Shadowscapes Tarot – Pentakels 10

Overvloed en comfortabele sociale status

Pentacles-10

Uit het boek

Ze is gekleed in zijde en behangen met gouden versierselen. Haar rijke kleding geeft aan dat ze een comfortabele sociale status geniet. Ze rolt zichzelf op tegen de hamsterende draak als hij ontrolt en slingert als een briesje boven de valleien.

De wind fluistert oude geheimen aan de bomen. De bomen wikkelen hun wortels rond hun eigen goudklompjes, om deze vervolgens met een vlaag van bladeren, door te geven aan de draak. En hij op zijn beurt zingt deze woorden voor haar, want hij veel gezien in zijn eeuwen en is doordrenkt van wat was. De wereld is een gebrandschilderd meesterwerk – een wereld van kunst en welvaart – en zij houdt een perzik, die al sinds lang in China een symbool is voor onsterfelijkheid en voorspoed, stevig tegen zich aangedrukt.

Ze is een traditionalist, geworteld in conventies en standaard normen, want ze weet dat ze haar positie in het leven heeft bereikt door zich aan die regels te houden. Ze is zich ervan bewust dat het geen toeval is, dat haar hier heeft gebracht. Er is een patroon in het leven en de wereld. Het is ontworpen als het gebrandschilderde glas dat haar omringt – doelgericht, gemaakt door de hand van een meester. Deze vormgegeven visie is duurzamer in zijn fysieke natuur dan een kunstwerk dat de meer vergankelijke realiteit schildert. Ze weet dat de hoogten die ze bereikt heeft, het gevolg zijn van haar inzet en overtuigingen.

De Tien van Pentakels gaat over genieten van welvaart en het verlangen naar duurzaamheid die financiële zekerheid kan geven en de mogelijkheid om de luxe en het geluk dat je is overkomen waarderen. Dit is het ultieme wereldse succes, het resultaat van langdurige inspanningen die eindelijk zijn vruchten afwerkt, eindelijk in staat om neer te strijken in de wetenschap van een blijvende, gunstige situatie en positie.

Conclusie

Deze dame heeft welvaart en een comfortabele sociale status bereikt door zich aan de regels van het spel te houden. Door hard werken. Nu heeft ze het goed en ze rust in die wetenschap. Belangrijk is hier ook dat haar overtuigingen daarbij een rol hebben gespeeld. Ze geloofde in zichzelf, ze vertrouwde erop dat haar inzet haar de financiële zekerheid zou brengen die ze zocht. Ook de waardering en dankbaarheid die ze voelt voor al het mooie om haar heen, hebben zeker bijgedragen aan haar succes.

De betekenis is als die van de Tien van Pentakels van Waite, inclusief het idee van tradities, maar wat ik mis in de Shadowscapes is het familiegevoel. Wat de Shadowscapes heeft in plaats daarvan is het gevoel van eenheid met de natuur, met alles dat leeft. En dat omvat natuurlijk ook familie.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00