Pick-a-card Tarot Reading: Boodschap van je beschermengel

In de Pick-a-card-tarot lezingen van deze week krijg je een boodschap van je beschermengel. Dat wilde de engelen graag. Vraag me niet waarom of hoe, ik voel me in deze de boodschapper.

Ieder stapeltje bestaat uit een Rider Waite Tarotkaart voor het thema, een boodschap van je beschermengel en een waarschuwing van je ‘duiveltje’. Om verwarring te voorkomen: de getrokken engelenkaart is niet je beschermengel, maar de boodschap van je beschermengel.

Duiveltjes trek ik uit het de set Pandora kaarten en zijn veel minder ernstig dan je zou denken. De duivels uit de Pandorakaarten laten je zien waar je tegenaan kunt lopen of voor welke valkuil je moet oppassen. Je zou kunnen zeggen dat de Engel de positieve kant en de Duivel de negatieve kant van het thema belichten en gewapend met die info, kun je het thema oplossen, stappen voorwaarts zetten, of wat er dan ook nodig is.

Deze tarotlegging voor jezelf doen
Je kunt deze tarotlegging ook voor jezelf doen en de Pick-a-card tarot readings als voorbeeld gebruik. De lezingen geven meer informatie dan je zou denken. Je kunt je Engel en Duivel ook visualiseren en mij levert dat altijd extra inzichten op.

Kies een Engel

Kies intuïtief één van de vier hieronder getoonde stapeltjes. Klik op het plusje bij het door jouw gekozen stapeltje voor de getrokken kaarten en de interpretatie van jouw tarotlezing.

pick a card boodschap van beschermengel
Stapeltje 1

Het thema van Stapeltje 1 wordt verwoord en verbeeld door tarotkaart De Kluizenaar, met een boodschap daarover van de engel Openheid en een waarschuwing van de Pandora kaart Vervolgingswaan.

Rider Waite Tarotkaart De Kluizenaar

De Kluizenaar wijst op terugkijken op de afgelegde weg, omdat een evaluatie van die weg je wellicht kan helpen met het thema, vraag of probleem waar je beschermengel je op wil wijzen. De Kluizenaar kan ook aangeven dat je met je opgedane kennis en wijsheid anderen kan bijstaan op hun pad. Het trekken van de Kluizenaar vraagt vaak om een moment van reflectie over hoever je al gekomen bent. Ik zie het ook vaak als een kaart van even uitrusten na inspanning. Dit kan iedere vorm van inspanning zijn, maar omdat de kaart te maken heeft met wijzer worden en leren van ervaringen ligt de inspanning vaak op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. En persoonlijke ontwikkeling kost vaak een behoorlijke portie inspanning. Je staat daar in je eentje bovenop de berg en nu mag je even pauze nemen, voordat je verder gaat.

Je getrokken engel is de engel van Openheid. Openheid sluit goed aan bij terugkijken, reflectie en evaluatie. Wees open en eerlijk naar jezelf toe, anders heb je er niet zo veel aan. Maar wellicht is ‘openheid’ in relatie tot het thema ook van toepassing op andere manieren. Deze Engel staat klaar om je met open armen te verwelkomen. Als je je voelt dichtslaan, je energie voelt afnemen, kan het helpen om in werkelijkheid of in gedachte deze houding aan te nemen, om je weer te ontspannen.

Je Duiveltje is: Vervolgingswaan. Dit is een Duivel die tussen borden staat met leuzen als: Laat alle hoop varen, het einde van de wereld is nabij en geef op. Dit is een uitermate negatieve manier van denken. Je hebt kans dat mensen je van alle kanten willen belagen met negatieve praat over hoe slecht het gaat op een specifiek gebied of alle gebieden in de wereld. Het zijn vaak grotere vraagstukken, waar je geen of nauwelijks invloed op hebt en waar je in mee kunt gaan om je vervolgens helemaal ‘leeg’ te voelen. Maar je kunt ook vriendelijk weigeren zo’n discussie aan te gaan. En wanneer dit soort discussies zich afspelen in je hoofd, kun je ook vriendelijk weigeren zo’n discussie aan te gaan en zo snel mogelijk je gedachten op iets anders zetten waar je meer aan hebt en wat productiever voor je is. Waar je blij van wordt, in plaats van je terneergeslagen te voelen.

Als ik dan weer kijk naar Openheid. Dan heb je misschien het gevoel dat er op bepaalde gebieden te weinig openheid is en dat je niet kan inschatten wat de werkelijke situatie is. Maar de Kluizenaar is dit al vaker tegenkomen op zijn klim naar boven, en heeft waarschijnlijk uit eigen ervaring wel bepaalde kennis die je kan helpen om die vervolgingswaan-toestanden of waanideeën van je af te zetten.

Ik heb een beetje moeite met het woord vervolgingswaan in combinatie met de leuzen op de borden op de kaart. Die leuzen duiden eerder op waanideeën. En het is goed mogelijk dat er op de oorspronkelijke Engelse kaart ‘delusion’ staat en dat vervolgingswaan een verkeerde vertaling is. De vraag bij al die negatieve informatie over hoe slecht alles gaat, is dus eigenlijk: “Is het waar?”

Omdat je beschermengel je via deze leggingen een boodschap wil geven, kan het goed zijn dat de engel wil dat je op één of andere manier meer openstaat en niet direct de deur dichtslaat voor nieuwe ideeën, maar zoals het duiveltje dan zegt: ‘ga ook niet mee in de waanideeën van anderen.’

Stapeltje 2

De voor Stapeltje 2 getrokken themakaart is De Kluizenaar met extra info van de Engel van Geboorte en de Duivel van Onverdraagzaamheid.

Rider Waite Tarotkaart De Kluizenaar

De Kluizenaar duidt op terugkijken omdat een evaluatie van de afgelegde weg je wellicht kan helpen. Je kunt ook anderen bijstaan op hun pad. Het is een moment van reflectie van hoever je al gekomen bent. Ik zie het ook vaak als een kaart van even uitrusten na inspanning. Dit kan iedere vorm van inspanning zijn, maar omdat de kaart te maken heeft met wijzer worden en leren van ervaringen, ligt de inspanning vaak op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. En persoonlijke ontwikkeling kost vaak een behoorlijke portie inspanning.

De engelenkaart is Geboorte. Dit kan erop duiden dat je met de Kluizenaar een lange weg hebt afgelegd en nu is het tijd voor iets nieuws. Of, zoals een geboorte ongeveer 9 maanden na bevruchting plaatsvindt en de Kluizenaar een 9-kaart is, is het ook mogelijk dat je lange tijd hebt zitten broeden op iets of ergens aan gewerkt hebt, en dan is het nu de tijd om dat waar je mee bezig was in de wereld te zetten, aan de wereld te tonen. En wellicht ook het nieuwe in je leven te vieren zoals we een geboorte ook vieren!

De Duivel zegt pas op voor Onverdraagzaamheid. Hier wordt het thema van de geboorte voortgezet omdat een duivel een duivelin met kind in haar armen de laan uitstuurt.

Dit kan betekenen dat je je niks hoeft aan te trekken van slechte kritieken want die zijn er altijd, maar wellicht heeft het nog het meest te maken met je innerlijke criticus die het nieuwe dat je wenst, probeert de grond in te boren.

Ik zit dan te kijken naar het woord onverdraagzaamheid en vraag me dan af wat is onverdraagzaamheid. Onverdraagzaamheid duidt op een gebrek aan tolerantie naar anderen toe of naar jezelf. Het niet willen zien dat andere zienswijzen misschien ook kunnen. Vaak weten we pas precies wat iets betekent wanneer we er tegen aanlopen. Stel dat iemand met een zienswijze komt die ik absurd vind en waar ik me helemaal niet in kan vinden. Hoe kan ik me dan het beste opstellen tegenover die persoon? Ben ik onverdraagzaam en sluit ik me af voor die persoon of kan ik die andere zienswijze verdragen en liefde blijven voelen?

Stapeltje 3

De voor Stapeltje 3 getrokken themakaart is Kelken Vier, met de Engel van Geloof en de Duivel van Vrekkigheid.

Rider Waite Tarotkaart Kelken Vier

Tarotkaart Kelken Vier kan er op duiden dat je hoopt iets aangereikt te krijgen. Dit kan van alles zijn. Iets fysieks zoals een baan, de loterij winnen, of iets geestelijks zoals een inzicht. Waar Kelken Vier ook op kan duiden is dat je het aangebodene niet hoeft aan te nemen.

Vaak duidt Kelken Vier erop dat er kansen zijn, maar je moet ze wel zien. Erop mediteren kan helpen.

De boodschap van je engel is: Geloof. We zien hier twee engelen aan trapezes hangen. De linker heeft losgelaten en vertrouwt erop dat ze de handen van de andere engel zal kunnen pakken en dat die andere engel haar handen zal pakken.

Heb je dus een bepaald probleem en zie je niet zo snel hoe je het kunt oplossen, dan zegt de Engel dat je erop mag vertrouwen dat je wel een ingeving krijgt, of dat het op een andere manier allemaal goed komt.

Je duiveltje kan je tegenwerken of zeggen wat je juist niet moet doen. Je getrokken Pandorakaart is de duivel van Vrekkigheid.

De afbeelding laat een Duivel zien die diep ongelukkig op een soort kistje zit met een zak munten of andere kostbaarheden in zijn handen. En liggen ook nog papieren of iets dergelijks op de grond. Waardepapieren, geld? Of de kluis open of dicht is, is mij onduidelijk. Het raam op de achtergrond is gebroken. Zou er zijn ingebroken?

Wat er hier bij me opkomt is dat je ware schatten binnenin je zitten. En dat maakt tarotkaart Kelken Vier en de Engel van Geloof extra relevant. De vrekkigheid van de Duivel duidt op gebrek. En dat werkt manifestatie tegen. Vertrouw en voel de overvloed overal om je heen. Zoals Kelken Vier laat zien, heb je al drie kelken, en een vierde wordt je aangeboden!

Stapeltje 4

Voor Stapeltje 4 zijn de getrokken kaarten de tarotkaart De Dood, de engel van Loslaten en de Duivel van Egoïsme. Dit is niets om van te schrikken!

Rider Waite Tarotkaart De Dood

Tarotkaart De Dood als thema duidt op een transformatie, een einde van iets. En omdat er dus een deur is dichtgegaan, of dichtgeslagen, staat er een andere deur voor je open. Er staat iets nieuws op je te wachten dat vaak beter is dan het oude.

De Engel is Loslaten met een schoolbus op de achtergrond. Je kunt er niet altijd voor je geliefden zijn, je moet ze ook kunnen loslaten zodat ze hun eigen leven kunnen leiden.

De duivel om voor op te passen is de duivel van Egoïsme. Anderen niet loslaten zou je kunnen zien als een vorm van egoïsme. Anderen loslaten zodat je er totaal niet meer voor ze bent, ook.

Op deze Pandorakaart zien we een duivel die op een luchtbed ligt met een drankje in de hand. Vlak bij hem is iemand aan het verdrinken. Loslaten, prima, maar je kunt iemand in nood altijd nog de helpende hand bieden. Loslaten betekent dus niet dat je je handen er helemaal van aftrekt.

Ik lees tarotkaart De Dood in dit kader van loslaten en egoïsme als een nieuwe fase in je leven. Dat is vaak even wennen, omdat iedere transformatie even wennen is, maar daarna zul je veel geniet-momenten ervaren. En je hoeft je niet te schamen dat je geniet van rust voor jezelf wanneer de kinderen op school zitten bijvoorbeeld, of dat je met pensioen bent, terwijl anderen nog steeds naar hun werk moeten.

Deze tarotlezing voor jezelf proberen

Dit is een super eenvoudige tarotlegging, die best heel veel informatie geeft. Je hoeft er eigenlijk ook nauwelijks tarotkaarten voor te kunnen lezen. Deze legging kun je gebruiken wanneer je met een bepaalde vraag zit en niet precies weet wat je moet doen om tot een oplossing te komen.

Denk aan je vraag of dilemma en trek een tarotkaart voor het thema. Interpreteer de kaart en trek vervolgens een Engel. Bij het zien van het woord op de engelkaart kan alles gelijk al duidelijk zijn, maar kijk ook even naar de afbeelding, want dat kan ook veel verduidelijken. Je kunt de engel ook visualiseren. Kijk hoe de engel verband houdt met het thema.

Trek tot slot een pandorakaart zodat je weet waar je eventueel voor moet oppassen. Het kan iets zijn wat in jezelf zit, maar het kan ook heel goed iets zijn wat van buitenaf op je afkomt. Let ook hier op het woord en de afbeelding.

Je kunt je engeltjes en duiveltjes trekken op de pagina Tarot Geeft Antwoord, waar je ook tarotkaarten kunt trekken uit verschillende tarot decks.

De Pandorakaarten kun je bestellen bij Tarot.nl. De Engelenkaarten kan ik op tarot.nl alleen in de originele Engelse versie vinden. Op Bol.com staat dat de Engelenkaarten over 12 weken worden verwacht. Ik maak hieruit op dat ze in herdruk zijn.

Veel succes met deze legging, ik vind hem heel bruikbaar,

Nelly

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00