Shadowscapes Tarot – Pentakels Page

Kansen en mogelijkheden in overvloed

shadowscapes tarot pentakels page

Uit het boek

Kansen sluimeren als de draak op wiens gekamde rug de Page van Pentakels rust. Dromen en visioenen trillen langs zijn smaragden lengte. Ze komen omhoog door de zolen van de voeten van een ieder die treedt op dat groene pad, verzonden vanuit de slapende geest van de reusachtige draak – dromen van succes en van de mogelijkheden om materieel comfort en stabiliteit te bezitten. Ze kent de visioenen die de draak biedt – een wonderbaarlijke tuin van lekkernijen. Zij is de bewaarder van die tuin en gewijd aan het behoud ervan.

De Page van Pentakels biedt je haar boodschap aan van mogelijkheden voor groei en welvaart. Het is een kleine vonk die ze vast heeft, maar ze is gewoon de voorbode voor wat mogelijk is. Maak van die vonk wat je wil – enkel smeulende kolen of de machtige gloed van een rijzende ster – maar die keuze en visie is iets dat ieder individu zelf moet vinden, met behulp van aanwezige vaardigheden en middelen.

Ze is betrouwbaar, ijverig, leergierig, en omarmt het opdoen van kennis. Ze is praktisch, gewoon, iemand die nadenkt voordat ze handelt, maar tegelijkertijd is zij niet bang om een wereld van lichamelijk genot te omarmen. Ze is luchthartig en vrolijk, en haar geest is verstrengeld met alles om haar heen.

Conclusie

Ik vind het beeld van de Page van Pentakels als iemand die kansen en mogelijkheden biedt, erg mooi. En ook het idee dat je kunt maken van die kansen en mogelijkheden wat je wilt. Dat het je eigen keuze is of je de overvloed aangrijpt of aan je voorbij laat gaan, of maar een beetje neemt. Het beeld dat hier geschetst wordt, is eigenlijk het beeld van een overvloedig universum dat vaak vergeleken wordt met een smörgåsbord vol lekkernijen, waarvan je kunt nemen wat je wilt. En het komt vaak door onze onbewuste beperkende overtuigingen dat we hapjes nemen van iets dat we helemaal niet lekker vinden, of die ons maar een beetje doen nemen van wat we heerlijk vinden omdat we bijvoorbeeld de uitspraak ‘overdaad schaadt’ geloven.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00