Shadowscapes Tarot – Pentakels Negen

Welzijn door spirituele en materiele verbondenheid

Pentacles-9

Uit het boek

Haar geestelijk wezen is in verbinding met het materiële aspect van haar leven. Ze streeft ernaar om die verbinding muzikaal te maken door middel van een dergelijk uitgebreid en mechanisch instrument als een piano – metaal en hout en zware massa, op een of andere manier gemaakt om orde, schoonheid en een helder geluid te creëren.

De piano is echter niet zuiver kunstmatig. Het is afgestemd op de omringende wereld. Het is onlosmakelijk verweven in het weefsel van de natuur, groeiend als de levende bomen er omheen doen. Het is een deel van het bos, een deel van het mos en bladeren en schors, en de liederen die ontstaan als haar vingers over de toetsen vliegen,  echoën die invloed.

Zij is alleen. Ze komt hier om de eenzaamheid op te zoeken, die de bossen bieden. Ze is tevreden met haar zelf-voorzienigheid. Het slakkenhuis waar ze op zit en de spiralen in de takken van de bomen zijn een fysieke representatie van de gulden ratio, een continuüm dat het oneindige benadert, en evenwicht, en het ideaal. Ze kijkt niet naar haar handen als ze speelt, maar kijkt omhoog naar de glas-in-lood perfectie van de zon die van bovenaf, door de bladeren schijnt. Ze glimlacht en koestert zich in de warme en de smaragdgroene uitstraling.

De Negen van Pentakels is een balans van het materiële met het spirituele. Het is materieel welzijn en verfijning, discipline om deze te bereiken, met een beroep op zichzelf en het vertrouwen in de eigen capaciteiten. Het is het begrijpen en waarderen van de rijkdom die je al bezit.

Conclusie

Welzijn ontstaat door een verbinding en balans tussen het materiële met het spirituele. Het één kan niet gedijen zonder het ander.  En daarom is het goed af en toe rust te nemen in de natuur, of een muziekinstrument te bespelen, te knutselen of wat dan ook. Hierdoor komen lichaam en geest tot rust en dat herstelt ook de verbinding tussen het materiële en het spirituele. Want in de drukte van werk, gezin enzovoort, nemen aardse beslommeringen gemakkelijk de overhand. Het advies van Pentakels Negen is dus eigenlijk om in het Hele Brein te blijven, zoals ze dat noemen in Psych-K. Het is niet dat de ene kant waardevoller is als de andere, zoals soms wordt gedacht. Het leven loopt op rolletjes wanneer je leeft vanuit je Hele Brein.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00