Tarotkaarten kleuren

Tarotkaarten om zelf te kleuren

tarot kleurbook, tarot coloring book, pdf, gratisHieronder een overzicht van alle Rider Waite Tarot kleurplaten.  Het kleuren van de Tarotkaarten is een prima manier om de kaarten goed te leren kennen. Op iedere pagina vindt je extra informatie over de betreffende tarotkaart, met onderaan een link naar de tarot kleurplaat in pdf-format.

Je kunt hier het Tarot Kleurboek (pdf) gratis downloaden.

Hieronder staan de links naar de afzonderlijke tarotkaarten met pdf’s naar de tarotkaarten om te kleuren.

Grote Arcana

Hofkaarten

Kleine Arcana

Je Eigen Boek Over Tarot

De tarotkaarten die je hebt gekleurd kunnen de basis vormen voor je eigen tarot handboek.

Bewaar de kleurplaten in een ringmap en voeg daar van alles aan toe wat met die kaart te maken heeft, of wat je aan die kaart doet denken of wat een extra dimensie geeft aan een kaart. Bijvoorbeeld spreuken en citaten, een betekenis uit een tarotboek die je bijzonder aanspreekt, gedichten, afbeeldingen. Bij de hofkaarten kun je pasfoto’s plakken van mensen die voor jou een specifieke hofkaart belichamen.

TInnen Op Hogepriester gelijkende tovenaarBij de Hogepriester heb ik bijvoorbeeld een afbeelding van deze tovenaar met twee draakjes, omdat dit tinnen beeldje me aan de Hogepriester doet denken.

De onderstaande soetra van Zen-Meester Sosan en toegelicht door Osho in
Het boek van Niets heeft voor mij te maken met de tarotkaart Matigheid.

Het juiste pad is niet moeilijk
voor hen die geen voorkeur koesteren.
Wanneer liefde en haat beide afwezig zijn
wordt alles helder en onverbloemd.
Maar zodra je het geringste onderscheid maakt
raken hemel en aarde oneindig ver
van elkaar verwijderd.
Indien je de waarheid wilt zien
wees dan nergens voor of tegen.
Het conflict van voorkeur en afkeer
is de kwaal van het denken.

Voeg je eigen ervaringen toe

Je kunt aan je eigen tarotboek ook informatie toevoegen over je ervaringen met specifieke tarotkaarten. Zo ging ik iedere week naar de bioscoop voor de sneak preview. Ik trok vooraf een tarotkaart voor een idee waar de film over zou gaan. Na de film kon ik dan bekijken hoe ik vond dat de film paste bij de getrokken kaart. Van dat soort oefeningen is veel te leren. Maar goed, op een keer trok ik Het Oordeel en ik dacht in een film te komen waar iemand bijv. het recht in eigen hand ging nemen of een film die op een of andere manier met oordelen te maken had, maar de hele film ging niet door. Naar het oordeel van het bioscoopmanagement, trok de Sneak Preview niet genoeg bezoekers. Dat was waar. Maar jammer was het wel. En wij enkelen die iedere dinsdag trouw gingen, leken een beetje op de figuren die opstaan uit de kisten en ‘hogerhand’ smeken om toch alsjeblieft door te gaan met de Sneak. En dat heeft tijdelijk geholpen, maar uiteindelijk is de Sneak in deze bioscoop tocht afgeschaft.

Bij de Kluizenaar (als dagkaart) – wasmachine, 9 jaar oud, kapot. Ik verwachtte al een tijdje dat dit zou gebeuren. Wasmachine begon roestig te worden hier en daar en maakte af en toe erg vreemde geluiden. Het aardige is dat de leeftijd van de wasmachine overeenkwam met het getal op de kaart, maar tevens dat terugblikken over het leven van de wasmachine en dat ik al verwachte dat dit zou gebeuren ‘een dezer dagen’. Dat past allemaal bij de Kluizenaar.

Bij Staven Aas – Baan gekregen!
Dit vond ik ook erg mooi, omdat ‘het krijgen van een nieuwe baan’ de Staven Aas ten voeten uit is.

Veel succes en plezier met het leren kennen van de tarot!

Nelly

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00