Tarotkaart Staven Ridder – Energiek

Rider Waite Tarotkaart Staven Ridder

Globale betekenis: Beminnelijk, mild, zelfverzekerd en energiek. Zit vol interessante ideeën en daden. Soms onvoorspelbaar en ongeduldig, maar bereikt meestal zijn doel.

Rider Waite Tarotkaart Staven Ridder

De Ridder van Staven is het toonbeeld van een hartstochtelijke natuur. De oranje handschoenen en de vlammen op zijn rug geven aan dat hij weet wat hij wil en bereid is zijn roeping (zijn passie) te volgen (oranje is de kleur van de tweede chakra).

Hij kan wat onbeheerst zijn, maar bereikt wel vaak zijn doel. Tenminste, wanneer hij niet wordt afgeleid door weer een ander doel.

De salamander staat ook voor geestelijk inzicht, voor de ziel en voor het wezen van vuur. Vuur heeft zowel een verterende als een reinigende werking.

Als we de salamander nu zien als de eeuwige ziel in de Ridder dan is het duidelijk dat hij op weg gaat om vervulling te vinden, om zijn zielendoel te vervullen. Vol hartstocht en passie doet hij zijn werk. Hij staat in vuur en vlam. Dat zijn zo van die uitspraken die van toepassing zijn op de Ridder van Staven.

In de liefde

Staven Ridder duidt op iemand die vol passie, warmte, hartstocht bezig is zijn dromen te realiseren. Dit kan wijzen op een onstuimige relatie. Wanneer je de kaart trekt op een positie die met jezelf te maken heeft en niet met de partner, dan kan deze kaart je vragen om te kijken naar wat je wilt. Wat zegt je hart? Soms wordt deze kaart getrokken door mensen die wel een relatie willen, maar toch vooral bezig zijn met het ontwikkelen van hun eigen bedrijf of iets anders en dus helemaal geen tijd willen besteden aan een relatie.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Staven Ridder

Ator tarot Staven ridder
Ator Tarot Staven Ridder: Werkt met enthousiasme en passie.

Ator Tarot eigen: Het paard van de Ator Staven Ridder komt een beetje bokkig op mij over. Als je dat in jezelf ervaart, is dat misschien iets om aan te werken.


Morgan Greer Tarotkaart Staven Ridder

Morgan Greer Tarotkaart Staven Ridder

De Morgan Greer Ridder van Staven heeft een vliegende salamander op zijn hoofd om zijn vurige gedachtegang aan te duiden. Zilver is de kleur van idealisme. Hij komt op voor idealistische doelen. Hij is eerlijk, betrouwbaar en een tikkeltje romantisch. Op de rand van zijn handschoen is ook een salamander afgebeeld. Hij heeft een staf over zijn schouder, in plaats van het zwaard dat je zou verwachten bij een ridder. Ik denk dat hierdoor het beeld van een vechter voor idealen wordt benadrukt.

Voor tarotduidingen is het van belang om niet uit het oog te verliezen dat wat voor de één een nobel ideaal is, dat voor iemand anders juist iets verwerpelijks kan zijn. Ook hoeft een ideaal niet altijd iets gigantisch te zijn zo als ‘wereldvrede’. Een kleiner doel kan ook een ideaal zijn. Het belangrijkste is dat het degene waarvoor gelezen wordt, raakt. Het moet ‘eigen’ zijn en niet het ideaal van iemand anders, zoals van één van de ouders bijvoorbeeld.

Betekenis: Een jongeman die een pad aflegt, waarbij zijn vertrouwen in het onbekende overheerst. Mogelijk een verhuizing.

Omgekeerd: Tweedracht.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00