Een tarotkaart visualiseren

tarot cursus een tarot kaart leren lezen door visualisatie

Stap eens een tarotlandschap binnen

Het visualiseren van een Tarotkaart kan helpen om die kaart goed te leren kennen. Het is ook mogelijk dat je in een legging niet weet wat die tarotkaart je probeert te vertellen. In dat geval kan visualiseren ook helpen. Zelf vind ik visualiseren leuk, vooral omdat de antwoorden soms heel verrassend zijn. 

Voor mezelf heb ik gemerkt dat een ontspanningsoefening voorafgaand aan een visualisatie mij helpt om te kunnen visualiseren. Vandaar dat ik voor dit doel een algemene visualisatie hebt opgenomen. Je kunt deze gebruiken voor iedere tarotkaart.

Hieronder heb ik de tarotkaart visualisatie voor je uitgeschreven. Helemaal onderaan vind je de ingesproken versie.

De voorbereiding – kies een tarotkaart

Ga alvast op een eetkamerstoel zitten of andere stoel waarin je ontspannen kunt zitten, maar ook goed rechtop, met de voeten op de grond. Je kunt er ook bij gaan liggen, maar dan loop je een verhoogd risico op in slaap vallen.

Pak dan de tarotkaart die je wilt visualiseren. En bekijk die aandachtig. Kijk naar het landschap: bomen, wolken, gebouwen, bloemen, heuvels, water. Bekijk de afgebeelde persoon. Hoe ziet hij eruit, wat is zijn houding, hoe is hij gekleed? Kroontje op, juwelen? Vleugels? Zijn er dieren afgebeeld? Is er iets dat er uitspringt omdat je het vreemd vindt of mooi, of wat dan ook?

Ontspan!

Nu je de kaart goed in je opgenomen hebt, gaan we eerst een ontspanningsoefening doen. Zorg dat je gemakkelijk zit, maar wel rechtop. Handen open en ontspannen op je bovenbenen. Voeten goed op de grond. Sluit je ogen en haal een keer diep adem, houd je adem even vast en adem uit. Doe dat gerust nog een aantal keren. Laat je zorgen en gedachten van je afglijden bij iedere uitademing.

 • Strek je voeten of druk ze tegen de grond om aan te spannen. Houd de spanning even vast en … laat los.
 • Druk nu je hielen stevig in de grond om je kuiten te spannen. Houd de spannen even vast en … ontspan.
 • Druk je knieën naar voren om je bovenbenen te spannen. Houd de spanning vast en … laat los.
 • Knijp je billen bij elkaar, houd de spanning vast en… laat los.
 • Trek je buikspieren aan, houd vast en… laat los.
 • Strek je rug, houd de spanning vast en ontspan.
 • Strek je armen en handen, houd de spanning vast en laat los.
 • Trek je schouders op, houd vast en laat los.
 • Schud je schouders en armen los als je daar behoefte toe voelt.
 • Strek je nek, houd de spanning even vast en laat los.
 • Trek een brede grijns, houd de spanning vast en laat los.
 • Frons je wenkbrauwen, houd de spanning even vast en laat los.
 • Neem nog een keer diep en ontspannen adem en adem rustig uit.

Visualiseer je gekozen tarotkaart

Haal dan je gekozen tarotkaart voor de geest. Probeer het beeld zo goed mogelijk in gedachten voor je te zien. Het landschap, hoe de afgebeelde persoon staat of zit. De dieren en andere elementen op de kaart.

Wanneer je de afbeelding zo goed als lukt voor de geest hebt, kun je deze heel groot maken en in de kaart stappen. Wat voel je? Hoe is de temperatuur in het landschap? Is er een briesje wind? Zon, regen? Hoe voelt de grond onder je voeten? Wat kun je ruiken?

Begroet eventueel afgebeelde personen, bomen, dieren. Je kunt nu met iedereen en alles een praatje maken, je vragen stellen, een wandeling maken door het landschap, net wat je wilt.

Als je klaar bent met je visualisatie neem dan afscheid van iedereen, stap de kaart uit en voel dat je weer terug bent op je eigen stoel. Neem nog een keer of aantal keren ontspannen adem en open je ogen. Het is vaak goed om jezelf even los te schudden.

Schrijf dan snel op wat je hebt ervaren tijdens je visualisatie. Denk niet, dat onthoud ik wel, want uit mijn eigen ervaring en die van anderen weet ik dat we het vaak snel vergeten.

Mijn ervaringen met het visualiseren van tarotkaarten

Tarotkaart Koning van Staven

Rider Waite Tarotkaart Staven Koning

Gisteren besloot ik dat ik wel wat meer Koning van Staven energie kon gebruiken, want hij krijgt alles af. Ik begin iets, en voordat het af is, begin ik iets anders, waardoor het eerste maanden, zelfs jaren stilligt. Daar wil ik vanaf, vandaar dat ik besloot om mij wat meer te richten op mijn innerlijke Koning van Staven.

Ik heb de Koning van Staven gevisualiseerd en een praatje met hem gemaakt. Hij zei dat ik een goede dagplanning moest maken met tijden erbij! Dat heb ik altijd proberen te vermijden. Misschien toch maar eens proberen. En spelletjes spelen kan ik maar beter laten, zei hij. Daar ben ik het wel mee eens. Ik doe het voor ontspanning, maar eigenlijk houd ik mezelf voor de gek. Het zijn te veel prikkels die ik daardoor op een dag heb, en ontspant dus helemaal niet en verhoogt dus eigenlijk mijn stress niveau.

Daarna ben ik ín de Koning van Staven gestapt. Dat was een spontane actie, die gewoon gebeurde. De energie van de Koning van Staven is geweldig. Ontspannen en energiek tegelijkertijd. Ik kan die energie nu oproepen wanneer ik die nodig heb. Dat is best handig. Wel had ik naderhand gemengde gevoelens over die actie, maar de Koning van Staven heeft me verzekerd dat dit niet hoeft, omdat ik contact heb gemaakt met mijn innerlijke Koning van Staven op een diep niveau. Het is dus iets van mezelf, dat ik nu kan gebruiken.

Tarotkaart Staven Vijf

Rider Waite Tarotkaart Staven Vijf

Terwijl ik dit zat uit te schrijven voelde ik de drang om tarotkaart Staven Vijf te visualiseren omdat er meerdere personen op de kaart zijn. Het bestuderen van de kaart om die goed in me op te nemen was al een verrassende ervaring. Het viel niet mee om de posities van de jongens en de manier waarom ze de stokken vasthouden in mijn hoofd te prenten. Dat hoeft misschien ook niet, maar ik was erg mijn best aan het doen.

We zien vijf jongens die op een kluitje staan en lijken te vechten. De jongen rechtsachter, met groene tuniek, heeft zijn stok omhooggestoken en lijkt vast te zitten in de driehoek die gevormd wordt door de jongens in het rood en donkerblauw, waardoor hij niet vrij met zijn stok kan zwaaien. Zijn vrije hand kunnen we niet zien en misschien heeft hij daarin ook een stok? Ik heb hier met verwondering een tijd naar zitten kijken en me afgevraagd waarom dit me niet eerder is opgevallen en of het betekenis heeft.

Omdat de jongens op de kaart gevaarlijk met stokken aan het zwaaien zijn, heb ik het landschap eerst groter gevisualiseerd, zodat ik er vanaf een afstandje naar kon kijken. En het kwam op me over als een raar gebeuren. Wie vecht wie en wat is het doel? Het lijkt logischer om één op één te vechten of twee tegen één. Maar iedereen deed maar wat. Dat was volgens de jongens ook de les die ze moesten leren. Weet je doel en organiseer! Niet zomaar iets doen want dat is niet efficiënt.

Dit sluit aan bij mijn Koning van Staven visualisatie. Die man is onwijs georganiseerd. Daarnaast trek ik deze kaart vaak als een stuk dat ik moet schrijven, niet wil vlotten. Ik maak dan (ten einde raad) een outline. Wat wil ik zeggen, wat is mijn conclusie en wat zijn mijn ondersteunende argumenten? Op die manier schrijft een stuk wel sneller. Dus beginnen met een outline!

Ik heb ook nog even overwogen om Zwaarden Vijf te visualiseren. Maar die lijkt mij zo onplezierig dat ik die bewaar voor een andere dag.

Linksboven zit het rode rondje om de soundtrack te starten en te pauzeren.

Tarotcursus voor Beginners

Leer snel en gemakkelijk tarotkaarten lezen met de unieke cursus Tarot voor Beginners van Tarot Stap voor Stap.

Meer Over Tarot

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00