Tarot Keizerin: ontspannen en creatief

De Tarot Keizerin geniet van de overvloed om haar heen

Tarotkaarten Rider Waite De KeizerinVoor De Keizerin uit de Tarot geeft het kleine boekje ons: vruchtbaar, actie, initiatief, lengte der dagen; het onbekende, verstoken; ook: moeilijkheid, twijfel, onwetendheid.

Omgekeerd: licht, waarheid, overzicht, vreugde met anderen. Volgens andere duidingen: onbeslistheid, onverschilligheid.

Nieuw op het tarotpad? Dit boekje en veel andere tarotboeken zijn echt verwarrend voor de beginnende tarotlezer vanwege de tegenstrijdigheden. Ik kan mijn cursus Tarot voor Beginners van harte aanbevelen, want dan leer je gestructureerd de tarotkaarten lezen, en zul je al snel merken dat het kiezen van de juiste betekenis reuze meevalt, en dat een groot aantal gegeven betekenissen er niet toe doen. Maar dat weet je als beginner niet, en dus zie je door de bomen het bos niet meer. En dat is logisch en ligt niet aan jou, maar aan hoe de stof gebracht wordt.

Terug naar de betekenissen van de Keizerin. Vruchtbaar is zeker van toepassing op de Keizerin. Dat kun je zo zien aan deze tarotkaart, bijvoorbeeld aan de overvloed van rijp graan op de voorgrond. Actie zie ik niet terug. De Keizerin ligt heel ontspannen achterover geleund. Van fysieke actie is in ieder geval geen sprake. Het graan groeit, het water stroomt en dat gaat steeds door, maar dat is toch niet wat ik onder ‘actie’ versta. Lengte der dagen? Ik denk hierbij aan de kringloop van de seizoenen en andere kringlopen. Maar ik weet niet goed wat ik ermee aan moet. De rest van de rechtopstaande betekenissen kan ik me totaal niet in vinden. De Keizerin is een super mooie tarotkaart die te maken heeft met natuurlijke groei en bloei, en met een grote creativiteit. De in het boekje gegeven omgekeerde betekenissen zijn veel beter dan de betekenissen rechtop en dat is vreemd, want die zouden beter passen bij de Keizerin rechtop. Onverschilligheid zou best wel kunnen passen bij de Keizerin omgekeerd. In positieve zin staat ze midden in het leven, ze heeft ideeën over hoe ze haar leven vorm wil geven. Ze is gepassioneerd (symbool van de planeet Venus op haar troon) en ze voedt je van binnenuit met ideeën hoe je de dingen waar je passie voor voelt ook daadwerkelijk vorm kunt geven. Omgekeerd kan ik me voorstellen dat ze niet weet wat ze wil (onbeslistheid) en onverschillig staat tegenover een hoop zaken.

 De Keizerin is een fijne tarotkaart om te kleuren! Veel kleur plezier.

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00