Online Cursus Tarot voor Beginners voor Zelfstudie

Al cursist? Login voor toegang tot de online cursusomgeving.

Op zoek naar een Tarotcursus voor Beginners? Dan ben je bij Tarot Stap voor Stap aan het juiste adres.

Er zijn twee varianten van de Tarotcursus voor Beginners: de variant voor zelfstudie zonder huiswerkbegeleiding en de variant met huiswerkbegeleiding. Je bent nu op hoofdpagina voor de variant Zonder huiswerkbegeleiding.

Unieke methode om de tarot te leren lezen

tarotcursus tarot stap voor stap zelfstudieDe cursus is stapsgewijs opgezet zodat je spelenderwijs, zonder al te veel leerwerk, de tarotkaarten leert lezen.

In de eerste les leer je tien kaarten kennen, namelijk de Pentakels Aas tot en met Tien. Je gaat vervolgens direct met de besproken kaarten aan de slag en alléén met de besproken kaarten. Iedere les komen daar een aantal kaarten bij, zodat je stap voor stap ‘ingewijd’ wordt in de kunst van het tarotkaarten lezen.

In les 2 worden de Staven behandeld, in les 3 de Kelken, in les 4 de Zwaarden, in les 5 de Hofkaarten en in les 6 en 7 de kaarten van de Grote Arcana. Het is deze unieke, stapsgewijze opzet, waardoor je bijna moeiteloos leert om de tarotkaarten te lezen.

Nieuw! Herhalen en Facebook studiegroep

Wat vaak gebeurt bij online studeren is dat je er door omstandigheden niet aan toekomt, en dan wanneer je wel weer tijd hebt voor de cursus, je het gevoel hebt dat je niet verder kunt gaan waar je was gebleven, maar dat je de voorgaande lessen eerst moet herhalen. Dat is zo vervelend, dat bijna niemand dat doet. Ikzelf ook niet. Daarom ben ik nu bezig met een herhalingssectie met video’s om even snel de lesstof te herhalen. Dan ben je snel weer ‘bij’ en kun je gemakkelijk verder waar je gebleven was.

Je kunt als cursist ook deelnemen aan de Facebook Studiegroep. Als steuntje in de rug, contact met medecursisten enz. Kortom, om gezellig samen met en van elkaar tarot te leren lezen.

Wat heb je eraan om tarotkaarten te kunnen lezen?

 • De tarot is een boeiend instrument waarmee je inzicht krijgt in situaties wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet. De tarot kan complexe situaties ontrafelen en doordringen tot de kern van het probleem.
 • De ene keer bevestigt de tarot wat je zelf al dacht. Een andere keer reikt de tarot je een verrassende invalshoek aan, waarmee je een probleem kunt oplossen.
 • De tarot kan je helpen om je gedachten, plannen en wensen helder te krijgen en concreet te maken.
 • Door de tarot te leren lezen, kun je altijd gebruik maken van deze handige raadgever.
 • Door de tarot te bestuderen, krijg je meer inzicht in jezelf, je drijfveren, je beperkende overtuigingen, je kwaliteiten en valkuilen en je intuïtie neemt er door toe.
 • Je leert jezelf en de mensen om je heen beter kennen.
 • Wanneer je twijfelt, je onzeker voelt, niet weet wat je moet doen en de adviezen van de mensen in je omgeving spreken elkaar tegen of voelen niet goed, dan kan de tarot je heel goed van dienst zijn. De tarot kan je een andere invalshoek geven of laten zien waarom het advies niet goed voor je voelt.
 • Tarot is leuk, boeiend en veelzijdig!

Ervaringen van Tarotcursisten met de tarot cursus Stap voor StapWat leer je in de cursus Tarot voor Beginners?

 • In de cursus Tarot voor Beginners krijg je een stevige basis aangereikt, waarmee je in staat zult zijn om tarotkaarten te leggen voor jezelf en anderen.
 • Met behulp van geheugensteuntjes, blijven de betekenissen van de 78 tarotkaarten makkelijk hangen. Stampwerk is niks voor mij. Ik leer liever op een speelse manier en dat is ook hoe ik mijn kennis van de tarot overbreng.
 • Het belangrijkste is het leren lezen van de tarotkaarten zodat een duidelijk antwoord op de gestelde vraag gegeven kan worden. Om dat te bereiken, raad ik aan om vanaf les 1 alle voorgestelde oefenopdrachten te maken. Wanneer je hierop vastloopt kun je altijd een Tweede Opinie Tarotconsult aanvragen of alsnog begeleiding bij deze cursus bestellen. 
Het lesmateriaal staat in zijn geheel online met daaraan toegevoegd video’s voor alle tarotkaarten. Tevens ontvang je een download link om het PDF cursusboek te kunnen downloaden en uitprinten, voor als je liever van papier studeert. Dit cursusboek wordt ook gebruikt voor de Tarotcursus voor Beginners met huiswerkbegeleiding en de tekst is gelijk aan de online teksten voor de Cursussen Tarot voor Beginners met of zonder huiswerkbegeleiding.

Kosten: Deze cursus zonder begeleiding, kost € 69,95 inclusief btw, het cursusboek (pdf-bestand) en toegang tot de online cursusomgeving.

Niet inbegrepen: Voor deze cursus heb je een set Rider Waite Tarotkaarten nodig.

Het cursusboek telt 183 pagina’s A4, 57.586 woorden

Extra en helemaal gratis

De Tarot is heel geschikt om problemen te signaleren, maar kan die niet oplossen. Dat kun je alleen zelf doen. Vaak hebben deze problemen te maken met beperkende overtuigingen of steeds terugkerende gedachten waar je niets aan hebt. Ik heb hiervoor in de loop der tijd een aantal handige hulpmiddelen gevonden, die ik zelf regelmatig gebruik en waar ik mijn cursisten vaak naar verwijs. Ik ben nu bezig om deze info te verzamelen op één plek en online voor cursisten beschikbaar te maken. Ik heb deze cursus Probleemoplossende Hulpmiddelen genoemd. Dit materiaal is in feite van onschatbare waarde, want je kunt met deze eenvoudige hulpmiddelen je leven totaal veranderen. En je krijgt het gratis.

Tempo

Je bepaalt zelf je tempo. Ook nadat je de cursus hebt afgerond, heb je nog toegang tot het online lesmateriaal.

Vragen?
Heb je vragen of wil je meer info, neem gerust contact met mij op.

Ik kijk ernaar uit je als online cursist te mogen verwelkomen!

Vriendelijke groet,

Nelly van der Werff

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00