De vriendelijkheid van Osho Zen Tarotkaart Water 2

Water 2 – Vriendelijkheid – uit cursus Osho Zen Tarot

Hoe je ‘Harmonie’ zoals verbeeld op deze tarotkaart gemakkelijk kunt bereiken

osho zen tarot vriendelijkheid water 2Mij doet deze kaart denken aan de Huna-techniek van het harmoniseren van je aura met de omgeving. Dit is een heel eenvoudige techniek (alle Huna-technieken zijn eenvoudig) waarbij je je aura de opdracht geeft om in harmonie te trillen of te vibreren met de aura’s in je omgeving.

Wanneer je je onprettig voelt in een ruimte dan zal je aura zich samentrekken. Je voelt dit vaak ook in je lichaam. Je trekt je als het ware terug in jezelf en je zet automatisch een pantser om je heen. Wat er dan gebeurt is dat je aura gaat botsen met andere aura’s in je omgeving. Je kunt je dit makkelijker voorstellen wanneer je iemand vraagt om zijn (haar) hand op te steken (een soort van ‘high five’ gebaar). En jij doet het zelfde en duwt dan tegen de hand van die persoon. Wat is de reactie van die persoon? Meestal duwen ze automatisch terug. Dit is wat er ook gebeurd wanneer je je aura als schild gebruikt. Andere aura’s gaan terugduwen en dat is onprettig en geeft je een gevoel van stress en kan zelfs letterlijk tot slaande ruzie leiden.

De Huna-oplossing is om je aura de opdracht te geven in harmonie te zijn met de omgeving. Doe je ogen even dicht en denk aan je aura. Probeer je aura met je innerlijk oog waar te nemen en te beschrijven. Zit je aura dicht op je lichaam of heb je veel ruimte? Het is geen kwestie van goed of fout. Het gaat er alleen maar om dat je een klein beetje een idee krijgt dat er een energieveld om je heen zit, zodat je met dat energieveld kunt communiceren. Zeg nu tegen je aura ‘harmonie’ en stel je voor (visualiseer) dat je aura zich ontspant. Voor mij ziet dat er dan een beetje uit zoals de afbeelding op de kaart Vriendelijkheid. Verschillende aura’s kunnen elkaar raken en zich aan de randen eventueel een beetje vermengen zonder een spoor van agressie.

Ik heb het ooit eens gehad dat ik in een treincoupe stapte waar een groep jongeren de andere passagiers terroriseerde met luidruchtig gedrag en er hing een gevoel van gevaar in de lucht. Ik overwoog even om naar een andere coupe te gaan, maar heb in plaats daarvan mijn aura de opdracht ‘harmonie’ gegeven. Wat er toen gebeurde was wonderbaarlijk, want bijna gelijkertijd ontspande iedereen zich. De jongens gingen rustiger praten en bemoeide zich niet meer met de andere passagiers en iedereen ging meer ontspannen zitten.

Wanneer je deze techniek regelmatig oefent, kun je die op kritieke momenten heel snel toepassen.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00