Tarotkaart Staven Schildknaap – Boodschapper

Rider Waite Tarotkaart Staven Page of Schildknaap

Globale betekenis: Verkondigt een boodschap. Levendig, energiek en betrouwbaar. Voelt zich geroepen of is geroepen om een bepaalde boodschap uit te dragen.

Rider Waite Tarotkaart Staven Page

Op de tarotkaart van de Schildknaap van Staven (ook wel page genoemd) zien we dat de afgebeelde figuur op één lijn staat met de piramides op de achtergrond. Hierdoor wordt hij gezien als een goddelijke boodschapper. Hij is een soort van prediker. De Schildknaap van Staven heeft bijna altijd op een of andere manier met boodschappen te maken. Soms letterlijk, en soms  in de zin van iets te vertellen hebben.

Piramides staan voor energie, occulte wijsheid en universele wetten. Hij heeft het gevoel een roeping te hebben en wil die vinden. Hij wil uitdrukking geven aan wat in zijn ogen belangrijk is.

Soms heeft hij hierbij het gevoel dat er helemaal niet naar hem geluisterd wordt. De drang om uit te dragen wat hij weet, of meent te weten is echter zo groot dat hem dat helemaal niet uitmaakt. Soms zit hij zo op zijn praatstoel dat hij niet toekomt aan luisteren naar wat anderen willen zeggen. Wanneer deze kaart in een legging komt te liggen samen met de Kelken Zes, dan is het vrijwel zeker een verwijzing naar dat gevoel van roeping.

In de liefde

Tarotkaart Staven Schildknaap is een persoon die heel veel praat en heel veel te vertellen heeft. Deze kaart kan ook duiden op boodschappen. Het is mogelijk dat het universum je boodschappen geeft en dat je ze niet ziet of wilt zien. Het voorbeeld dat bij mij op komt is iemand die wilde verhuizen naar een andere stad en op weg naar de makelaar  in hondenpoep trapte daarbij ook nog struikelde en op zijn neus viel. Deze persoon sloeg daar echter geen acht op en een jarenlange strijd met de makelaar was het gevolg.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Staven Page

Ator Tarot Staven Page
Ator Tarot Staven Page: Roeping. Boodschapper. Vind het juiste publiek voor je boodschap of product.

Ator Tarot eigen: Hij heeft een bloeiende staf in de woestijn. Dat is toch wel een prestatie. Maar hij vraagt zich misschien af waar zijn bewonderende publiek is? Dat zou een betekenis van tarotkaart de Staven van Page kunnen zijn, dat hij als beginnende ondernemer nu het juiste publiek moet zien te vinden en te bereiken voor zijn boodschap of product.


Morgan Greer Tarotkaart Staven Page

Morgan Greer Tarotkaart Staven Page

Met deze tarotversie van de Staven van Page ben ik helemaal niet zo gelukkig. Het idee van roeping waar de Waite-kaart op duidt, valt helemaal weg. Hier hebben we iemand in een woestijnachtig landschap die naar de staf in zijn hand kijkt en zich afvraagt hoe het mogelijk is dat hij een staf met nog groene blaadjes in zijn handen heeft, midden in een woestijn! Ik heb ook het gevoel dat als je de staf symbolisch leest voor vuurkracht, actie en werk, deze jongeman geen flauw idee heeft waar hij zijn energie aan kwijt kan of waar hij zich op moet richten. Dit geeft wel de zoeker weer, waar ook de Waite-kaart op duidt. De gele blouse die hij draagt duidt op zijn intelligentie. Deze wordt echter bedekt door een bruin kleed wat er op duidt dat hij zijn intelligentie niet altijd gebruikt en dat materialistisch denken de overhand heeft. De bolhoed vind ik niet bij hem passen. Een bolhoed doet denken aan een fortuinlijke ‘gentleman’ en die status heeft hij nog niet, maar zou daar wel naartoe kunnen groeien. Hij heeft daarvoor de capaciteiten.

Update 2013: Nu ik deze handleiding aan het aanpassen ben, vraag ik me af, waarom ik vond dat het idee van roeping helemaal wegvalt in de Morgan Greer Staven Page. De rode veer op de hoed van de Staven Page van Waite, verbindt die kaart met De Dwaas en de Zon. Maar een veer is een veer. Die verbinding is er dus ook bij de Morgan Greer Staven Page, maar wellicht afgezwakt.

Wat ook bij me opkwam is dat deze jongeman misschien een grote idealist is. Hij wil de woestijn vruchtbaar maken. Dat wijst toch wel op een gevoel van roeping.

Betekenis: Een jongeman die informatie draagt van spiritueel belang.

Omgekeerd: Onstandvastigheid.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00