Tarotkaart Staven Negen – Je hebt er voor geknokt

Rider Waite Tarotkaart Staven Negen

Globale betekenis: Het werk is volbracht, maar het ging niet vanzelf, er is hard voor gewerkt. Betrokkene is op zijn hoede, staat klaar om zichzelf en zijn bezit te verdedigen. Het overwinnen van tegenstand vergt kracht en vastberadenheid. Zet door. Laat los.

Rider Waite Tarotkaart Staven Negen

De persoon op tarotkaart Staven Negen staat klaar om zich te verdedigen. Nu is het meestal zo met een eigen zaak dat je niet kunt stoppen met werken (of dat je het gevoel hebt dat dat niet kan), omdat de boel dan instort. Op vakantie gaan is problematisch.

Deze man heeft een succes gemaakt van iets (zijn zaak, werk, relatie et cetera). De staven staan netjes achter hem opgesteld als een soort verdedigingsmuur. Om het behaalde succes te behouden, moet hij eraan blijven werken. Hij kan zijn aandacht niet laten verslappen. De witte band om zijn hoofd kan een zweetband zijn of een verband, waardoor ‘strijd’ en ‘moeite’ benadrukt worden.

Wanneer we Staven Negen en Pentakels Negen met elkaar vergelijken, dan ziet de situatie in Pentakels Negen er een stuk florissanter uit dan die in Staven Negen. Toch duiden beide kaarten op afronding. Pentakels Negen laat zien dat als je een talent eenmaal ontwikkeld hebt, je het rustig aan kunt doen. Klaar is klaar in dat geval. Met een zaak is dat niet zo. Je bent nu misschien wel de aanvangs- problemen te boven gekomen, je hebt een stabiele situatie gecreëerd, maar wil je dat die blijvend is, dan zul je er aan moeten blijven werken. Pentakels Negen kan rustig vier weken op vakantie gaan. Staven Negen heeft dat gevoel niet, want dan gaan alle klanten naar de concurrent.

Een ander aspect van deze kaart is tegen beter weten in willen vasthouden aan iets of aan een bepaalde situatie. Ook is het mogelijk dat deze kaart aangeeft dat het dringend nodig is om bepaalde zaken af te maken. Daardoor ontstaat ruimte voor iets nieuws.

“Om innerlijke rust te vinden, moet je afmaken waaraan je begonnen bent.” (Boeddha)

In de Liefde

Tarotkaart Staven Negen duidt op vasthouden. Soms tegen beter weten in. Beoordeel voor jezelf of deze verbeten houding nodig en nuttig is. Door jezelf te ontspannen kan een gespannen situatie ook ontspannen. Je kunt hiervoor de Aura-ontspanningsoefening gebruiken zoals beschreven bij tarotkaart Water Twee in het cursusboek Osho Zen Tarot.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Negen van Staven

Ator Tarot Staven negen
Ator Tarot Staven Negen: Vasthouden aan en verdedigen wat bereikt is. Aandacht niet laten verslappen. Misschien ergens onterecht aan vasthouden.

Ator Tarot eigen: Bij de Ator tarotkaart Staven Negen heb ik geen extra beelden. De afgebeelde man, lijkt mij net zo vastberaden om zichzelf en wat hij heeft bereikt te verdedigen, als de man op de RW Staven Negen.


Morgan Greer Tarotkaart Staven Negen

Morgan Greer Tarotkaart Staven Negen

De op de Morgan Greer Tarotkaart Staven Negen afgebeelde figuur doet mij denken aan een legeraanvoerder, die de verdediging van het kamp inspecteert. Zijn belangrijkheid lezen we af aan de pluim op zijn helm. Met zijn borst vooruit, lijkt hij de vaart erin te hebben. Hij is voor niemand bang en is er klaar voor om er tegen aan te gaan. Het lijkt mij dat deze tarotkaart aangeeft dat alle mogelijke voorbereidingen getroffen zijn, meer kan je niet doen, en dat de vrager nu klaar is voor de volgende stap, of voor de eindspurt.

Betekenis: Kracht en bereidheid om oppositie het hoofd te bieden. Een overwinning na strijd.

Omgekeerd: Tegenstand, besluiteloosheid, obstakels.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00