Grote Grijze Uil – De Maan uit de Animal Totem Tarot

Tarotkaart De Maan (Grote Grijze Uil) – Vertaling

“Het licht van de maan zorgt ervoor dat alles er anders uitziet. De bomen lijken groter te worden en alles om hen heen doemt op als een onbekend landschap. De stilte van de nacht draagt ​​alleen maar bij aan de illusie van de veranderde wereld om je heen. Maar de waarheid is dat er helemaal niets is veranderd – alleen de manier waarop je het ziet is veranderd. Elke avond zie je de buitenwereld net iets anders. Dit komt omdat je geest het veranderende licht verbindt met het landschap van je huidige innerlijke wereld. Als je emoties hoog oplopen, zal de duisternis je meest intense angst alleen maar versterken. Als je innerlijke wereld kalm is, zul je de maan verwelkomen en de koele stilte vieren die ze brengt. Hoe je de maan ziet, is diep verbonden met hoe je jezelf ziet.” – Bericht van de Grote Grijze Uil

animal totem tarot maan tarotkaart grote grijze uil

De duisternis brengt een wereld met zich mee die zo anders is dan de wereld dat de zon verlicht. Het is stiller, koeler en heeft een gevoel van rust. Elke nacht heeft ook zijn eigen niveau van licht en donker, afhankelijk van de fase van de maan. Sommige nachten is de nachtwereld volledig verlicht, koesterend in de stralen van de volle maan, en andere nachten (tijdens een nieuwe maan) is het pikzwart met heel weinig licht dat afkomstig is van zijn gloeiende weldoener.

Deze wereld is compleet met zijn eigen verborgen metropool, met zijn eigen bewoners, waaronder de Grote Grijze Uil. De Grijze Uil lijkt veel op de andere objecten die je in het donker vindt, omdat hij veel groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. The Grijze Uil is voornamelijk opgeblazen veren. Net zoals de schaduwen in de nacht groter opdoemen dan de voorwerpen die de schaduwen werpen, zo doen de veren van de Grote Grijze Uil dat ook. Zijn skelet is een stuk kleiner dan de totale grootte van de vogel zelf. Het is echt een illusie. Maar aan de andere kant, zouden we iets minder van de maan verwachten?

De maan, in veel opzichten, verbindt ons met de fasen van manifestatie. Het laat ons zien wanneer we onze zaden moeten planten – onder de nieuwe maan. Wanneer het tijd is om te controleren hoe de zaken vorderen – tijdens het licht van de volle maan. En wanneer te oogsten wat we hebben gezaaid – tijdens de afnemende halve maan.

De Uil herinnert ons eraan dat in het donker de meeste dingen groter lijken dan ze zijn, maar laat je daar niet door afschrikken. Zoals je kunt zien, vliegt hij zelf onder de volle maan, om je te laten weten dat je moet kijken naar hoe je manifestatietuin groeit. Welk onkruid moet er worden uitgetrokken en wat groeit er bijzonder goed? Weet gewoon dat de tijd die je hebt om je innerlijke wereld te inspecteren vluchtig is. Want net als de Uil, als de zon eenmaal opkomt, zal hij zo goed als verdwijnen.

Bedrijf en carrière

Hoe groot denken je potentiële klanten dat je bedrijf is? Als je in hun ogen niet groot genoeg wordt gevonden, zijn ze misschien eerder geneigd om de hulp van iemand anders in te roepen.

Dit kan een heel goed moment zijn om als de uil te zijn en jezelf op te blazen; laat het lijken alsof je een groter team hebt, zelfs als jij degene bent die alle functies bekleedt. ​​Laat zien dat je hebt wat nodig is om je mogelijke klanten te geven wat ze echt nodig hebben.

Familie en relaties

Net zoals het licht van de maan verandert, veranderen ook je relaties. En net zoals de maan een cyclus doorloopt, zullen je relaties dat ook doen. Soms zal een relatie helder gloeien voor iedereen om te zien, en soms niet. Soms zal het belangrijker zijn om dingen voor jezelf te houden, en andere keren zal het nodig zijn om je dromen te delen met de mensen om je heen. Maan vraagt ​​je om te zien waar je op dit moment in die cyclus bent. Is het echt tijd om begeleiding te zoeken buiten je relatie of is het tijd voor jullie twee om gewoon samen te zijn, alleen en weg van de schijnwerpers?

Gezondheid

Als Maan zichzelf heeft laten zien in je gezondheidslezing, vraagt ​​ze je waar je precies bang voor bent? Er is een misvatting dat hoe meer we binnen in onszelf opruimen en helen, hoe lichter het innerlijke landschap wordt. Maar heel zelden hoor je mensen praten over hoe donker en duister het wordt voordat je het licht ziet. Op dit moment kan het heel goed donker en duister zijn. Dit is iets goeds; het betekent dat je goed hebt schoongemaakt en opgeruimd. Ga zo door.

Laat de angst voor deze nieuwe duisternis je niet tegenhouden. Begrijp dat het slechts een cyclus is en blijf in beweging.

Journal suggesties

  • Waar moet je in je huidige situatie groter laten lijken dan het is?
  • Wat vind je van duisternis als het in je leven opduikt?
  • Van welke delen van je innerlijke wereld weiger je kennis te nemen?
animal totem tarot maan tarotkaart grote grijze uil

Visualiseer De Grote Grijze Uil

Neem eerst de afbeelding goed in je op. De Uil vliegt tussen twee bomen door, met op de achtergrond de volle maan. De lucht is diepblauw met hier en daar sterren. De sterren worden ook in het water weerspiegeld.Bomen op de achtergrond en witte wolken. De weerspiegeling van de maan in het water.

Wanneer je de kaart goed in je opgenomen hebt, sluit je je ogen en doe je een ontspanningsoefening. Een voorbeeld kun je vinden in het artikel Een tarotkaart visualiseren.

Na de ontspanningsoefening kijk je in gedachten naar de kaart en maakt de kaart heel groot om die binnen te stappen. Vervolgens kun je een praatje maken met de Uil. Na de visualisatie doe je je ogen weer open en schrijf je je belevenissen op.

Nu is dit een lastige kaart om groot te maken, want waar is het droge land om op te gaan staan? Die bomen staan vast op droge grond en dan is het zaak om dat deel van het landschap erbij te verzinnen. Je kunt er ook voor kiezen om in een bootje te stappen dat je op het water visualiseert. Of geef jezelf vleugels en vlieg een rondje met de uil.


Meer info over de Animal Totem Tarot kun je vinden in het artikel: Van Oud naar Nieuw met de Animal Totem Tarot.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00