Met Tarot je Spirituele Pad onderzoeken

Dit is een tarotlegging om je spirituele pad te onderzoeken. Het is een leuk legpatroon en je hebt er geen specifieke vraag bij nodig.

Het Spirituele Pad Tarotlegpatroon

tarot legpatroon spirituele pad

De betekenissen van de posities zijn:

  1. Wat is het volgende op mijn spirituele pad?
  2. Wat is belangrijk voor mij op mijn spirituele pad?
  3. Wat moet ik vermijden op mijn spirituele pad?
  4. Hoe kan ik weten dat ik op het juiste spirituele pad ben?
  5. Een boodschap van mijn spirituele team?

Deze legging is afkomstig van emeraldlotusdivination.com

Voorbeeld Spirituele Pad Tarotlezing

Ik heb deze legging uiteraard gelijk voor mezelf geprobeerd. Het leek me vooral heel spannend om een boodschap van mijn spirituele team te krijgen.

Tarotkaart koningin van zwaarden op het spirituele pad

Positie 1 – Volgende

Op positie 1 begon ik al goed met tarotkaart Zwaarden Acht. Vastgelopen in een moeras.

Ik voelde me helemaal niet vastgelopen op mijn spirituele pad, maar tegelijkertijd bedacht ik me, dat ik eigenlijk geen idee heb wat mijn spirituele pad is. Vooraf het trekken van de tarotkaarten, had ik al het gevoel dat ik een extra eerste kaart nodig had (positie 0), om duidelijkheid te krijgen over welk spirituele pad. Vervolgens bedacht ik me dat ik helemaal niet weet wat wordt verstaan onder een spiritueel pad. Kortom, bij vraag 1 liep ik vast.

Deze positie is de positie van wat het volgende is op mijn spirituele pad. De aanwijzing dat ik zou vastlopen, klopte perfect en werd binnen enkele minuten duidelijk.

Afgelopen dinsdag hebben we deze legging gedaan in de Zoom Tarotcursus en niemand vroeg zich af wat een spiritueel pad is, en ze hadden er allemaal een duidelijk beeld bij. Niet het aardse, maar het hogere. En dan met name een gevoel van eenheid en contact met dat hogere. Dus eigenlijk wat ik altijd al heb en doe.

Positie 2 – Belangrijk

Tarotkaart Staven Vier zegt iets over wat belangrijk is voor mij op mijn spirituele pad. Staven Vier duidt voor mij op een feestje. Een oogstfeest en ook plannen die in gang kunnen worden gezet. Plannen heb ik altijd, maar de beste manier van uitvoeren, heb ik niet altijd helder voor ogen. Wanneer ik vertrouw op het hogere, dan komt er meestal vanzelf van alles op mijn pad. Het kan een ingeving zijn, maar ook een mailtje op precies het juiste moment. Samen met het hogere krijg ik veel betere resultaten dan wanneer ik het allemaal zelf wil doen.

Positie 3 – Vermijden

Wat ik moet vermijden is Staven Page. Staven Page heeft veel te vertellen, geeft boodschappen door. Niet prediken.

De negatieve kant van de Staven Page is dat hij niet altijd goed luistert. Ik heb deze Page op deze positie daarom vertaald naar “niet goed luisteren vermijden”, ofwel de Page op deze plek geeft het advies om beter te luisteren. Anderen meer aan het woord te laten.

Tarotkaart Staven van Page kan ook gezien worden als een roepende in de woestijn. Dat heeft niet zoveel zin. Dus misschien mezelf de moeite besparen om iets uit te willen leggen of uit te dragen aan mensen die het toch niet willen horen.

Positie 4 – Kompas

Hoe weet je dat je op het juiste pad bent, is een hele interessante vraag. Want je weet dat! Je voelt het. Door de kaart die je hier trekt te analyseren, krijg je een soort van kompas aangereikt hoe jij kunt weten of je op het juiste pad bent of dat je van het pad bent afgedwaald.

Tarotkaart Kelken Twee symboliseert mijn kompas. Deze kaart duidt op een liefdevolle relatie. Wanneer de goddelijke leeuw over mij waakt, voel ik me veilig. Verstand en gevoel liggen op één lijn. Wanneer ik een conflict voel in mezelf, dan ben ik niet op de juiste weg. Dat vind ik een nuttige aanwijzing.

Positie 5 – Boodschap van spirituele team

De Koningin van Zwaarden vertegenwoordigt de boodschap van mijn spirituele team. Ik had al een tijdje dat ik vind dat ik wat daadkrachtiger mag zijn en wel wat rigoureuzer met dat zwaard mag zwaaien. Ik bedacht me ook nog dat met mijn hoofd in de wolken lopen of eigenlijk mijn hoofd boven de wolken uitsteken, misschien een goed idee is. Dus dichter bij God en iets meer dagdromen.

Het nut van dagdromen

Dagdromen is namelijk helemaal niet verkeerd. Het hangt er vanaf wat en hoe je droomt.

Rider Waite Tarotkaart Kelken Ridder
Prins op het witte paard

Droom je van een onbereikbare prins op het witte paard, dan heb je kans dat je daar de hele dag mee bezig bent en allerlei taken laat versloffen. Je echte ridder is misschien al honderd keer langs gedenderd op zijn paard, maar je zag hem niet.

Droom je van dat landhuis, met een flinke lap grond eromheen dat je van je salaris nooit kunt betalen, dan is dat ook niet echt nuttig. Wil je echt zo’n landhuis, dan is het zaak om te gaan dromen hoe je daar kunt komen. 

Zinvol dagdromen

Wat kun je doen om die wens, dat doel te bereiken? Je kunt dromen dat je in je droomhuis rondloopt en hoe dat voelt en dan terugkijken op de weg die je daar gebracht heeft. Je kunt ook beginnen vanuit het nu en tegen het universum (het hogere, God etc.) zeggen dat je graag een ingeving zou willen hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.  Voor dit soort dromen, gun ik mezelf weinig tijd. Helderheid over je wensen en doelen is de eerste stap in het manifestatie proces.  Dromen kan dus heel gunstig zijn, maar tegelijkertijd is het van belang om je hoofd uit de wolken te halen zodat je kansen op je pad ten volle kunt benutten.

Eigenlijk heeft de Koningin van Zwaarden twee kanten. De ene is om geworteld te zijn in de realiteit en deze helder zien. De andere is dat je iets helder kunt krijgen door dagdromen (meditatie/visualisatie). Allebei de betekenissen kunnen tegelijkertijd geldig zijn. En beide kanten zijn in feite even belangrijk voor het manifestatieproces en ook voor daadkrachtig optreden.

Complimenten van je team

Van mijn cursisten kreeg ik nog als feedback dat de Koningin van Zwaarden ook duidt op een intelligente vrouw die op eenzame hoogte staat op haar vakgebied. Dat was leuk om te horen. In die zin kan ik de Koningin van Zwaarden lezen als een pluim van mijn spirituele team. Mijn insteek was dat ik hier feedback zou krijgen van mijn spirituele team over wat ik niet goed doe en wat beter kan. Maar het is dus ook mogelijk dat je een compliment krijgt van je spirituele team. Wie mijn spirituele teamleden zijn, heb ik me gek genoeg geen moment afgevraagd.

Tarotkaart Kelken Aas als achtergrond

Als achtergrond voor dit tarotlegpatroon heb ik de tarotkaart Kelken Aas getrokken. Dat vond ik goed passen omdat in mijn beleving de zoektocht naar heelheid, naar de heilige graal, niet mogelijk is zonder een spirituele component.


Nog meer tarot leesvoer

Meer inspiratie voor het leggen van tarotkaarten kun je vinden op de pagina tarotlegpatronen en via zoeken op categorie Tarotlezing op het blog.

Kun je een tarotkaart in een legging niet plaatsen? Gebruik de Tarotkaart Uitspitten Vragenlijst om meer informatie uit een tarotkaart te halen.

De Mary K. Greer Triomf oefening is ook heel geschikt om een tarotkaart uit te diepen. Probeer het eens.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00