De Tarotkaart Gehangene, zoekt en gij zult vinden

Tarotkaart GehangeneTarotkaart de Gehangene: Soms moet je iets offeren om iets beters te kunnen ontvangen

De rechtopstaande positie van de tarotkaart Gehangene is die waarbij de Gehangene met zijn hoofd naar beneden hangt. Vaak wordt deze kaart door beginners op het tarotpad met hoofd naar boven gelegd. Ook dan “hangt” de Gehangene, maar het idee is dus dat hij ondersteboven hangt en daardoor van alles en nog wat vanuit een geheel ander perspectief waarneemt.

Het boekje: wijsheid, omzichtigheid, onderscheiding, beproevingen, offer, intuïtie, waarzegging, voorspelling.

Omgekeerd: Egocentrisch, de massa, lichamelijkheid.

De omgekeerde betekenissen (dit is dus met hoofd naar boven) zijn goed te begrijpen. Deze kaart gaat over geestelijk inzicht en ‘omgekeerd’, kan dan heel goed duiden op lichamelijkheid en massa. Ook egocentrisch is heel goed mogelijk, maar volgens mij toch meer een betekenis voor de omgekeerde Magiër.

Rechtop heeft met wijsheid te maken, omdat hij zaken van meerdere kanten kan bekijken. Het is ook een kaart van beproevingen, opoffering. Ik bedoel maar, Je hangt ondersteboven, dan is dat toch zeker een beproeving. Onderscheiding van wat waar is, van wat juist is, of onderscheiding van de verschillende mogelijkheden. De rechtopstaande betekenissen worden verder aangevuld met waarzegging en voorspelling. Met deze steekwoorden wordt er duidelijk een link gelegd naar de Noord-Germaanse oppergod Odin, die 9 dagen en nachten ondersteboven aan de levensboom Yggdrasil hing om de wijsheid van de runen te bemachtigen en daarvoor ook nog een oog opofferde. Kortom, Odin zocht en vond wijsheid van onschatbare waarde. De Gehangene is daar ook naar op zoek. En soms moet je daarvoor ondersteboven hangen om het te kunnen zien.

Hierbij de kleurplaat De Gehangene

Veel kleurplezier.

Overzicht Tarotkaarten Kleuren

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00