Volle Maan in Kreeft 18 januari 2022

Pick-a-card tarotlezingen voor Volle Maan

Dinsdag 18 januari hebben we de eerste volle maan van 2022. Deze maan staat in het dierenriemteken Kreeft. Kreeft heeft te maken met huiselijkheid en een diep gevoelsleven.

Rider Waite Tarotkaart De Maan

Op tarotkaart De Maan heeft de kreeft op de voorgrond een soort van hoofdrol. Het licht van de Maan lonkt de Kreeft om zijn emotionele kant te onderzoeken.

In de periode van iedere Volle Maan kun je je emoties sterker voelen vanaf zo’n drie dagen voorafgaand aan Volle Maan t/m 3 dagen erna. Maar wanneer de Volle Maan in Kreeft staat, kunnen emoties helemaal hoog oplopen. Doe rustig aan en neem geen beslissingen tijdens Volle Maan wanneer die beslissing ook kan wachten tot na Volle Maan.

Wat betekent deze volle maan voor jou?

In de Pick-a-card Tarot Readings van deze week heb ik gekozen voor eenvoudige drie-Rider-Waite Tarotkaarten lezingen afgerond met een Moonology Tarotkaart op de vraag: “Wat betekent de Volle Maan van 18 januari 2022 voor jou?”

animal totem tarot maan tarotkaart grote grijze uil
Grote Grijze Uil (De Maan) uit de Animal Totem Tarot

Als klap op de vuurpijl kun je de fantastische Grote Grijze Uil uit de Animal Totem Tarot visualiseren. De Grote Grijze Uil komt overeen met Tarotkaart de Maan uit meer reguliere, op Rider Waite geënte Tarots. De diepblauwe nacht met volle maan, het water en een prachtige uil, nodigen echt uit voor een visualisatie-bezoek!

Kies intuïtief één van de vier hieronder getoonde stapeltjes. De vogeltjes zijn intuïtief door mij gekozen, maar hebben verder geen specifiek, diepere betekenis. Klik op het plusje bij het door jouw gekozen stapeltje voor de getrokken kaarten en de interpretatie van jouw tarotlezing.

Stapeltje 1

De vraag luidt: Wat betekent deze Volle Maan voor jou?

De voor jou getrokken kaarten zijn: Pentakels Aas, Koningin van Staven en de Geliefden.

Tarotkaart Pentakels Aas duidt erop dat je iets nieuws bent begonnen of wilt beginnen. Iets waar de Koningin van Staven dol enthousiast over is. Mogelijk omdat het je zelfstandiger, meer autonoom maakt. Het kan te maken hebben met een eigen bedrijf of praktijk, maar ook een andere functie met meer zelfstandigheid. Het is ook mogelijk dat je in je eigen leven, op andere levensgebieden, je je zelfstandiger wilt opstellen. De Geliefden duidt erop om je te richten op wat jij ervaart als ‘paradijselijk’. Laat je keuzes in overeenstemming zijn met wat je werkelijk wilt.

Derde Kwartier – Aanpassingen zijn noodzakelijk.

Je Getrokken Moonology orakelkaart is de Maan van het Derde Kwartier met als titel: Aanpassingen zijn noodzakelijk.

Deze Maanstand geeft aan dat je weet waar je geweest bent, wat je al gedaan hebt en vraagt je te kijken waar je naartoe gaat. Waar stuur je op aan? Waar wil je heen? Het is dan goed om Tarotkaart De Geliefden als een soort kompas in gedachten te houden!

Beschrijving bij de kaart van het Derde Kwartier: “Zie jezelf als een vat dat de afgelopen weken steeds meer gevuld is. Een deel van wat er op je pad is gekomen, was misschien geweldig, maar er is ook veel negativiteit en dit moet je loslaten. Ongeacht je vraag, wees eerlijk over de vraag of er giftige emoties bij betrokken zijn die je in de ether moet loslaten. Deze kaart komt ook met de belofte dat niet alles verloren is! Er zijn echter wel veranderingen of aanpassingen nodig voordat je komt waar je wilt zijn. Deze kaart voorspelt een koerswijziging nu je de recente gebeurtenissen hebt begrepen en actie hebben hebt ondernomen. Mogelijk is er sprake van een ‘crisis’ die je eraan herinnert wat je wilt en dat het tijd is om los te laten, dus let op.”

Mijn advies: Loop niet te hard van stapel tijdens volle maan, omdat dit een periode is dat emoties hoog kunnen oplopen. Als zaken kunnen wachten, wacht dan tot 3 dagen na volle maan, wanneer de emoties weer gezakt zijn.

Stapeltje 2

De vraag luidt: Wat betekent deze Volle Maan voor jou?

De voor jou getrokken kaarten zijn: Pentakels Zes, Staven Vijf en Pentakels Tien.

Pentakels Zes duidt er vaak op dat je veel geeft en het gevoel krijgt er bitter weinig voor terug te krijgen. Je innerlijke emoties hierover kunnen hoog oplopen tijdens de volle maan. Misschien heb je het gevoel dat jij alles moet doen en anderen te weinig bijdragen. Dit kan in je relaties zijn, op werk of thuis.

Tarotkaart Staven Vijf is vaak een kaart van ‘ruzie zoeken’. Je bent er klaar mee en wil het iedereen laten weten dat het vanaf nu anders moet. Staven Vijf is ook vaak een waarschuwing om weliswaar het gesprek aan te gaan, maar op een manier die niet uitmondt in ruzie, want dan kun je de gewenste medewerking op je buik schrijven.

Pentakels Tien geeft aan dat wanneer je het goed aanpakt met Staven Vijf, je een mooie toekomst te wachten staat met meer medewerking van anderen. Als je vond dat je inkomsten niet opwogen tegen je inspanningen, dan kan (wanneer je de juiste Staven Vijf actie neemt), daar nu zeker verandering in komen.

Afnemende Maan – Neem de tijd om uit te ademen

Je getrokken Moonology kaart is De Afnemende Maan met als titel: Neem de tijd om uit te ademen.

Beschrijving bij de kaart van de Afnemende Maan: “De intensiteit van de Volle Maan is afgenomen – en wat blijft er over? Dat is wat deze kaart je vraagt. Het suggereert dat de situatie waar je naar vraagt ​​nu zijn hoogtepunt heeft bereikt en dat het tijd is om je te herpakken en te leren van je ervaringen in plaats van blindelings vooruit te gaan. Heb vertrouwen dat wat er gebeurt het beste is.

Probeer te accepteren hoe de dingen nu zijn en gun jezelf en anderen de tijd om te ontspannen. Adem in en adem uit: we kunnen niet altijd ‘aan’ staan. Als je het gevoel hebt dat je op een obstakel bent gebotst of zelfs op de een of andere manier hebt gefaald, is dit het moment om na te denken over hoe je het de volgende keer anders kunt doen. Wees eerlijk tegen jezelf als je je slecht voelt over je huidige situatie en herinner jezelf er dan aan dat het leven in cycli verloopt.”

Moet je een gesprek aangaan waarvan je bang ben dat het een welles nietes spelletje wordt, of waar een ander van in de contramine schiet, dan kun je het ‘droog’ oefenen. Ik doe dat door het gesprek in mijn hoofd te beginnen en dan te voelen of horen hoe de ander daarop reageert. Alles in mijn hoofd dus.  Wanneer de reactie negatief is, kun je je aanpak wijzigen en kijken hoe dat valt. Het is soms een beetje zoeken naar de juiste invalshoek om het gesprek te beginnen. Maar droog oefenen heeft mij al vaak geholpen om een moeilijk gesprek voor te bereiden met als resultaat een positieve uitkomst.

Is het een woordenwisseling die alleen met jezelf te maken heeft, dan kun je een gesprek aangaan met je Verstand en Gevoel. Verstand en Gevoel zijn hier dol op omdat ze graag gehoord worden. Neem er pen en papier bij en schrijf alles op. Hoe serieuzer dat je het aanpakt, hoe meer Verstand en Gevoel je zullen helpen om uit je dilemma te komen waar de strijd in je hoofd mee te maken heeft.

Stapeltje 3

De vraag luidt: Wat betekent deze Volle Maan voor jou?

pick a card tarot reading 3 volle maan 18 jan 2022

De voor jou getrokken kaarten zijn: Staven Negen, Staven Aas, Page van Kelken.

Heb je Stapeltje Drie gekozen dan heb ik heel erg het gevoel dat je in een bepaalde situatie blijft hangen omdat je er veel in geïnvesteerd hebt. Het is misschien ook tijdrovend om het behaalde resultaat te behouden (Staven Negen). Maar het is tijd om iets nieuws aan te pakken, zegt Staven Aas.

De Page van Kelken zegt dat het tijd is voor wonderen, verwondering en om al het mooie om je heen te zien. Door Staven Negen ben je daar het zicht misschien op kwijt geraakt. En het is nu tijd om al het wonderbaarlijke ook weer te gaan zien.

nieuwe maan in ram

Je Moonology tarotkaart is Nieuwe Maan in Ram met als titel: Het is tijd om actie te nemen! Hoe toepasselijk is dat?

De beschrijving bij Nieuwe Maan in Ram luidt: “De vlam is aangestoken! Een prachtige nieuwe start lonkt en je bent op de goede weg. Het teken van deze kaart is een buitengewoon positief teken als er iets is dat je in je leven wilt laten gebeuren. Deze kaart als een grote “Ja!” uit het Universum. Dit is het moment om je echt af te stemmen op je dromen. Je hebt misschien nog een lange weg te gaan (ram is tenslotte het eerste teken van de dierenriem) maar je bent op weg. Vastberadenheid, zelfbevestiging en moed zijn vereist, maar het hete vuur van Ram drijft je naar succes naar welke onderneming je ook vraagt. Het advies? Ga niet te snel en vergeet je manieren niet. Behandel mensen goed terwijl je naar je doelen streeft – je zult veel beter karma voor jezelf creëren.”

Aan dat ‘ga niet te snel’ wil de Page van Kelken graag toevoegen om vooral de schoonheid en wonderen om je heen te zien!

Stapeltje 4

De vraag luidt: Wat betekent deze Volle Maan voor jou?

De voor jou getrokken kaarten zijn: Staven Zeven, Zwaarden Negen, en Zwaarden Drie.

Staven Zeven duidt erop dat je je plannen en ideeën misschien hebt moeten verdedigen tegenover anderen. Soms verdedigen we onze plannen omdat we onszelf nog moeten overtuigen. Het kan ook zijn dat Staven Zeven duidt op reclame maken voor jezelf. Dit kan zijn voor je bedrijf of praktijk, maar ook in je werksituatie omdat je hoger op wilt. Solliciteren past ook heel goed bij Staven Zeven.

Zwaarden Negen duidt erop dat je een moeilijke periode hebt gehad waarvan nu het einde in zicht is. Er is dus een lichtpuntje zichtbaar. Richt je daarop.

Zwaarden Drie is een tarotkaart die vaak duidt op pijn en verdriet, maar als vervolg op Zwaarden Negen, duidt deze kaart erop dat je verwerkingsproces goed op gang is. Het was allemaal niet fijn (misschien zelfs verschrikkelijk), maar je gaat nu een betere periode tegemoet.

Rider Waite Tarotkaar Pentakels Tien

Ik heb er nog een tarotkaart bijgetrokken om te kijken waar je dan gaat uitkomen en dat is Pentakels Tien. Dit is een super bemoedigende kaart die duidt op voorspoed, overvloed, goede relaties en tevredenheid over de hele linie.

Je getrokken Moonology orakelkaart is Nieuwe Maan in Leeuw met als titel: Vertrouwen is de sleutel tot je succes.

“Vertrouwen” sluit fantastisch aan bij de strekking van de 3 getrokken Rider Waite tarotkaarten! Dit is een extra bevestiging dat het nu beter gaat worden.

De beschrijving uit het boekje: Deze kaart luidt het begin in van een nieuwe cyclus voor jou, wanneer je er mooier uit gaat zien en je mooier gaat voelen, meer in de schijnwerpers, meer alsof je iets hebt dat de moeite waard is om te laten zien. Als je iemands aandacht wilt, zegt deze kaart: ‘Het komt eraan!’ Dit gaat echter misschien niet helemaal vanzelf. Je moet bereid zijn om je steentje bij te dragen – dat betekent trots zijn op wie je bent en wat je te bieden hebt. Zie jezelf als de koning of koningin van de jungle en gedraag jezelf dienovereenkomstig. Deze kaart is ook een goed voorteken als je vraagt ​​naar een creatief project waaraan je werkt. Als alternatief kan het goed nieuws of een nieuwe start voor je kinderen inluiden.

Met als advies: Maak tijd voor plezier.

Zelf je tarotkaarten trekken?

Wil je geen pick-a-card tarot reading maar zelf je kaarten trekken, dan is dat geen enkel probleem.

Je kunt kiezen voor 3 tarotkaarten zoal ik bij de Pick-a-cards heb gedaan en afsluiten met een Moonology orakelkaart. Maar je zou ook kunnen kiezen voor het door mij ontworpen Volle Maan Tarotlegpatroon gebaseerd op Tarotkaart de Volle Maan. Voor mijn gevoel is dit een uitstekend legpatroon voor de Volle Maan in Kreeft van 18 januari 2022.

De posities

  1. De tarotkaart op deze positie ligt op de Zon-kant en toont je droom of je doel.
  2. De tweede tarotkaart is wat de Maan weerspiegelt en laat zien wat de uitwerking is van het vasthouden aan een bepaalde diepgewortelde angst of (beperkende) overtuiging.
  3. De kaart hier zegt iets over een diepe angst die je tegenhoudt om je droom te realiseren. In het licht van deze Volle Maan, kun je deze angst onderzoeken, inzien en naast je neerleggen of gewoon meenemen op je pad. Je kunt de kaarten op positie 2 en 3 ook samen lezen.
  4. De hond duidt op de beschermende werking van de angst. Angst voor honden, wolven, leeuwen, had in vroeger tijd nut. Als je alleen gewapend met een stok een valse of wilde hond (wolf/leeuw/beer) tegenkwam, was het beter om de benen te nemen en in de dichtstbijzijnde boom te klimmen. Die angst heeft dus een beschermende werking of wekt de indruk een beschermende werking te hebben of wordt als zodanig gevoeld.
  5. Angst kan je tegenhouden om op pad te gaan. Die angst voor wilde dieren kan je er bijvoorbeeld van weerhouden naar het volgende dorp te lopen. En dat kan jammer zijn, wanneer je zielemaatje in het volgende dorp woont. Posities 4 en 5 kun je met elkaar vergelijken. De tarotkaart op 4 duidt op hoe je denkt dat je angst je beschermd en de kaart op positie 5 duidt erop wat je daardoor misloopt.
  6. Dit is je Engel.
  7. En dit is je Duivel. De Torens heb ik Engel en Duivel genoemd omdat we hier te maken hebben met tegenstrijdige gevoelens of handelingen; dat wat we als ‘goed’ ervaren en dat wat we als ‘slecht’ ervaren. In plaat van tarotkaarten kun je voor positie 6 een Engelkaart trekken en voor positie 7 een Pandorakaart. Je kunt die trekken op de pagina Tarot Geeft Antwoord.
  8. Positie 8 heeft te maken met de jods op tarotkaart De Maan. De jods duiden op een geschenk van het universum en levensenergie. De kaart die hier valt kan te maken hebben met wat je krijgt als je Duivel en Engel laat samenwerken, of wat je krijgt als je je angst laat varen.

Voor een uitgebreidere uitleg van dit tarot legpatroon kun je het oorspronkelijke artikel lezen: Tarotlegpatroon De Maan voor Volle Maan Nachten.

Trek je Moonology orakelkaart

Je kunt je Volle Maan tarotlezing afsluiten met een Moonology orakelkaart. Ik vond deze Moonology kaarten weer ijzersterk bij de vier hierboven uitgewerkte Pick-a-card tarotlezingen.


Meer over Moonology Orakelkaarten kun je vinden in het artikel over de Betekenis Nieuwe Maan van 2-1-22.

Meer over Animal Totem Tarotkaarten kun je vinden in het artikel Van Oud naar Nieuw met de Animal Totem Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00