Betekenis Nieuwe Maan 2-1-22 voor jou

Maan tarotlezingen met Moonology

De reden dat ik een viertal Nieuwe Maan tarotleggingen heb gedaan, is eigenlijk om mijn enthousiasme over de Moonology Orakelkaarten met je te delen. Ze zijn fantastisch. Lees verder en ontdek het zelf.

De Nieuwe maan van 2 januari 2022 in Steenbok kan je helpen om je goede voornemens en doelen voor 2022 op te stellen. Het is een fantastisch moment om te overdenken en te bepalen wat je wilt bereiken in dit jaar. En ook wat wil je veranderen. Waar wil je meer van en waar wil je minder van? Het is ook fijne tijd om de constructieve eigenschappen te onderzoeken van de Steenbok – vasthoudend, vindingrijk, gedisciplineerd, wijs, ambitieus, voorzichtig – en te kijken hoe je die kunt gebruiken voor het bereiken van je langetermijndoelen.

De krachtige energie van Steenbok biedt je ook de mogelijkheid om serieus orde te scheppen in je leven of op een levensgebied, als je daar behoefte aan hebt.

Een van de ‘lessen’ van Steenbok is de acceptatie van het concept dat redelijke grenzen en regels ons daadwerkelijk vrijheid bieden, bijvoorbeeld vrijheid van zorgen en chaos. Door doelen voor onszelf te stellen, kunnen we ons concentreren op wat er echt toe doet.

Kies-een-stapeltje tarotlezingen

Hieronder heb ik vier “Kies-een-stapeltje-tarotlezingen” opgesteld. Kies op gevoel een stapeltje voor inspiratie hoe je de energie van deze nieuwe maan zo profijtelijk mogelijk kunt gebruiken.

Iedere lezing wordt afgesloten met een Moonology Orakelkaart. Deze Moonology orakelkaarten zijn een cadeautje dat ik mezelf met Kerst heb geschonken en ze zijn fantastisch.

Via deze weg laat ik je graag kennismaken met dit interessante orakel. Wat ik fijn vind aan de Moonology orakelkaarten is dat ze een tarotlezing trefzeker samenvatten. Kies op gevoel het stapeltje dat je aanspreekt en ervaar het zelf.

moonology nieuwe maan 2 januari 2022 kies je stapeltje

Hieronder kun je je gekozen tarotlezingen openklappen door op het desbetreffende plusje te klikken.

Stapeltje 1

Wanneer je Stapel 1 heb gekozen, dan zijn de tarotkaarten Gerechtigheid, Het Oordeel en Pentakels Twee belangrijk voor je in de periode rond de Nieuwe Maan van 2 januari 2022.

Tarotkaart Gerechtigheid duidt op rechtvaardigheid, eerlijkheid en evenwichtigheid. Waarbij voor veel mensen eerlijkheid heel erg belangrijk is. Er is een verschil tussen rechtvaardigheid (Justice/gerechtigheid) en eerlijkheid. Wetten zijn niet altijd eerlijk en worden ook niet altijd eerlijk uitgevoerd. Dit principe kun je ook zien in situaties tussen ouders en kinderen. Het ene kind krijgt minder straf dan het andere. Ook in werksituaties spelen dit soort onevenwichtigheden.

Gerechtigheid is ook vaak een tarotkaart die duidt op zelfbeoordeling en op oorzaak en gevolg, op karma. Beoordeel jezelf op je doen en laten in een situatie.  Tarotkaart Het Oordeel sluit helemaal aan op die zelfbeoordeling. Hoe oordeel jij over iets en wat zijn de oordelen van anderen? Zijn je oordelen beperkend voor jou?

Met tarotkaart Pentakels Twee blijft het schipperen. De ene keer gaat het beter om de touwtjes in handen te houden, om de ballen omhoog te houden. Blijf met de stroom meegaan. Je zou hier ook kunnen vragen: “Het leven is niet eerlijk, waarom maak je je er zo druk om? Op welke manier ben je zelf niet eerlijk?”

De getrokken Moonology Orakelkaart is Volle Maan in Vissen met als titel: Balanceer spiritualiteit en praktische bruikbaarheid.

Wanneer je het deel ‘uit het boekje’ leest, dan zul je zien hoe prachtig dit aansluit bij de boodschap van de hierboven getrokken Rider Waite Tarotkaarten. Er zit veel overlap tussen de betekenissen van Gerechtigheid en Het Oordeel, maar de Moonology kaart benadrukt dat Gerechtigheid ligt op het aardse (praktische) vlak en Het Oordeel meer op het spirituele vlak.

Pentakels Twee verbeeldt dat balanceren tussen het spirituele en het aardse. Maar ook wat is eerlijk en hoe kun je dat beoordelen? Hoe weet je of iets werkelijk oneerlijk is? Vanuit kosmisch oogpunt bijvoorbeeld? Allemaal van dat soort vragen kun je onderzoeken, met name wanneer je last hebt van negatieve gevoelens op dit vlak.

Uit het boekje:

Ben je zo in de wolken geweest dat je het contact met de realiteit bent kwijtgeraakt? Zo ja, beschouw deze kaart dan als een teken dat je moet opletten en een gecoördineerde inspanning moet leveren om je doelen te bereiken – hoe meer praktische stappen je kunt nemen, hoe beter. Het is tijd om een ​​innerlijk evenwicht te vinden tussen je verantwoordelijkheden en je dromen. Mediteer over je vraag en de oplossingen voor je probleem kunnen spontaan en helder bij je binnenkomen. Als je in een lastige situatie zit omdat je je als martelaar hebt gedragen, zal deze kaart een bericht van de kosmos zijn om die houding te laten vallen, in het belang van iedereen.

Afstemming op de Maan

Mediteer elke dag en kijk wat er in je opkomt.
Er zullen antwoorden komen.

Extra betekenissen voor deze kaart:

 • Je bent in een super romantische, maar niet super realistische staat.
 • Volg je intuïtie – het zal je niet teleurstellen.
 • In het slechtste geval kan deze kaart het einde van een droom inluiden.
 • De persoon naar wie je informeert is een soulmate.
 • Vermijd misbruik van verdovende middelen.

De Lering

Vissen is het laatste teken van de dierenriem, dus de Volle Maan in Vissen markeert symbolisch het einde van iets. Wanneer de maan vol is in Vissen, of wanneer je deze kaart trekt, is het een tijd om diep in je emoties te duiken. Het praktische staat op gespannen voet met de spirituele Vissen-energie die geen grenzen kent. Voel je pad! Het paranormale vermogen wordt versterkt wanneer de Volle Maan in Vissen staat, en zielsverwanten maken nu verbinding. Het is ook een tijd om je dromen naar het universum te sturen en je angsten los te laten.

Stapeltje 2

Heb je Stapeltje Twee gekozen, dan zijn in de periode van de Nieuwe Maan van 2 januari 2022 de tarotkaarten De Magiër, Kelken Drie en Zwaarden Vijf van belang.

De Magiër duidt op een krachtige energie om je doelen te bereiken, om je dromen waar te maken. Hiervoor is het nodig om zoals De Magiër de universele manifestatie energie van boven naar beneden te geleiden en totaal gefocust te blijven op wat je wilt manifesteren en erin te geloven dat het gaat lukken. De Magiër heeft alles in huis om zijn manifestatie te verwezenlijken.

De Kelken Drie kan duiden op het nu al vieren van de manifestatie. Ook wanneer je werkt aan je manifestatie is het goed om het vreugdevolle feestgevoel van de drie dansende en toastende dames op Kelken Drie te voelen. Je manifestatie is onderweg en die vreugdevolle energie is op zijn plaats.

Wat absoluut vermeden moet worden zijn alle gevoelens van negativiteit over je project, zoals we kunnen zien in tarotkaart Zwaarden Vijf. Vaak als je ergens aan werkt en het duurt wat langer dan verwacht, of je komt een onverwacht obstakel tegen, krijgen we dat gevoel dat het niet gaat lukken. Dat is niet vreemd. Maar wanneer dat gevoel komt, kijk er dan eerlijk naar of het wel waar is. Je hebt wel vaker tegenslagen gehad, en die overwonnen en de eindstreep gehaald. Blijf dus vertrouwen houden in je plan. Voel weer die vreugde van Kelken Drie!

De Moonology orakel kaart die ik hierbij getrokken heb is heel toepasselijk. Dit is de kaart kaart van de Fixed Moon (vaste maan) met als titel: Houd je visie vast!

Uit het boekje

Er zijn twee hoofdmogelijkheden met deze kaart. De eerste is dat je standvastig moet blijven in welke situatie je ook bent. De tweede, heel andere interpretatie is dat er iets vastzit. Dat zou heel goed kunnen verwijzen naar de situatie waar je naar vraagt. Als dat het geval is, bedenk dan wat je kunt doen om de wielen te smeren zodat de gebeurtenissen weer vooruitgaan. Ben je koppig? Zo ja, dan is dat mooi, want als je echt wilt dat er iets verandert, is er een oplossing: stop met je hakken in het zand te steken! Wees degene die een impasse doorbreekt. Met twee interpretaties voor deze kaart, is het aan jou om te beslissen wat er aan de hand is en wat voor jou van toepassing is. Dit biedt ruimte voor zelfreflectie.

Afstemming op de Maan

Ja. Zeg het woord gewoon veel en kijk hoe het voelt.

Extra betekenissen voor deze kaart

 • Volharding, geloof of geduld zijn nodig.
 • Iemand moet bakzeil halen.
 • Voorkom stagnatie.
 • Een persoonlijke of professionele relatie zal blijvend zijn.

De Lering

In astrologie zijn er drie groepen van ieder vier dierenriemtekens: kardinaal, vast en beweeglijk. De vaste tekens zijn Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. De vaste tekens kunnen koppig zijn. Alles dat net begint, terwijl je deze kaart trekt, kan daarom best langer duren.

Vergeet niet dat we allemaal alle sterrenbeelden in onze horoscoop hebben – het is gewoon de manier waarop het astrologische wiel werkt – dus er is geen oordeel als we zeggen dat hoewel het bewonderenswaardig is hoeveel uithoudingsvermogen de vaste tekens hebben, ze ook koppig kunnen zijn.

Conclusie

De betekenis van de Vaste Maan past dus perfect bij de getrokken kaarten van Magiër, Kelken Drie en Zwaarden Vijf. Ga ‘koppig’ vasthouden aan de Kelken Drie en laat al het negatieve los. Je kunt Zwaarden Vijf ook zo zien: Er komt iets negatiefs bij je omhoog, en je verslaat het direct! Roep positieve gevoelens op over je project. Zie wat je al gedaan hebt. Als je het idee hebt, dat je je project niet helemaal helder en duidelijk voor ogen hebt, ga er dan eens voor zitten om je voor te stellen hoe het afgeronde project eruitziet. En zolang je de volgende stap nog kunt zien, kun je verder. Kun je de volgende stap niet zien, dan kun je daar tarotkaarten op leggen voor inspiratie.

Stapeltje 3

Tijdens de periode van de Nieuwe Maan van 2 januari 2022 zijn de tarotkaarten Pentakels Twee, Kelken Aas en Pentakels Tien van belang voor jou.

nieuwe maan 2 januari 2022 stapel 3

Tarotkaart Pentakels Twee kan erop duiden dat je verschillende projecten hebt lopen, dat er van alles gaande is in je leven waar je wat mee moet. Hoewel je veel te doen hebt, lukt het je toch om alles min of meer in de hand te houden. En dat ‘min of meer’ is misschien niet ideaal, maar het is nu misschien het hoogst haalbare.

Kelken Aas duidt op de geboorte van iets nieuws. Ik denk dat het hier vooral gaat om het onderzoeken hoe je je leven anders in kunt delen, praktischer en gemakkelijker zodat je niet voortdurend dat Pentakels Twee gevoel hebt. Welke zaken kom je niet aan toe die je heel graag wilt doen? Zet alles op een rijtje en maak een plan.

Tarotkaart Pentakels Tien als laatste kaart lijkt mij een aanwijzing dat zaken uitbesteden een goede zaak is. Anderen meer zelf laten doen. Daarbij is dit ook een kaart die erop duidt dat tijd met de familie belangrijk is. Door al het werk en het in evenwicht proberen te houden van de vele verplichtingen, schiet tijd en aandacht voor familie er misschien bij in.

De voor jou getrokken Moonology orakelkaart is Nieuwe maan in Leeuw. De titel hiervan is: Vertrouwen is de sleutel tot je succes.

Uit het boekje

Deze kaart luidt het begin in van een nieuwe cyclus voor jou, wanneer je er mooier uit gaat zien en je mooier gaat voelen, meer in de schijnwerpers, meer alsof je iets hebt dat de moeite waard is om te laten zien. Als je iemands aandacht wilt, zegt deze kaart: ‘Het komt eraan!’ Dit gaat echter misschien niet helemaal vanzelf. Je moet bereid zijn om je steentje bij te dragen – dat betekent trots zijn op wie je bent en wat je te bieden hebt. Zie jezelf als de koning of koningin van de jungle en gedraag jezelf dienovereenkomstig. Deze kaart is ook een goed voorteken als je vraagt ​​naar een creatief project waaraan je werkt. Als alternatief kan het goed nieuws of een nieuwe start voor je kinderen inluiden.

Afstemming op de Maan

Maak tijd voor plezier.

Extra betekenissen voor deze kaart

 • Het is tijd dat je de wereld laat zien wat je in huis hebt.
 • Laat je licht schijnen!
 • Wees trots.
 • Verwen jezelf – je hebt het verdiend.
 • Je hebt iemands hoofd op hol gebracht.

De Lering

Leeuw is het teken van de grote en dappere leeuw, van trots. showmanship en flirten. De energie rond de Nieuwe Maan in Leeuw (en dus rond deze kaart, wanneer je hem ook trekt) is warm en genereus. De energie houdt van zichzelf, en dat zou jij ook moeten doen. Als je te veel een muurbloempje bent geweest, komt deze Nieuwe-Maan-in-Leeuw-kaart) als een herinnering dat je trots mag zijn op wie je bent.

Conclusie

Het beeld van er mooier uit zien, vind ik passen bij Pentakels Twee die alles op alles zet om bijvoorbeeld zijn gewicht te beheersen. En met Kelken Aas voel je je herboren! Pentakels Tien duidt erop dat je je helemaal top voelt! Pentakels Tien wordt ook gezien als de Beurs-kaart, dus een kaart van voorspoed op alle fronten, ook financieel. De moonology-opmerking over ‘een nieuwe start voor je kinderen’ past ook goed bij Pentakels Tien.

Stapeltje 4

Heb je Stapel 4 gekozen dan zijn de tarotkaarten De Koningin van Kelken, De Wereld en Pentakels Negen van belang voor jou in de periode rond 2 januari 2022.

nieuwe maan 2 januari 2022 stapel 4

De tarotkaarten Koningin van Kelken en De Wereld zijn fantastisch samen als je bijvoorbeeld een roman wilt schrijven. De Koningin van Kelken heeft de fantasie hiervoor en de Wereld wordt vaak gezien als de schrijverskaart. Maar naast romans kan deze combinatie ook duiden op non-fictie (inclusief journaling) waarin de Koningin van Kelken met gevoel kan schrijven over haar eigen ervaringen. Allerlei andere projecten zijn ook denkbaar waarbij expressie en iets neerzetten voor jezelf en eventueel voor anderen aan de orde is.

Pentakels Negen duidt erop dat je talenten goed ontwikkeld zijn, dat het een hobby voor je is, of lijkt op een hobby omdat je er zoveel plezier in hebt.

De getrokken Moonology orakelkaart is de Jonge Maansikkel (Waxing Crescent Moon) met als titel: Heb vertrouwen in je dromen.

Uit het boekje

Geef niet op! De situatie waar je naar vraagt, krijgt nog steeds vorm – je bent nog lang niet aan het einde van het verhaal. Wat er nu gebeurt, is slechts een stap op de weg. Zoals ze in de zelfhulpklassiekers zeggen: “Uiteindelijk komt alles goed, als het niet goed is, is het niet het einde!” De Jonge-maansikkel-kaart is echter een herinnering dat je nog steeds moet blijven werken aan wat je wilt. Als je geen praktische stappen kunt zetten, besteed dan tijd aan het mediteren over de vraag die je stelt en sta je hogere zelf toe informatie naar je te downloaden over je beste volgende stap. Over het algemeen suggereert deze kaart dat er alle reden is om hoopvol te zijn op een positieve uitkomst van de situatie waar je naar vraagt, dus blijf vertrouwen houden!

Afstemmen op de Maan

Ik ben gefocust op wat ik wil.

Extra betekenissen voor deze kaart

 • Alleen omdat je je dromen niet kunt zien, betekent dit dat ze zich niet aan het manifesteren zijn.
 • Kijk niet achterom – blijf gefocust op vooruitgaan.
 • Wees geduldig terwijl de gebeurtenissen zich ontvouwen.
 • Graaf een beetje dieper om meer moed te vinden.

De lering

De Jonge maansikkel is de tweede maanfase van de acht belangrijkste maanfasen, maar zelfs als het niet de tijd van de jonge maansikkel is wanneer je deze kaart trekt, suggereert het nog steeds dat je je dromen echt moet najagen. Het is de tijd stevige stappen te zetten om je doel(en) te bereiken.

Mijn Conclusie

Alles begint in gedachten (met een ‘droom’) en dit sluit aan bij de Koningin van Kelken. Zij zit daar niet te niksen daar aan het water, maar is serieus bezig met mediteren en alles op een rijtje te krijgen om iets in De Wereld neer te kunnen zetten. Pentakels Negen is een fijne kaart, want het laat zien dat wanneer je hoog in je energie blijft zitten, dat er van alles mogelijk is. Er wordt ook niks geforceerd, alles ontvouwt zich omdat de Koningin van Kelken het voorwerk in meditatie en visualisatie heeft gedaan.

Trek zelf je kaarten

Wanneer je zelf tarotkaarten kunt lezen, en de kans is groot dat je dat kan wanneer je op mijn site bent, dan kun je ook zelf drie tarotkaarten trekken voor wat de eerste nieuwe maan van 2022 voor je betekent. Interpreteer eerst de drie getrokken tarotkaarten en trek dan een Moonology orakelkaart. Lees de beschrijving en werk je tarotlezing verder uit. Ik denk dat je net als ik, versteld zult staan van de kracht van deze Moonology kaarten. Je kunt ze bestellen bij Bol.com.


Meer over het Moonology orakel

De 44 Moonology orakelkaarten worden geleverd met een boekje waarin de uitleg wordt gegeven. De uitleg bestaat uit vier delen:

 1. Een stuk tekst voor de interpretatie
 2. Afstemming op de Maan (een soort affirmatie)
 3. Extra betekenissen
 4. De Lering (meer informatie over de betreffende maanstand)

Nadeel van het Moonology deck is dat de kaarten op dik karton gedrukt zijn en de kaarten zijn moeilijk uit te waaieren. De kaarten zitten erg aan elkaar vast. Ze plakken niet, en ze zijn niet beschadigd, maar ze zijn statisch of zo. Omdat het uitwaaieren dus niet lukt, maak ik stapeltjes en kies ik op gevoel een stapeltje en daarvan pak ik de bovenste kaart.

De beschrijvingen uit het boekje neem ik als een leidraad, als aandachtspunten om mijn gedachten over te laten gaan. De toekomst ligt niet vast, maar je schept die zelf door je gedachten en handelingen in het heden.


Tarotcursussen en tarotconsulten

Bij Tarot Stap voor Stap kun je op het blog een schat aan informatie vinden over Tarot voor zowel beginnende als gevorderde tarotlezers en ook over Tarot als instrument voor persoonlijke ontwikkeling.

Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden voor tarotconsulten per email of via Zoom en ook Tarotcursussen voor beginners en gevorderden.

4 gedachten over “Betekenis Nieuwe Maan 2-1-22 voor jou”

 1. Hallo idd wat een toffe kaarten en voor mij heel duidelijke boodschappen, bedankt om deze te delen

Reacties zijn gesloten.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00