Tarotkaart Zwaarden Vier – Rusten

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Vier

Globale betekenis: Betrokkene rust uit, doet nieuwe krachten op. Hij laat in rust en stilte nieuwe geestelijke inzichten rijpen. Herstellen van ziekte en tegenslagen.

Rider Waite Tarotkaart Zwaarden Vier

Uit deze kaart spreekt rust en een afwachtende houding. Het is een soort oogst op geestelijk gebied. Deze kaart duidt op bezinning en contemplatie. De gevouwen handjes van de ridder versterken dit beeld. We gaan er niet van uit dat de ridder dood is, maar eerder dat hij in retraite is.

De zwaarden aan de muur wijzen naar beneden en het onderste zwaard, op de kist waar de ridder op rust, wijst naar links. De drie zwaarden die eerder nog door zijn hart staken, hangen nu als decoratie aan de muur. Hij heeft de pijn van Zwaarden Drie verwerkt, en is nu aan het herstellen.

Een ridder is het symbool van moed, dapperheid en mannelijkheid. Het beschermen van zwakkeren wordt gezien als een van de taken van ridders.

Het kerkraam diende in vroeger tijden om de ongeletterde mens te herinneren aan de Bijbelverhalen, aan het Woord Gods. Dit raam is in tweeën gedeeld. De vrouw is groter afgebeeld dan de knielende man. Dit zou kunnen staan voor het inzicht krijgen in het onbewuste. Het leren omgaan met je intuïtie en erop leren vertrouwen.

Wanneer deze kaart wordt getrokken duidt hij er vaak op dat degene die de kaart trekt aan het herstellen is, maar nog niet helemaal hersteld is. Het advies van deze kaart is om het rustig aan te doen. Neem de tijd om nieuwe inzichten te laten rijpen, om ze je eigen te maken. Doe niets overhaast, gun jezelf voldoende rust.

In de Liefde

Zwaarden Vier is een kaart van zaken op een rijtje zetten. Neem even een rustpauze om dingen goed te overwegen en te kijken waar je vandaan komt, wat ging goed en wat ging minder goed en bepaal vervolgens waar je heen wilt. Zwaarden Vier duidt vaak op de noodzaak om te rusten zodat je lichamelijk en geestelijk kunt herstellen. Professionele hulp inschakelen kan helpen bij dat proces. Bij relatievragen duidt deze kaart vaak op herstellen van een eerdere relatie. Je hebt gewoon tijd nodig om dat te verwerken. Gun jezelf die tijd.

Een ander aspect dat ik ook wel eens zie bij relatievragen, is dat iemand eigenlijk niet weet wat hij of zij wil van een relatie, geen beeld heeft van zijn of haar ideale partner. Het kan goed zijn om daar eens over na te denken.  Ook voor werk en werkrelaties kan het nuttig zijn om je beelden daarover te onderzoeken. De Wet van Manifestatie stelt immers dat onze manifestaties het resultaat zijn van onze beelden. Als je beelden wazig en onduidelijk zijn, zullen je manifestaties dat ook zijn. Als je beeld negatief is, manifesteer je dat negatieve beeld. Als je twijfelt tussen twee verschillende zaken, dan gebeurt er niet veel op het vlak van manifestatie. Dus af en toe een beetje introspectie, kan echt geen kwaad.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Zwaarden Vier

ator tarot zwaarden 4
Ator Tarot Zwaarden Vier: Rusten. Herstel. Neem de tijd om te herstellen. Zaken op een rijtje zetten.

Ator Tarot eigen: Deze afbeelding geeft mij het gevoel dat die man er lekker bij ligt, uitrust en bidt. Bidden kan danken zijn voor het goede in je leven, het kan ook het vragen zijn om wat je nodig hebt, of een gesprek voeren met God (hogere macht, universele intelligentie, schepper of hoe je dat zelf noemt) om zaken op een rijtje te zetten. Je krijgt misschien geen duidelijk antwoord in woorden, maar vaak wel een gevoel. Of je krijgt later antwoord omdat je ‘toevallig’ iets tegenkomt op internet of zo. En misschien doet deze man wel gewoon een middagdutje op een rustig plekje.


Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Vier

Morgan Greer Tarotkaart Zwaarden Vier

Op de Waite kaart hangen de zwaarden aan de muur en is er één afgebeeld onder de ridder. De zwaarden op de Waite-kaart vormen geen gevaar voor de ridder. Vandaar ook de betekenis van herstel na ziekte of van een gebroken hart. Je bent verlost van de zwaarden in het hart.

Op de Morgan Greer Zwaarden Vier zien we het hoofd van een ridder met dichte helm, misschien is het wel een lege uitrusting, maar de zwaarden boven hem zouden hem nog kunnen raken. De eikenbladeren op zijn helm hebben herfstkleuren. Enerzijds is de herfst een seizoen van oogsten, anderzijds van verval. Ook wijst deze kaart op meditatie. Het doel van meditatie is om onze gedachten, gesymboliseerd door de zwaarden, los te laten en het is heel goed mogelijk dat deze man daar mee bezig is.

Betekenis: Spirituele retraite, eenzaamheid en rust.

Omgekeerd: Chaos en disharmonie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00