Tarotkaart Staven Koning – Gevoel voor humor

Rider Waite Tarotkaart Staven Koning

Globale betekenis: Eerlijk man, harde werker, bereikt zijn doel, weet anderen te inspireren. Charmant, geestig (heeft veel gevoel voor humor), is rechtvaardig en bereikt meestal zijn doel.

Rider Waite Tarotkaart Staven Koning

De Koning van Staven draagt, evenals de page en de ridder van zijn kleur, een mantel met salamander-print. Tevens zien we hier nog wat leeuwen die staan voor de gevestigde macht. De leeuw staat bekend als eenling en daarbij als de koning der dieren. Hij verbeeldt krijgshaftigheid, macht en natuurlijke autoriteit.

De salamanders op de kleding van de Schildknaap en de Ridder bijten bijna maar nog niet helemaal in hun staart, waardoor de cirkel niet rond is. Vergelijk dit nu met de salamanders op de mantel van de Koning. We hebben hier te maken met de Ouroboros, een oud symbool. Deze geeft de cyclische herhaling aan die we in alles terug kunnen vinden. De Schildknaap en Ridder hebben misschien een vaag idee van de eeuwige kringloop en hun plaats daarin. De Koning echter, heeft werkelijk inzicht in de kringloop der tijden en zijn plaats daarin. Hij weet dat hij een eeuwige ziel is.

De Koning van Staven heeft duidelijke plannen en doelen, maar praat daar niet over. Je hoort hem niet zeggen dat hij geen tijd voor je heeft omdat hij de keuken nog moet verbouwen of een bedrijf aan het opzetten is, of wat dan ook. En dan ineens is de keuken verbouwt en je vraagt je af, hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen, wanneer had hij daar tijd voor? Het lijkt alsof alles zo maar vanzelf gaat voor hem. Maar dat is niet zo. Hij is een uiterst gedisciplineerde en harde werker, maar je merkt het niet zo omdat hij nooit zal klagen dat hij zoveel te doen heeft. Uiteraard heeft de Koning van Staven even veel tijd als wij allemaal, en ik denk ook dat hij zoveel gedaan krijgt omdat zijn hulp veelal bestaat uit luisteren en advies geven. Hij neemt je geen werk uit handen, maar moedigt je aan en laat je zien hoe je dingen zelf kunt doen. Dit is een verschil met De Koningin van Staven die zal zeggen:’laat mij maar even’, en in plaats van uit te leggen hoe het moet, je het werk zelf gaat doen. In haar ogen is dat sneller, dan uitleggen.

De Koning van Staven is een fijne leidinggevende, want hij weet als geen ander hoe hij zijn medewerkers moet inspireren en haalt het beste in hen naar boven.

Toevoeging, staat niet in het cursusboek

Door het geven van cursussen is het mij opgevallen dat veel cursisten de betekenis ‘bereikt altijd zijn doel’ gebruiken als interpretatie zodra de Koning van Staven in de toekomst of uitkomst komt te liggen. Dit is niet terecht. Iemand die deze eigenschap van de Koning van Staven al heeft, zal zijn doel bereiken. Maar veel mensen willen wel zijn zoals de Koning van Staven, vooral wat betreft doelen, maar zijn dat nog niet. Kijk goed naar de andere kaarten in de legging om te bepalen of deze kaart erop wijst dat iemand die eigenschappen al heeft en dus met grote waarschijnlijkheid zijn doel zal bereiken of dat deze persoon de eigenschappen van de Koning van Staven zou moeten ontwikkelen en/of gebruiken om zijn doel te bereiken. Een Koning van Staven vraagt zich ook niet af (en zal dus ook de tarot hierover niet bevragen) of hij zijn doel gaat bereiken. Hij wéét dat hij zijn doel zal bereiken, want daar werkt hij aan. Zonder zeuren, zonder morren, werkt hij gestaag door.

In de Liefde

Staven Koning duidt op iemand die duidelijke doelen heeft voor zichzelf en daar ook aan werkt, maar er niet constant over praat. Hij heeft altijd ruimte om te luisteren naar de verhalen van anderen en goede adviezen, vooral op het zakelijke vlak. Hij heeft ook een goed gevoel voor humor. Als partner is hij enthousiast en warm. Wat je niet direct zou verwachten, maar hij is een beetje teruggetrokken. Maar als je zijn aandacht vraagt, zal hij er voor je zijn.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Koning van Staven

Ator Tarot Staven Koning
Ator Tarot Staven Koning: Enthousiast. Heeft tijd voor anderen. Geen piepmuis. Doelgericht

Ator Tarot eigen: Ik heb het gevoel dat deze koning zichzelf een mooie vent vindt. En dat is OK. Hij zit lekker in zijn vel.


Morgan Greer Tarotkaart Staven Koning

Morgan Greer Tarotkaart Staven Koning

De Koning van Staven maakt een serieuze indruk. Hij is een harde werker. Het lijkt net alsof hij een envelop in zijn rechterhand houdt. Zijn mantel wordt bijeengehouden door een speld in de vorm van een wielkruis. Het kruis met de vier gelijke assen in de cirkel refereert aan de wereld vanwege de vier windrichtingen en de bolvorm van de cirkel, maar ook aan de vier seizoenen e.d. Het snijpunt van de assen, het kruispunt is symbolisch voor het eigen standpunt, voor jezelf als middelpunt in je eigen wereld. Deze man is intelligent, kundig, vakbekwaam etc. Hij heeft een doel voor ogen (blik in de verte) en is vastbesloten om dat doel te bereiken, maar moet misschien oppassen geen workaholic te worden of te egoïstisch te zijn.

De koning van Staven lijkt qua kleur een beetje op de koningin van pentagrammen. Het roodbruine kleed op zijn hoofd duidt op materialisme t en hij weet door zijn intelligentie (geel/goud) zijn bezit te vermeerderen. Zijn rode, bruine en oranje kleding duidt op zijn ambities en zijn vermogen die waar te maken. Het oranje wordt hier veel meer aan de buitenkant gedragen dan bij de koninginnen van Pentagrammen en Staven en kan duiden op zijn sterke emoties, verlangen om indruk te maken en eventueel op lichtgeraaktheid.

Betekenis: Een nobele man, eerlijk, gewetengetrouw en rechtvaardig. Bewust van het spirituele en in controle.

Omgekeerd: Hard, maar tolerant en oprecht.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00