Shadowscapes Tarot – Ridder van Pentakels

Ridder van Pentakels heeft tunnelvisie?

Pentacles-Knight

Uit het boek

Het groen wijkt voor hem tot een smal pad. Hij heeft geen oog voor de verleidingen die hem omringen. De geesten van de bossen komen dichterbij en fluisteren verleidingen en bengelen hun feeërieke snuisterijen voor zijn neus. De bosgeesten raken met hun slanke vingers zijn helm aan, wanneer hij onder hun uitgestoken takken voorbijgaat. Maar hij heeft niet in de gaten; hij heeft alleen oog voor het licht dat zijn doel is.

De Ridder van Pentakels is methodisch, grondig en onwankelbaar. Hij rijdt op de top van een aardedraak, geaard en traag, maar onmiskenbaar in zijn vooruitgang; waar hij zijn zinnen op zet, zal worden bereikt. Hij begint nooit ergens aan, zonder de situatie eerst volledig te beoordelen. Hij heeft de tijd en het geduld om dit te doen. Hij is conservatief en verkiest om dingen te doen op een beproefde manier, en niet af te wijken naar het onbekende.

Het kan lijken dat het hem ontbreekt aan creativiteit of een verlangen om te verkennen, maar hij hecht meer waarde aan het succes van een onderneming dan hoe dat doel wordt bereikt. Hij is plichtsgetrouw, standvastig en loyaal, en is trouw aan zijn woord, wanneer hij dat heeft gegeven. Wanneer hij een taak heeft, nemen zijn geduld en energie niet af, tot die taak voltooid is.

De Ridder van Pentakels houdt hardnekkig vast aan zijn manier en aan zijn pad, gericht op zijn doel met bijna een tunnel-visie mentaliteit. Dit kan een tekortkoming lijken, maar het kan ook zeer effectief zijn. Hij ziet en weet precies wat hij wil en waar zijn bestemming is, en hij beweegt gestaag en op een onverbiddelijke manier, richting zijn doel. Wanneer hij dat doel bereikt, slaat hij met al de kracht van de aarde, die hij kan oproepen: de zware macht van de reuzen, de donderende rol van een aardbeving, het stoten van de wortels van een machtige boom door grond en stenen.

Conclusie

De nadruk bij de Shadowscapes Ridder van Pentakels ligt op zijn doelgerichtheid. Wanneer hij zich een taak gesteld heeft, gaat hij ervoor, en maakt die taak af. Al het andere moet wijken. Er wordt ook opgemerkt dat hij plichtsgetrouw is, standvastig, zich aan zijn woord houdt enzovoort. Allemaal eigenschappen die hem helpen zijn doel te bereiken. Hij doet dingen graag op zijn manier en kan conservatief overkomen.

Ik heb niet het gevoel dat hij conservatief is, maar wel dat hij zaken goed onderzoekt voordat hij iets nieuws gaat proberen. Maar hij zal niet vasthouden aan het oude, omdat hij dat altijd zo gedaan heeft. Hij zal zeker overgaan op iets nieuws, wanneer hij daardoor sneller en handiger zijn doel kan bereiken.

Al met al, kun je zeggen dat de karaktereigenschappen van de Shadowscapes Ridder van Pentakels overeenkomen met de Waite Ridder van Pentakels, maar dat de nadruk bij de Shadowscapes ligt op doelgerichtheid, terwijl de nadruk bij Waite ligt op degelijkheid en het bouwen van een goed fundament. De Ridder van Zwaarden is bijvoorbeeld ook doelgericht, maar vergeet vaak dat fundament, waardoor hij later in de problemen komt en zaken moet gaan aanpassen. De Ridder van Pentakels, die vooraf alles goed bekijkt en afweegt, zal dat niet overkomen.

Eigenlijk zijn alle Ridders doelgericht, maar het is waar dat de Ridder van Pentakels waarschijnlijk de meest plichtsgetrouwe is, en pas een biertje gaat drinken als zijn werk af is.

 

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00