Tarotkaart De Keizer uit de Prisma Visions Tarot

De Keizer – een betere versie van jezelf worden

Uit het boek

Terwijl de keizerin je accepteert zoals je bent, daagt de keizer je uit om een betere versie van jezelf te worden. Door jezelf rigiditeit en structuur op te leggen (of anderen dat voor je te laten doen), word je aangemoedigd om op een zinvolle manier te groeien en je tijd en potentieel te maximaliseren. Door controle uit te oefenen over je omgeving, word je meester van je eigen lot.

Wanneer je de energie van de keizer uitstraalt, zou je op natuurlijke wijze in een machtspositie kunnen vallen. Zorg ervoor dat je je toegenomen invloed ten goede gebruikt. Probeer niet superieur te worden aan de mensen om je heen, maar koester ze liever op een manier die groei mogelijk maakt. Door anderen op te bouwen, verbeter je de levenskwaliteit voor je gemeenschap als geheel.

Tarotkaart de Keizer uit de Prisma Visions Tarot

Mijn gedachten bij de Prisma Visions Tarot Keizer

Volgens mij is is de kop in het midden een ramskop en meer specifiek van een dikhoornschaap (bighorn sheep). Deze hebben namelijk van die grote gekrulde hoorns. Dit is een grotere en krachtigere variant van ons gewone gedomesticeerde schaap. Dat past goed bij de kracht van De Keizer.

Over De Keizer wordt in de uitleg gezegd dat hij een natuurlijke autoriteit uitstraalt, waardoor hij snel in machtsposities aan de top komt.

Die zin over jezelf rigiditeit en structuur op te leggen om vooruit te komen, heb ik twee keer gelezen en vervolgens ook nog een keer het origineel gecheckt omdat het op mijn omgekeerd overkwam. Als voorstander van creativiteit en flexibiliteit kwam rigiditeit en structuur negatief op mij over. Maar het is wel waar, dat wanneer je iets gedaan wilt hebben je er sneller komt met een goede structuur en routines. Bovendien sluiten die strakke structuren de creativiteit en flexibiliteit helemaal niet uit.

Boven de ram zie ik een soort vortex met aan de zijkanten wat hoorns zouden kunnen zijn. Dat maakt van de vortex een soort van constante kolk of stroom van rammen en geeft het idee van eeuwigheid. Ook zie ik hierin ook een verwijzing naar de bij de Magiër genoemde energiestoot. Niets staat op zichzelf. Alles is met elkaar verbonden. En door goed voor anderen te zorgen, dragen we ons steentje bij aan het geheel. Dat doet me denken aan de TEDxMalibu talk van Adam Leipzig die je in 5 minuten helpt om je levensdoel te ontdekken en aan het eind je nog even helpt aan een interessante elevator pitch.

Hoe ik tarotkaarten bestudeer
Het bovenstaande geeft ongeveer aan hoe ik tarotkaarten bestudeer en betekenissen uit kaarten haal en eraan geef.

 1. Ik lees de beschrijving uit het boekje. En kijk of ik begrijp wat de schrijver zegt.
 2. Vervolgens bekijk ik de kaart,
  • waarbij ik kijk of ik de gegeven betekenis kan zien
  • en wat ik verder nog kan zien.
 3. Soms (vaak) zoek ik dingen op. Hier heb ik Bighorn schaap in Google opgezocht omdat ik niet meer wist hoe dit schapenras heet. En ik ben terug gegaan naar voorgaande Prisma Visions Grote Arcana Tarotkaarten, om te vinden bij welke kaart die energiestoot werd genoemd.
 4. Ik schrijf alles uit. En je kunt ook zien hoe de ene associatie naar de andere leidt. Het is hierbij wel van belang om in de ‘geest’ van de kaart te blijven. Dus niet er maar van alles met de haren bijslepen.
 5. Als ik voor mijn gevoel, de kaart voldoende doorgrond heb, dan ben ik klaar. Dat wil niet zeggen dat het compleet is, want compleet kan toch niet. Heb ik het gevoel dat ik iets mis, dan laat ik het rusten, mediteer erop etc. Dit kun je zien in mijn beschrijving van tarotkaart De Maan uit de Witches Tarot.
 6. En soms vergelijk ik de onderhanden kaart met de gelijknamige uit de Rider Waite Tarot.

Je kunt er ook voor kiezen om eerst de tarotkaart voor jezelf te beschrijven, zoals ik heb gedaan bij de Dugan Witches Tarot en dan pas de beschrijving uit het boek te lezen.

Het bestuderen van De Keizer uit de Prisma Visions geeft me een ander gevoel bij De Keizer tarotkaart in het algemeen. Ik zie het als een verbreding en verdieping van mijn kennis van De Keizer in het algemeen en het zal me zeker op een of ander tijdstip van pas komen.

Adam Leipzig over levensdoel ontdekken in 5 minuten

Op een schoolreünie van Yale universiteit ontdekte hij dat ongeveer 80% van zijn vroegere studiegenoten niet echt gelukkig waren met hun leven. De blije 20% had gestudeerd voor het plezier van het leren en hadden een idee over hun levensdoel.

Om in vijf minuten je eigen levensdoel te vinden, vraagt hij je om antwoord te geven op de vijf vragen hieronder.

 1. Wie ben je? Je naam is het antwoord dat hier gezocht wordt.
 2. Wat doe je? Denk aan waar je goed in bent, wat je leuk vindt om te doen.
 3. Voor wie doe je het? Bijv. ouders, kinderen, partner, vrienden, collega’s enz.
 4. Wat willen die mensen of wat hebben ze nodig? Waarom komen mensen naar je toe voor dat wat je doet?
 5. Wat hebben die mensen eraan? – Hoe veranderen ze als gevolg van wat je voor ze doet?

Leipzig merkt op dat wat opvalt is dat slechts twee van de vijf vragen over jezelf gaan en de andere drie over wat je doet voor anderen. De Blije 20% is meer naar buitengericht. Ze doen doen iets voor anderen. Hun focus is gericht op de mensen die zij dienen.

Mijn uitwerking van de 5 vragen

Dat vond ik best moeilijk om te doen.

 1. Ik ben Nelly.
 2. Ik leer anderen tarotkaarten lezen.
 3. Ik doe het voor jou en iedereen die tarotkaarten wil leren lezen.
 4. Mensen komen naar mij toe omdat ik hier goed in ben.
 5. Goed toegepast, word je er een blijer mens van.

Elevator Pitch: Ik leer mensen met Tarot antwoorden in zichzelf te vinden, waardoor ze een betere en bovenal blijere versie van zichzelf worden.

Zoiets. Ik ken deze video al jaren (en verschillende keren bekeken) maar kon hem niet vinden op mijn site. Waarschijnlijk omdat ik het allemaal heel logisch vind klinken, maar moeilijk vind om toe te passen en eng vind om mijn eigen antwoorden te delen. Maar goed, bij deze, omdat het zo perfect aansluit bij De Keizer uit de Prisma Visions Tarot.

Anderen opbouwen

De opmerking, in de tekst uit het boek, om anderen op te bouwen, vind ik ook heel relevant. Soms denken we dat we anderen moeten wijzen op hun fouten zodat ze betere mensen kunnen worden. Wat je doet is je haalt ze neer, als je alleen op hun fouten wijst. In het Aloha-principe van Serge Kahili King wordt zelfs afgeraden om aan negatieve zaken aandacht te besteden en alleen de positieve zaken aandacht te schenken.

Nog niet zo heel lang geleden, las ik ergens dat we een bedelaar bijvoorbeeld een euro geven en erbij denken dat het met die bedelaar nooit wat gaat worden. Het advies was om te geven met de intentie dat je bijdraagt aan de voorspoed van de bedelaar. Ik vond dat een prachtig advies. Op het energetische vlak, geef je die bedelaar samen met je euro ook nog eens een enorme stoot opbouwende energie, in plaats van hem met de gift van 1 euro nog een beetje verder kopje onder te duwen.

Dit principe kun je op allerlei gebieden toepassen. Bijvoorbeeld in de omgang met je kinderen, je collega’s, familie en eigenlijk de omgang met iedereen. En ook dit sluit mooi aan bij het verhogen van de levenskwaliteit van iedereen.

Ik houd van deze Keizer!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00