Tarotkaart Staven Acht – Snelheid

Rider Waite Tarotkaart Staven Acht

Globale betekenis: Alles komt op één lijn te liggen. Beweeglijkheid. Er zit schot in de zaak. Alles gaat vanzelf. Snelheid.

Rider Waite Tarotkaart Staven Acht

In Staven Acht liggen de staven op één lijn. Dit zou erop kunnen duiden dat de man van Staven Zeven iedereen heeft weten over te halen tot zijn standpunt. De staven op deze kaart duiden er ook op dat er weer beweging in de zaak of een situatie kan komen. De staven op deze kaart geven een beweging aan van linksboven naar rechtsonder. Linksboven verwijst naar je gedachtewereld en rechtsonder naar de fysieke wereld. Wat je bedacht hebt, je plan, gaat zich nu moeiteloos ontwikkelen in de richting van manifestatie. Stel, je loopt al een hele tijd met een plot voor een verhaal in je hoofd maar je krijgt het maar niet op papier. Staven Acht zou er op duiden dat dit het moment is om pen en papier te pakken, of achter de computer te gaan zitten, om het verhaal op te schrijven. Het schrijfproces zal moeiteloos verlopen. Of je wilt al heel lang een andere baan gaan zoeken en het kwam er maar niet van. Nu is het juiste moment om die sollicitatiebrieven de deur uit te doen.

De rivier op de voorgrond benadrukt dat zaken weer op gang komen. Deze kaart kan ook betekenen dat we met de stroom meegaan in plaats van ertegenin te zwemmen of dat we dat zouden moeten doen.

Soms kan deze kaart betekenen dat alles heel snel gaat waardoor het voor betrokkene moeilijk is om de ontwikkelingen bij te benen.

In de praktijk blijkt Staven Acht meestal een geruststellende kaart te zijn, die aangeeft dat je je niet druk hoeft te maken, geen zorgen hoeft te maken: alles komt goed. En nog moeiteloos ook.

In de Liefde

Staven Acht duidt erop dat alles vanzelf gaat. Meestal heb je op het moment dat je de kaarten trekt geen idee hoe alles ‘vanzelf goed kan komen’, maar meestal is dat toch het geval. Deze kaart kan ook wijzen op snelheid. Het is mogelijk dat ontwikkelingen zich in sneltrein vaart zullen afspelen.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Ator Tarot Acht van Staven

Ator tarot staven acht
Ator Tarot Staven Acht: Alles gaat vanzelf. Snelheid.

Ator Tarot eigen: De Ator versie van Staven Acht stemt mij nog vrolijker dan de RW versie. Waarschijnlijk omdat de staven groter zijn afgebeeld en de bladeren groter zijn. Wat je wens ook is, het komt eraan!


Morgan Greer Tarotkaart Staven Acht

Morgan greer staven acht

De acht van staven komt overeen met de Waite kaart, maar het landschap op de Greer tarotkaart spreekt mij meer aan. Wat opvalt zijn de clustertjes van groen, als ware het kleine steden. Dit kan een aanwijzing zijn dat iedere stap je weer dichter naar je doel brengt. Ieder stapje is een mijlpaal.

Verder komen de Acht van Staven van Waite en van Greer in betekenis overeen.

Betekenis: Hoge verwachtingen en snel naderen van doelen belooft succes.

Omgekeerd: Ongeduld, uitstellen/oponthoud, ruzie maken.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00