Tarotkaart Pentakels Tien – Voorspoed

Rider Waite Tarotkaart Pentakels Tien

Globale betekenis tarotkaart Pentakels Tien: De zaken gaan voorspoedig. Zekerheid en welvaart, ook emotionele rijkdom. De steun en stabiliteit van gezin en thuis. Traditie.

Rider Waite Tarotkaart Pentakels Tien

Voorspoed, familietradities

De Tarotkaart Tien van Pentakels wordt ook wel de beurskaart genoemd, omdat hij meestal als zeer gunstig gezien wordt, vooral op financieel gebied. Daarnaast heeft deze kaart betrekking op familieaangelegenheden, meerdere generaties en tradities. In de zin van tradities kan deze kaart op lastige situaties duiden, waarin men zich gekweld voelt door de tradities van huis uit meegekregen, die nu belemmerend kunnen werken.

Poort

Op deze kaart zien we een poort met daarachter een groot landhuis, wat duidt op voorspoed en welvaart.

Op de linkerkant van de poort zijn twee wapenschilden afgebeeld. Het bovenste toont een burcht en het onderste een weegschaal. De burcht is een symbool voor veiligheid en goddelijke bescherming. De weegschaal staat voor balans en harmonie.

Druivensymboliek

De grijze man op de voorgrond is gehuld in een mantel waarop de druivensymboliek (overvloed) overduidelijk aanwezig is. Zijn witte haar duidt op zijn ouderdom, maar daarmee ook op zijn wijsheid.

Honden

Honden zijn een symbool van trouw en waakzaamheid. De poort van het hiernamaals wordt in mythen vaak bewaakt door honden. In de twintigdaagse Azteekse kalender is de hond het teken van de tiende dag. Mensen die onder dit teken geboren zijn, zouden voorbestemd zijn tot leiderschap en rijkdom. Deze tarotkaart wordt dan ook geduid als een kaart van voorspoed, rijkdom en een veilige thuishaven.

Kennis doorgeven

Als een persoon zijn talent of gave volledig heeft ontwikkeld, dan heeft hij nu de mogelijkheid om die kennis door te geven (oude wijze man). Wat hij automatisch ook doorgeeft, is zijn idee over hoe de zaken in elkaar steken, ofwel een bepaalde traditie.

In het voorbeeld van onze automobilist is het mogelijk dat hij nu gaat leren om een bus te besturen of er voor kiest zijn kennis door te geven als rijschoolinstructeur.

Tarotkaart Pentakels Tien in de Liefde

Pentakels Tien duidt erop dat het gezin het belangrijkste voor je is. Je partner is daar een onderdeel van, maar niet de belangrijkste persoon voor je. Liefde voor de partner is ook niet zo belangrijk. Wat belangrijker is, is dat die persoon je een rijk gevoel of aanzien geeft. Daarnaast zijn kinderen en kleinkinderen erg belangrijk.

Video Pentakels Tien

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Pentakels Tien uit de Ator Tarot

Ator Tarot Pentakels Tien
Ator Tarot Pentakels Tien: Traditie, goede gezondheid, gezonde financiële situatie, talenten kunnen worden doorgegeven, lesgeven.

Ator Tarot eigen: Het valt me voor het eerst op, dat helemaal links op de kaart er een soort doorkijkje, wandschildering of iets dergelijks staat. Gelijk even vergeleken met de RW-versie en die heeft dat ook, maar in het grijs en dan valt het niet zo op.


Morgan Greer Tarot Pentakels Tien

Morgan Greer Tarotkaart Pentakels Tien

Deze kaart van Morgan Greer mist veel van de symbolen die de Waite-kaart zo rijk in betekenis maken. Hier zien we een gelukkig stel door een poort gaan, wellicht een nieuw leven samen. De twee vaandels op de voorgrond doen dienst als deuren. Ieder vaandel telt vijf pentagrammen, wat zou kunnen duiden op een evenwichtige relatie waarbij geven en nemen in evenwicht is en beiden evenveel inbrengen.

Betekenissen rechtop: Financiële macht, materiële dominantie, een familie erfenis.

Omgekeerd: Verlies van reputatie, pralerigheid (pronkerig), de familie naam in diskrediet brengen.


Shadowscapes Tarotkaart Pentakels Tien

shadowscapes tarot pentakels 10

In Tarotkaart Pentakels Tien van de Shadowscapes Tarot komt naar voren dat de afgebeelde dame haar overvloed heeft te danken door zich aan de regels van het spel te houden. Het wordt een beetje in het midden gelaten wat de regels van het spel zijn. Aan de ene kant, wellicht de normen en waarden van huis uit meegekregen zoals hard werken en keuzes maken die welvaart en maatschappelijke status dienen. En aan de andere kant, lijkt de schrijfster ook te verwijzen naar de Wet van Aantrekkingskracht met visie en focus op die visie.

Een prachtig voorbeeld van hoe een visie en een visionboard kunnen helpen om je dromen te manifesteren, kun je zien in de Disney Film Tangled, waarover ik een uitgebreid artikel heb geschreven dat je hier kunt lezen: Tangled – The Secret in Actie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00