Tarotkaart Kelken Schildknaap – Verwondering

Rider Waite Tarotkaart Kelken Schildknaap

Globale betekenis: Vriendelijk persoon, rustig en leergierig, misschien ietwat verbaasd over de dingen die hij meemaakt. Mogelijk artistieke en bovennatuurlijke kwaliteiten en talenten. Het is tijd voor overweging en onderzoek van nieuwe gevoelens. Eigenwaarde ontwikkelen.

Rider Waite Tarotkaart Kelken Page

Op de tarotkaart van de Schildknaap (Page) van Kelken zien we een jongeman met lotusbloemen op zijn tuniek. In India is de lotusbloem het belangrijkste symbool voor spiritualiteit en kunst. Het is een symbool van inzicht dat tot het nirwana leidt. Deze bloem is een zelfvernieuwende plant met zowel mannelijke als vrouwelijke eigen- schappen en heeft zuiver water nodig om te gedijen. Dit brengen we in verbinding met de zuivere, liefdevolle gevoelens van de familie van Kelken.

De Schildknaap van Kelken staat met zijn rug naar de zee. Hij heeft nog niet zoveel weet van wat er zich afspeelt in zijn innerlijk, in zijn onbewuste. Je zou kunnen zeggen dat hij nog grotendeels onbewust door het leven gaat of zich nog niet volledig bewust is van zijn gevoelens of artistieke gaven.

De Schildknaap van Kelken is het schoolvoorbeeld van de ‘puber’, lastig voor zichzelf en lastig voor anderen. In zijn kelk heeft hij een vis. Hij kijkt er met verwondering naar. Deze kaart duidt ook vaak op verwondering ergens over. Dit kan verwondering zijn over zijn artistieke gaven maar ook over een gebeurtenis die hem is overkomen, zoals een verliefdheid. Het is ook mogelijk dat hij verwonderd is dat hij ergens voor op zijn kop heeft gekregen. Of de gebeurtenis fijn of niet fijn is, is van minder belang dan het gevoel van verwondering erover. Dit zorgt voor afstand ten opzichte van de gebeurtenis. Hij kan er niet in opgaan, want hij kan er op dit moment in zijn ontwikkeling niet veel mee. Dit is prettig wanneer hij verwonderd is over zijn ontslag, want hij zal niet diep bedroefd zijn, maar hij zal ook niet kijken waarom hij is ontslagen. Hij snapt het gewoon niet. Hetzelfde gaat op voor een positieve gebeurtenis. Stel dat hij goed kan tekenen en daar regelmatig complimenten overkrijgt. Wanneer dit hem alleen maar verwonderd, zal hij daar niks mee doen. Hij moet nog emotioneel groeien, een gevoel van eigenwaarde ontwikkelen om zoiets aan te kunnen.

In de Liefde

Kelken Schildknaap duidt op iemand die verwonderd is over wat er allemaal met hem en om hem heen gebeurd. Deze kaart duidt vaak op nieuwe gevoelens, waar je niet goed raad mee weet. Deze kaart kan dus heel goed duiden op ontluikende liefde voor iemand. En kan ook verwijzen naar het verliefd worden op bijvoorbeeld een collega, wanneer je al een partner hebt.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Page van Kelken uit de Ator Tarot

Ator Tarot Kelken Page
Ator Tarot Kelken Page: Gevoel van verwondering of zelfs verbijstering. Creatieve inspiratie. Puberaal gedrag.

Ator Tarot eigen: Dat witte horizontale puntje op zijn buik, lijkt verdacht veel op een mes. Wil hij de vis gaan villen? Heeft deze page gevist met zijn kelk? Knap dat hij wat gevangen heeft, er moet veel vis in de zee zitten. Wellicht een metaforische aanwijzing dat er om ons heen veel is om ons over te verheugen?


Morgan Greer Tarotkaart Kelken Page

Morgan Greer Tarotkaart Kelken Page

Deze kaart komt qua kleur niet overeen met de Waite-kaart, maar door de symboliek komt de betekenis wel enigszins overeen, echter met meer nadruk op creativiteit. Deze page draagt een studentenmuts, wat erop wijst dat deze persoon iets aan het bestuderen is. De mantel en de tulpen wijzen op zijn artistieke en creatieve aard. De vis die als inspiratie uit de beker omhoog springt, verbaast deze page helemaal niet. Het lijkt mij dat deze page met name bezig is zijn creatieve talenten te ontplooien.

Het blauw dat de page van bekers omgeeft duidt op spiritualiteit, hoge idealen, creativiteit en opmerkzaamheid. Zijn roze mouwen duiden op liefde. In positieve zin houdt hij van wat hij doet en van de mensen en dieren waarmee hij in contact komt. Hij is vriendelijk en vredelievend, misschien nog iets naïef, ziet het goede in iedereen.

Betekenis: Een jongeling die bezig is zijn emotionele begrip van zichzelf en voor anderen te ontwikkelen. Een nieuw begin; een geboorte of kans.

Omgekeerd: Het niet grijpen van de geboden kans.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00