principe dat het denken aan manifestatie vooraf gaat. Dus als je denkt dat het toch niks gaat worden met de liefde, dan wordt het ook niks. Denk je positief over je kansen in de liefde, dan zul je zeker een mooie relatie manifesteren.

Hierbij wil ik nog wel opmerken dat positief denken en positief zíjn, niet hetzelfde is. Je kunt denken dat je positief denkt en toch een negatieve basisgedachte koesteren. Je kunt hier inzicht in krijgen met de Fundamentele Keuze Tarotlegging.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Koning

Ator Tarot Koning van Zwaarden
Ator Tarot Zwaarden Koning: Autoriteit. Streng. Rechtvaardig. Weet dat de gedachte aan manifestatie voorafgaat.

Ator Tarot eigen: Mijn eerste gedachte bij de Ator tarot Zwaarden Page was: “Welke idioot heeft dat kind een echt zwaard in handen gegeven?” Daarna zag ik de Zwaarden Koning en ik hoorde hem denken: “Oeps, verkeerde zwaard aan de Page Zwaarden gegeven om mee te spelen.”

Ik voeg daarom aan de betekenis van Zwaarden Koning toe, dat zelfs hij zich soms vergist. Ik vind dat wel een nuttige toevoeging, omdat hij vaak zo overtuigd is van zijn gelijk. Dit maakt hem menselijker, in mijn ogen.


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Koning

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Koning

De Koning van Zwaarden van Greer gebruikt zijn zwaard om het koren te snijden. Dit duidt niet alleen op zijn vredelievende natuur maar ook dat hij zich geoefend heeft in positief denken om zo voorspoed en overvloed te creëren voor zichzelf en zijn rijk. De eikenbladen met maretak wijzen daar ook op.

Betekenis: Volwassen en volledig in controle, is hij de wet en autoriteit in het werkgebied van zijn keuze.

Omgekeerd: Zijn macht is bezoedeld door wreedheid en kwaadaardige intenties.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00