Tarotkaart Zwaarden Drie – Diep Verdriet

Rider Waite tarotkaart Zwaarden Drie

Globale betekenis: In je hart geraakt worden. Smart en verdriet. Hart en verstand op één lijn krijgen.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Drie

Op Tarotkaart Zwaarden Drie zien we drie zwaarden die door een hart steken. Dit duidt erop dat we tot in het diepst van ons hart zijn geraakt. Aan het hart werden vroeger functies toegeschreven die we nu aan de hersenen toeschrijven. Het optillen van je arm was niet iets wat door hersenprikkels in werking werd gezet, maar dat deed je met je hart. Het hart verwijst ook naar emoties en het onbewuste.

De grijze wolken en de regen op de kaart versterken het beeld van verdriet.

Zoals ik reeds eerder heb opgemerkt worden wolken gebruikt om iets te verhullen en te verbergen. Maar ze worden ook beschouwd als brengers van regen en daarmee vruchtbaarheid. Regen staat voor levenskracht en voor het wegwassen van vuil en rommel.

Hoewel deze kaart meestal duidt op smart en verdriet (in 99% van de kaartleggingen), kan hij er ook op duiden dat betrokkene zijn gevoel en verstand op één lijn krijgt (in 1% van de kaartleggingen), wat het einde van het conflict van zwaarden twee zou kunnen inluiden.

Ellende en smart worden ook gezien als kansen die de mens kan gebruiken om verder te groeien. Ik zou echter niet blij zijn met een dergelijke opmerking, wanneer ik bijvoorbeeld hevig liefdesverdriet heb. Wanneer je kaarten leest voor iemand anders, vind ik het verstandig om daar rekening mee te houden en de betekenis van de kaarten ‘voorzichtig’ te brengen.

“Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk.” (Kahlil Gibran)

In de Liefde

Zwaarden Drie is meestal een waarschuwing dat iets je niet gaat brengen wat je hoopt. Deze kaart duidt op pijn en verdriet. Wanneer je al een relatie hebt, dan kan deze kaart aangeven dat het goed is om je te realiseren dat iedere relatie ‘pijn’ met zich meebrengt. Je kunt je daar op focussen maar je kunt ook je gedachten op positieve zaken richten. Er zijn altijd ups en downs en geen enkele relatie is altijd koek en ei.

Zwaarden Drie Tarotlegpatroon

Tarotkaart Zwaarden Drie tarotlegpatroon

Dit tarotlegpatroon is ontworpen om de betekenis van Zwaarden Drie als dagkaart, of in een tarotlezing, te verduidelijken. De getrokken kaarten vullen onderstaande zinnen aan.

  1. Mijn hart (gevoel) zegt …
  2. Mijn verstand zegt ….
  3. De verbindende factor is ….
  4. Het resultaat van de verbinding is ….

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Drie

Ator Tarot Zwaarden 3
Ator Tarot Zwaarden Drie: In het hart geraakt. Soms duidt deze kaart op hart en verstand op één lijn brengen.

Ator Tarot eigen: Deze versie ziet er net zo pijnlijk uit als de Rider Waite versie.


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Drie

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Drie

Op de tarotkaart Zwaarden Drie van Greer is het licht om het hart en daarboven zwart. Van het middelste zwaard druppelt bloed. Ik vind dit hart vanwege de drie dimensionale afbeelding nog verschrikkelijker dan die van Waite. Aan de andere kant, komt op deze kaart meer naar voren dat er zonder pijn geen groei is en geen groei zonder pijn. Enfin, van mij mag het wel wat minder. Bovendien, denk ik, dat we niet moeten vergeten dat de gedachte dat pijn nodig is voor groei, gewoon een gedachte is. Deze gedachte wordt in spirituele/new age kringen wel geaccepteerd, maar dat wil niet zeggen dat die gedachte waar is. Ik wil ook niet zeggen dat het een onware gedachte is, maar ik vind het belangrijk dat we ons realiseren dat het een gedachte is en dat we niet met zekerheid kunnen stellen dat het een ware gedachte is.

Betekenis: Verdriet, oponthoud en teleurstelling. Iemand die macht verkiest boven emoties.

Omgekeerd: Wanorde, twijfel, verwijdering.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00