Shadowscapes Tarot – Pentakels Acht

Hardwerken en oog voor details

Pentacles-8

Uit het boek

Met toewijding en geduld, weeft de spin haar ragfijne web. De dageraad bepoedert de draden met een reeks van bedauwde sterren.

Wever, weef een patroon:
weef een droom van de geur van de zomer;
weef het kleed van de herfstschemering.

Wever, weef een lot:
weef een broze ankerlijn van een leven;
weef de tekens van van de bleke, wassende maan.

Wever, weef een web:
weef elke zijdeachtige, edele draad;
kunstenaar laat zijn remmingen vallen.

Spin werkt hard. Ze weeft haar web door de nacht, elke draad geplaatst met zorg voor een patroon dat zowel mooi is, als gemaakt voor een doel. Het is als een meditatie, een ingewikkelde dans met acht poten: draai, stap, stap, vasthouden, plaats een draad, keer, en stap; en herhaal.

De Acht van Pentakels belichaamt een vakman, iemand die veel geduld bezit en oog heeft voor details. Het is een oproep om op te gaan in een project, om te zoeken naar kennis en het streven naar een hoger begrip. Maar dit moet gedaan worden met praktijkervaring, met behulp van het eigen handen, lichaam en geest om te creëren. Dit is vaak wat er nodig is om succes te behalen – een praktische toepassing van het intellect en de vaardigheid om een taak tot het einde toe, door te zetten.

Conclusie

In feite komen de betekenissen van de Shadowscapes Pentakels 8 overeen met de Waite Pentakels 8, alleen iets zangeriger weergegeven.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00