De Dood uit de tarot eng?

Tarotkaarten rider waite de doodDe 13de kaart in de tarot is De Dood. Dit is een kaart bij uitstek om iedereen angst aan te jagen. Wie gaat er dood? Het is zelden ‘wie’, maar meestal ‘wat’. De tarotkaart De Dood gaat meestal over situaties die moeten veranderen en aan die verandering is geen ontkomen aan. Net zoals we op termijn (hoop ik) niet kunnen ontkomen aan een fysieke dood. Na ‘de dood’ van een situatie, ontstaat er een nieuwe situatie. Het fijne is dat deze nieuwe situatie meestal beter is dan de oude situatie, maar van te voren weet je dat niet. Want je hebt geen idee hoe die nieuwe situatie zal zijn. Net zoals we niet echt weten wat ons te wachten staat na een fysieke dood. Waar komen we terecht, wie zijn we dan? En het is die angst voor het onbekende die deze tarotkaart, zo’n angstige kaart maakt.

Wat zegt het boekje: einde, sterfelijkheid, vernietiging, corruptie.

Omgekeerd: inertie, slaap, lethargie, verstarring, slaapwandelen.

Ik kan me in die betekenissen rechtop en omgekeerd wel vinden, alleen met corruptie heb ik moeite. Ik zie dat niet in De Dood. Wat is mis is zijn de betekenissen ‘verandering’ en ‘overgang’. Je kunt hier de bijvoeglijk naamwoorden ‘belangrijke’ of ‘onafwendbare’ aan toevoegen

De Dood heeft verwantschap met Zwaarden 10. Zwaarden 10 gaat namelijk ook over een einde en een daarop volgend nieuw begin. Alleen is het met Zwaarden 10 vaak zo, dat je dit zelf moet doen. Je moet zelf een bestaande situatie afronden en beëindigen. De Dood is vaak gedwongen. Je moet bepaalde dingen achter je laten en een nieuwe fase in.

We hadden gezien dat de 12de tarotkaart, De Gehangene, te maken heeft met het midden, het centrum, de kern waar alles om draait. De Dood volgt daarop. Dit geeft aan dat je gewijzigde perspectief blijvend wordt. Je kunt niet meer terug naar onwetendheid. De volgende tarotkaart, Matigheid, laat zien dat het leven hierdoor iets magisch gaat krijgen!

Hierbij de kleurplaat De Dood

Ik kan me voorstellen dat je in eerste instantie overweegt om deze kaart maar niet te kleuren. Maar doe je het wel, dan is het goed mogelijk dat je tijdens het kleuren van deze taotkaart, belangrijke inzichten krijgt.

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00