Tarotkaart Kelken Tien – Geluk en Gelukkig Zijn

Rider Waite Tarotkaart Kelken Tien

Globale betekenis: Het gelukkige gezin, overvloed, rijkdom op elk gebied. Voltooiing, gezinsgeluk, tevredenheid en de veiligheid van een thuis.

Rider Waite Tarotkaart Kelken Tien

Het huisje op Tarotkaart Kelken Tien lijkt op het huisje dat we eerder zagen op Kelken Twee, maar is nu dichterbij. De vier personen beelden het gelukkige gezin uit. Deze kaart doet mij altijd denken aan de serie ‘Het kleine huis op de prairie’. Het is een cliché-beeld, maar wel één die iedereen begrijpt. Dit geluksgevoel is wat we zoeken en kunnen vinden.

Dat op de kaart een gezin staat afgebeeld met een klein huisje op de achtergrond, wil niet zeggen dat deze kaart alléén duidt op gezinsgeluk. Deze tarotkaart duidt op dat geluksgevoel en dat kan samenhangen met een gezin, maar ook met een bedrijf, met goede cijfers op school, met een mooie reis of gewoon met blij zijn met wie je bent.

De regenboog duidt op zegen van boven, goddelijke bescherming en op rijkdom. Niet alleen materiële rijkdom, maar vooral emotionele en geestelijke rijkdom worden hier uitgebeeld.

Tarotkaart Kelken Tien vertoont overeenkomsten met Pentakels Tien. Bij Pentakels Tien is het streven naar materiële rijkdom echter vaak zeer belangrijk, en bij deze kaart ligt de nadruk meer op innerlijke rijkdom, op gewoon gelukkig zijn. Wanneer iemand bijvoorbeeld vraagt of zijn bedrijf goed gaat lopen, dan kan hij er met Pentakels Tien in de uitkomst positie van op aan dat de inkomsten duidelijk zullen toenemen. Met Kelken Tien kan hij over de hele linie tevreden zijn.

In de Liefde

Kelken Tien duidt op huisje, boompje, beestje en het gelukkige gezin. Wanneer deze tarotkaart getrokken wordt op relatievragen, duidt deze kaart er vaak op dat een gelukkig gezin de wens van de vraagsteller is. In uitkomstposities kan deze kaart wijzen op het bereiken van dat doel.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Kelken Tien uit de Ator Tarot

Ator Tarot Kelken Tien
Ator Tarot Kelken Tien: Gelukkige gezin. Harmonie. Gelukkig zijn met wat je hebt.

Ator Tarot eigen: De regenboog op de Ator tarotkaart Kelken Tien is qua kleur wat minder regenboogachtig, maar het blijft een duidelijk herkenbare regenboog. De oudroze kleur geeft de kaart iets liefs en benadrukt het idee van ouderwets gelukkig zijn, toen we nog niet de nieuwste smartphone nodig hadden voor ons geluk.


Morgan Greer Tarotkaart Kelken Tien

Morgan Greer Tarotkaart Kelken Tien

De tarotkaart Kelken Tien van Morgan Greer komt qua betekenis overeen met de betekenis van de Waite-kaart zoals hierboven gegeven en ook de betekenissen uit het witte boekje dat geleverd wordt bij de Morgan Greer kaarten, vind ik goed bruikbaar.

Betekenis: Gelukzaligheid, voldoening en emotionele rijkdom.

Omgekeerd: Emotionele armoede, boosheid en zich schuldig voelen.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00