Tarotkaart Pentakels Koning

Globale betekenis: Materialistisch. Houdt van het goede leven. Heeft veel in zijn mars. Kent zijn talenten. Goed heerser, eerlijk, loyaal en betrouwbaar. Praktisch en nuchter. Is tevreden over zichzelf, waardoor hij pedant kan overkomen.

Cursus Tarot Pentakels-Koning

Ook hier zien we vruchtbaarheidssymbolen: de stierenkoppen en druiventrossen. De Koning van Pentakels is gesteld op het goede der aarde en houdt van materiële zekerheid. Hij is bourgondisch van aard. De manier waarop hij op zijn troon zit, duidt op zijn zelfverzekerdheid. Hij kent zijn talenten en weet wat hij waard is.

In tarotleggingen is hij ook vaak een aanwijzing dat de vrager zich bewust mag zijn van zijn talenten en zijn ‘waarde’ bijvoorbeeld in een werksituatie.

Een geharnast been komt onder zijn mantel vandaan. Dit geeft aan dat hij wel degelijk een wilskrachtig persoon is en zeker geen doetje. Ook heeft deze kaart vaak te maken met het stellen van grenzen. Een Koning van Pentakels zal niet over zich laten lopen.

Hoewel hij een goed ontwikkelde intuïtie heeft, houdt hij niet van zweverig gedoe Wanneer een ander aangeeft intuïtief te handelen zal hij dat zien als ‘zweverig en onrealistisch’. Dit komt omdat hij zich er vaak niet van bewust is dat hij veel beslissingen intuïtief neemt.

In de liefde

Pentakels Koning is een man wie het financieel voor de wind gaat. Vaak iemand met een eigen bedrijf of iemand die werkt in de verkoop. Hij is een Bourgondisch type en houdt van het ‘goede leven’. Hij is vriendelijk en je kunt goed met hem lachen. Hij weet echter precies hoever hij wil gaan, wat hij wel wil en wat hij niet wil, wat hij nog wel pikt en wat niet meer. Voor veel mensen duidt het trekken van deze kaart erop dat het belangrijk is om je grenzen aan te geven. In werksituaties kan deze kaart erop duiden dat je onderbetaald bent en daar eigenlijk niet mee kunt leven. Dit kan ten koste gaan van je arbeidsvreugde omdat dit gevoel zich wel een tijd laat onderdrukken, maar op een gegeven moment toch tot uitbarsting komt.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht

Koning van Pentakels uit de Ator Tarot


Ator tarot Pentakels Koning
Ator Tarot Pentakels Koning: Weten wat je waard bent. Stel grenzen.

Ator Tarot eigen: De Ator versie van de Koning van Pentakels bevestigd volgens mij dat hij wel van een wijntje houdt. Hij houdt zijn scepter met rijksappel in rechterhand vast al ware het zijn glas.


Morgan Greer Tarot

De Koning van het geslacht Pentakels is op de  Morgan Greer Tarot afgebeeld met druiventrossen om zijn welvaart en zijn Bourgondische inslag aan te geven.

Hoewel het geharnaste been, dat te zien is op de gelijknamige kaart van Waite, niet is afgebeeld, is de betekenis dat deze koning geen doetje is, af te lezen aan zijn helm.

De gouden helm duidt eveneens als de gouden kroon bij de koningin van Pentagrammen op zijn intelligentie en wijsheid.

Groene bladeren omgeven de hoorns op zijn helm en doen aan lauwerkransen denken. Omdat dit het gebied van zijn oren bedekt is het mogelijk dat dit duidt op iemand die goed kan luisteren.

Zijn groene gewaad duidt op zijn kwaliteiten als genezer maar geven ook aan dat hij meegaand en vriendelijk lijkt en dat vaak ook is, maar zeker ook koppig kan zijn. De paarse druiven duiden op zijn spirituele ontwikkeling en dat hij daar de vruchten van plukt in de materiële wereld.

De manier waarop deze koning is afgebeeld doet denken aan Bacchus, een Romeinse natuurgod van vruchtbaarheid en vegetatie, en beroemd of berucht als god van de wijn en extase. In negatieve zin kan de kleur violet/paars duiden op een air van superioriteit wat anderen kan afstoten.

Betekenis: Een volwassen man met succes in zaken en zeker van zijn vermogen om financiële zaken te beoordelen.

Omgekeerd: Corrupt, landerig, zwak, op de rand van financiële moeilijkheden.

Meer info

Tarotkaart Koning van Pentakels en het gordeldier

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00