Tarotkaart Kelken Aas – Vrede in je Hart

Rider Waite Tarotkaart Kelken Aas

Globale betekenis: Nieuwe gevoelens, emoties en creatieve ideeën. Een gevoel van heelheid of zoeken naar heelheid. Bevruchting. Zwangerschap. Zielswensen.

Rider Waite Tarotkaart Kelken Aas

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, komt de hand op tarotkaart Kelken Aas niet van links maar van rechts. Dit heeft ermee te maken dat deze kelk ons goddelijke liefde aanbiedt. De goddelijke vonk (ons onsterfelijke deel of ziel) is ons door God geschonken en dus is het passend dat Kelken Aas van rechts komt. De witte duif, die een soort hostie naar de kelk brengt, benadrukt dit. De duif is een symbolische weergave voor de Heilige Geest. Het wielkruis dat de duif in zijn snavel houdt, is het symbool van de goddelijke kern, die in alle aardse dingen aanwezig is.

De letter W op de kelk lijkt erg op een omgekeerde M. De M staat voor Mercurius, de god van handel en nijverheid en ook het symbool van welstand en de koopmanstand. Mercurius was de bode van de goden en beroemd om zijn snelheid. De Kelkenkaarten vertegenwoordigen gevoelens en emoties en niet zozeer materiële welstand. De omkering van de M benadrukt dit.

Uit de op Kelken Aas afgebeelde kelk ontspringen vijf stroompjes vloeistof, terwijl vier toch meer in de lijn der verwachtingen ligt. Deze vijf stroompjes water of levensenergie duiden op de vijf zintuigen en daarmee op de gehele mens. Het water stroomt uit de kelk terug in de oerzee. Dit duidt erop dat we via onze zintuigen het leven ervaren, maar ook dat we één zijn met het leven.

De naar boven geopende lelies zijn een teken van goddelijke genade en het ontvangen van Gods gaven.

Alle symboliek op Kelken Aas heeft te maken met bezieling en diepe verlangens, met een zoektocht naar heelheid. Tevens geeft die kaart aan dat we al ‘heel’ zijn. Het is een kaart van nieuwe gevoelens en van het ontluiken van creaties. De geestelijke geboorte van een project. Zowel de Kelken Aas als de Kelken Twee kunnen verwijzen naar de sudderperiode die nodig is voor een nieuw idee om handen en voeten te krijgen.

In de Liefde

Kelken Aas duidt op een geboorte en nieuwe gevoelens. Dit kan wijzen op de wens voor een liefdesrelatie maar ook verliefdheid. Of de relatie gaat slagen wordt niet door deze kaart aangegeven, daarvoor is het zaak naar de andere kaarten in de legging te kijken.

Terug naar het Rider Waite Tarotkaarten overzicht


Kelken Aas uit de Ator Tarot

Ator Tarot Kelken Aas
Ator Tarot Kelken Aas: Zoeken naar voldoening. Heelheid. Geboorte.

Ator Tarot eigen: Ik vind dit een heerlijke afbeelding en de paarse waterlelies of lotussen, geven deze tarotkaart Kelken Aas een extra spiritueel tintje.


Morgan Greer Tarotkaart Kelken Aas

Morgan Greer Tarotkaart Kelken Aas

Tarotkaart Kelken Aas van Morgan Greer vind ik een prachtige tarotkaart die me vervult van een gevoel van welzijn, alleen al door ernaar te kijken.

De afbeelding en de betekenis komen overeen met de Waite-kaart.

Je kunt de Feng Shui in een ruimte verbeteren, door een kopie van deze kaart op te hangen. In het bijgeleverde boekje wordt o.a. als betekenis gegeven: Vrede in hartsaangelegenheden. Deze kaart geeft ook vrede in je eigen hart. Dit hoeft dus niets te maken te hebben met een relatie met een ander, maar kan duiden op de relatie met jezelf.

Betekenis: De essentie van schoonheid, plezier en liefde. Vrede in hartsaangelegenheden.

Omgekeerd: Emotionele instabiliteit, onechte liefde.

Meer info

Met Tarot je spirituele pad onderzoeken, legpatroon gebaseerd op tarotkaart Kelken Aas.


Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00